seemoore Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Będzie dobrze ... Jerki (przynajmniej niektóre) można też prowadzić standardowo, czyli tak jak blachę, woblera, itd. - jeśli ktoś lubi. Praktyka czyni mistrza, a Tobie Pawle do poziomu mistrzowskiego wiele nie trzeba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Ostatnio skupiłem się troszkę nad wyklepaniem kilku blaszek , trochę większych blaszek . Przeznaczone są pod trolling lub cięższy spining . Kilka dni temu spływałem już o zmroku z wody i z jedną z takich blaszek na końcu ciągniętego w trollu zestawu . Jakaś bardzo sportowa rybka urąbała mi ją z całym stalowym zestawem . Były trzy piękne odjazdy , kij ugięty przy rękojeści i nagle spokój i cisza . Te blaszki zrobiłem dla czekających już na nie kolegów . Mam nadzieję , że przyczynią się do złowienia przynajmniej kilku ładniejszych rybek . Pierwsze i drugie zdjęcie to te same blaszki tylko zdjęcie zrobione w innej scenerii . 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Na temat kijów do jerkowania nie będę się wypowiadał bo nie mam o tym zielonego pojęcia . Na temat kijów to będziemy mogli sobie po rozmawiać na zlocie. Pewnie będzie ich z 50 sztuk do obmacania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Czy może jeden z zestawów to mój , czy jeszcze nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Ostatni zestaw jest błędnie opisany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek238 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Piękna biżuteria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Coś pięknego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Bardzo ładnie wykonane. Widać, że wykonane z sercem. Mamo gdzie są wahadła? - Za sałatą :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Czy może jeden z zestawów to mój , czy jeszcze nie?Chyba na razie jeszcze nie , ale będę się starał . Ostatni zestaw jest błędnie opisany.Dziękuję za czujność , błąd już poprawiony . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Paweł,Blachy do ciężkiej orki... Sprawdzają się w boju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Sprawdzają się , inaczej nikt by mnie nie zmuszał do klepania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Paweł, bardzo ładnie wyglądają te blaszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Dziękuję , staram się . Oprócz wyglądu to i nawet pracę jakąś tam mają i rybki czasem spojrzą na nie łaskawym okiem . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Ostatnio zacząłem się zastanawiać nad wahadłówką która by przypominała dużą ukleję . Poszedłem dzisiaj wieczorem do garażu i wyciąłem sobie pasek blaszki o długości około 15 cm z lekkim naddatkiem . Blaszkę poddałem obróbce i tłoczeniu i wyszła mi wahadłówka o wąskiej pracy o różnej częstotliwości wahnięć . Potrząsa też łebkiem w zależności od szybkości prowadzenia . Przy wolnym prowadzeniu wpada w ruch wirowy i odchodzi na boki . W opadzie kręci się , ładnie połyskując . Blaszka ma około 48 gram . Testy przewiduję dopiero we wrześniu , ze względu na brak czasu . Sam jestem ciekaw czy ciągana za łodzią sprowokuje jakąś rybkę do brania . Zastanawiam się jeszcze nad tym czy nie dodać jej jakiegoś dodatkowego haka w połowie długości . Nie wiem jak to zrobić , czy wiercić na krawędzi , czy może na jakimś przyponie przywiązać do przedniej części . Ciekawe jak to by wpłynęło na jej pracę , czy jej nie popsuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzerwys Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Paweł najlepiej na krawędzi zrób otwór 3/4 odległości od kotwicy wtedy tez nie będzie tendencji do czepiania się jej z ta dozbrojoną.Przy tej wadze blachy nie wpłynie to na jej pracę. Dawaj fote 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Igor , dziękuję za podpowiedź . Zobaczę i po testuję co zrobić z tą dodatkową kotwiczką , czy ją dam od zewnątrz - od wewnątrz czy na krawędzi jak radzisz . Blaszka jest wąska , dlatego troszkę się obawiam o to czy nie zmieni ruchu . Fotki na razie nie wstawiam , bo blaszka w fazie eksperymentów . Zrobiona jest z nierdzewki jak jej poprzedniczki , dostała też tradycyjne zdobienia . Dopiero jak będę wiedział , że już osiągnąłem zamierzony cel to wstawię tu to co mi wyjdzie . Pozdrawiam serdecznie , Paweł B . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashhh Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 (edytowane) A jak ma się sytuacja z jerkami? Dalej nad nimi pracujesz ? Edytowane 27 Sierpnia 2014 przez adashhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Tak , ale te malutkie to raczej sobie na razie odpuszczę , bo mam za mało czasu na te wszystkie eksperymenty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Ostatnio skupiłem się troszkę nad wyklepaniem kilku blaszek , trochę większych blaszek . Przeznaczone są pod trolling lub cięższy spining . Kilka dni temu spływałem już o zmroku z wody i z jedną z takich blaszek na końcu ciągniętego w trollu zestawu . Jakaś bardzo sportowa rybka urąbała mi ją z całym stalowym zestawem . Były trzy piękne odjazdy , kij ugięty przy rękojeści i nagle spokój i cisza . Te blaszki zrobiłem dla czekających już na nie kolegów . Mam nadzieję , że przyczynią się do złowienia przynajmniej kilku ładniejszych rybek . 1.JPG 3.JPG 4.JPG 7.JPG Pierwsze i drugie zdjęcie to te same blaszki tylko zdjęcie zrobione w innej scenerii .Witaj Kolego Po pierwsze, to wyrazy szacunku za mistrzostwo blach. Po drugie, może było to już wyjaśniane, ale mam Kolego 2 pytania, jeżeli można. Szukam odpowiedniego lakieru. Szukam farby do pomalowania blach, których sam nie wytwarzam,ale reanimuje stare.1) Rozmawiałem w sklepie z zaopatrzeniem jubilerskim, są tam emalie jubilerskie, ale mały pojemniczek kosztuje ok 40zł. Przy 4-5 podstawowych kolorach robi się kosztownie. W grę wchodzą również super farby, ale trzeba je wypalać w piecach w temperaturze ok 800 st.2) Sklep modelarski sugeruje procedurę: Podkład x 2, potem 2-3 warstwy farby, każda warstwa suszy się ok 48-72 godz, a na sam koniec lakier ochronny. Koszt podstawowego takowego zestawu zaczyna się od 80 zł, nie licząc nylonowych pędzelków.Jeżeli to nie tajemnica, jakich farb używasz? Jak się robi na blaszce ozdobne kręgi, krążki, które wyglądają tak jakby przy pomocy stolarskiej otwornicy zapiętej do wiertarki ozdabiało się powierzchnię drewnianą? PozdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Ja swoich blach nie maluję tylko wygrzewam je palnikiem . Kiedyś jak malowałem kilka blaszek to na podkład użyłem białej nitro a potem malowałem sprayami samochodowymi Motip . Na koniec Domalux bezbarwny . Kręgi na blaszce wybijam przy pomocy okrągłego wybijaka o odpowiedniej średnicy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Ja swoich blach nie maluję tylko wygrzewam je palnikiem . Kiedyś jak malowałem kilka blaszek to na podkład użyłem białej nitro a potem malowałem sprayami samochodowymi Motip . Na koniec Domalux bezbarwny . Kręgi na blaszce wybijam przy pomocy okrągłego wybijaka o odpowiedniej średnicy . Cześć Kolego Dzięki za podpowiedzi, będę ćwiczył. PozdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 13 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 Niewiele ostatnio spędzam czasu w garażu przy konstruowaniu przynęt dlatego mój temat poleciał prawie w otchłań . Dzisiaj mam dla Was taki nowy temat do dyskusji . Zapraszam do obejrzenia filmiku a potem wzięcia udziału w dyskusji .Pytanie dla Was : Co jest nie tak z tym woblerem , dlaczego nie pracuje , jak byś go naprawił ?Bardzo jestem ciekaw Waszych opinii . Potraktujmy to jako zabawę . 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 :) Bo to wobler z cyrku jest hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 Czesc Pawle wyglada to na model sandaczowy .Minelo troche czasu i dzis juz nie szaleje z wobkaimi tak jak kiedys .Mam w kolekcji kilka takich perelek .Zle chodza ,wrecz okropnie ryby lowia .Sa leniwe a nawet przestaja pracowac w czasie ciaganai ,zwalniaja same odchodza na boki ale ida pod woda .Nie wiem jakie masz mozliwosci trollingowe ale jezeli wobler ten schodzi na okolo 5 m i chodzi a nawet nie chodzi ,wystarczy ze sie lekko kolebie i ma gruchawe -moje zdanie takie ze cos powinien zlapac pod warunkiem ze przy najmniejszej predkosci silnika zejdzie na 5 metrow i nie robi fikolkow .http://sv.tinypic.com/view.php?pic=2elh5kp&s=8#.VDwmnvl_uuc Odejde troche od tematu ale nie wszystko co dobrze chodzi lowi i odwrotnie .Chyba zalezy czego sie spodziewamy .Blacha - czyli denko od konserwy Czopek -nakladamy zawyczaj przed blacha ,guma a moze ten wobler potrzebuje troche zycia Na koniec model ktory powinienes miec w podelku http://www.youtube.com/watch?v=xXWrwmH20d4http://www.youtube.com/watch?v=mOeSK9r_7HE&list=UUmgIBEXyyvxt8wXlODzXLBw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 13 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 Ten wobler w trollu nie da się poprowadzić . Nie dość , że nie ma praktycznie żadnej pracy to jeszcze robi kozły , przewraca się . Nie chodzi mi o to co warto mieć do trolla lecz o dyskusję , co jest nie tak z tym wobkiem , jak go uruchomić . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi