Skocz do zawartości

Paweł B. i jego garażowe rękodzieło .

Rekomendowane odpowiedzi

Super ta blacha sumowa .Narobiłeś się! Może coś podobnego zrobię sobie :P

Wiadomo miodu nie ma , pracy przy niej masakrycznie .  Jednak Igor zachęcam , blaszka na prawdę ładnie pracuje a przy tym te dźwięki które wydaje , to może być to . Pozdrawiam .

Witam i ja się piszę na kilka blaszek szczupakowych. Będę śledził temat i jak się coś pojawi dam znać.

Pozdr.

Jeśli mam mieć coś do stargowania to tylko wtedy jak pokażę , zatem cierpliwości i śledź temat .

To jak by naszła jakaś wena to przygarnąłbym jakąś sztukę max do 7g  na letnie wieczory na moje jeziorko :) Trzeba  śledzić wątek czy zapisze mnie pan na kolejkę?

Raczej poprzez wątek , bo sam nie wiem jak wszystko po ogarniać .

Paweł, a nie szykujesz jakichś nowości boleniowych ;)

Piotrek cały czas chodzi mi po głowie boleniowa blaszka ale nawet nie bardzo kiedy mam się zabrać za ten projekt .

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Pewnie .  :)  Moje najładniejsze okonie połowiłem właśnie na duże wahadła takie jak te 33 g . Ale oczywiście i mniejsze wahadełka też robię jak mnie najdzie jakaś wena .  ;)

Słyszałem od kilku starszych Irlandczyków, że nawiększe okonie łowili na wielkie wahadła puszczane w trollu w toni.  Że to bardzo skuteczna metoda na skuszenie własnie tych największych garbusów co w spinie jest praktycznie nie możliwe.

Pawle dałbyś radę stworzyć dla mnie jakiegoś mastodonta?  :ph34r:  Przyznam szczerze, że nie miałem z 5 lat żadnej blachy na końcu zestawu a patrząc na te twoje zdjęcia to aż mnie ciągnię... Za 3 tygodnie robię maraton 7 dni na wodzie z dwoma forumowymi kolegami. Fajnie by było potestować takie wahadło!

Pozdrawiam

Melek

EDYT: lyterufka :ph34r:

Edytowane przez Melanzyk

Pawle a czy blachę miedzianą też płomieniem barwiłeś ? Wpadł mi w ręce taki fajny kawałek 30 / 30 / 3  mm  :)

Jak blachę miedzianą potraktujesz płomieniem to niewiele kolorków otrzymasz a raczej uzyskasz efekt mocnego postarzenia  . Miedź ma już swój ładny kolor , zatem wystarczy polerka . Jeśli jednak będziesz chciał coś zmienić to wykorzystaj lakiery samochodowe w sprayu , ewentualnie pokryj cyną .

Słyszałem od kilku starszych Irlandczyków, że nawiększe okonie łowili na wielkie wahadła puszczane w trollu w toni.  Że to bardzo skuteczna metoda na skuszenie własnie tych największych garbusów co w spinie jest praktycznie nie możliwe.

Pawle dałbyś radę stworzyć dla mnie jakiegoś mastodonta?  :ph34r:  Przyznam szczerze, że nie miałem z 5 lat żadnej blachy na końcu zestawu a patrząc na te twoje zdjęcia to aż mnie ciągnię... Za 3 tygodnie robię maraton 7 dni na wodzie z dwoma forumowymi kolegami. Fajnie by było potestować takie wahadło!

Pozdrawiam

Melek

EDYT: lyterufka :ph34r:

Melek napisz mi na priw adres , to wyślę Ci jakiś prezent .  :D  Napisz mi też jaka wielka ma być ta łopata .  ;)

Tym razem dorobiłem dwa duże ala gnomy . Zdjęcie nie najlepsze , bo i światło nie było dzisiaj za dobre i robione jak zwykle telefonem .

Trzeba bardzo uważać przy wierceniu , bo jak się za szybko wierci to zazwyczaj coś się spaprze . Właśnie w ten sposób zmarnowałem dzisiaj 2 blachy .

post-46759-0-53587500-1428435897_thumb.jpg

• Like 5