Bartol Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Bardzo ciekawa blacha masz może filmik z pracą ?Niekoniecznie tej blaszki ale tego typu konstrukcji? Wykonanie bombowe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 6 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Niestety nie mam takiego filmiku . Dopiero zacząłem klepać takie konstrukcje i sam odkrywam ich pracę . Za jakiś czas być może będę wiedział coś więcej i bardziej świadomie podejdę do różnicowania ich pracy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Fajowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 7 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Mam pytanie Do Was koledzy . Czy ma ktoś w swojej kolekcji jakieś stare oryginalne wahadła klamki ? Czy mogli byście jakoś tak bardziej obrazowo opisać pracę tej przynęty ? Tylko proszę nie piszcie , że pracuje jak chora świnka , bo będę miał dylemat i będę się zastanawiał na co ta świnka choruje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-jakubnob- Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 na świnkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 http://www.wedkarz.pl/wp-webapp/article/421 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 7 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Waldku czytałem ten artykuł ale i z niego nie dowiedziałem się jak naprawdę miała ta klamka pracować . No cóż będę improwizował , pewnie uda mi się stworzyć jakiś kompromis . Nawet już mam pewne sukcesy , przynajmniej tak mi się wydaje . Blaszka którą dzisiaj zrobiłem , pięknie się waha jak kołyska . Wychyla się dosyć głęboko , ładnie połyskując boczkami ale nie wpada w ruch wirowy . Może za jakiś czas uda się coś zmajstrować co w swej pracy będzie przypominało stare antyki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Po przeczytaniu kilku arcików na temat wykombinowałem sobie, że skoro nie było seryjnej produkcji a każda blacha, umownie zwana klamką, dostosowana była do konkretnych przez danego Twórcę określonych/zastanych warunków, ryb i wody, to w zasadzie wzorzec jest nieosiągalny. Tekst o tym, że: Znaleźli jednak gdzieś kawałki miedzianych rurek, które prostymi narzędziami porozcinali i wyklepali z nich coś, co z biedą przypominało rybkę.też bym między bajki a raczej legendy włożył. W latach 70-tych miedziane rurki? To byłby szyk, jakiego towarzysz Edward nie powstydziłby się raczej.Znaleźli (w Dunajcu?), pocięli prostymi narzędziami (kozikiem?)....? Po prostu w toku poszukiwań skutecznej przynęty trafili w dychę.Polska zagłębiem miedziowym była więc blachy nie brakło. Może i Ty trafisz. Kierunek już znany i z grubsza określony. Twórcy pierwowzoru podążali bardziej krętą ścieżką poszukiwań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 A powiedz mi z jak grubej blachy możesz klepnąć wahadło sumowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 21 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 A powiedz mi z jak grubej blachy możesz klepnąć wahadło sumowe Jeśli to będzie miedźka to i z pięciomilimetrowej spoko wyklepię , jeśli natomiast kwasówka to już trójka stawia niezłe opory . Ja klepiąc blaszki wszystko robię ręcznie , nie mam żadnej praski czy tym podobnych usprawnień . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 Wolał bym kwasowke ,ile moze ważyć taka blaszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 21 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 Wolał bym kwasowke ,ile moze ważyć taka blaszka To zależy jakie miała by mieć wymiary . Blaszka trójka 10 na 6 cm waży około 120 gram . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 Uśmiechnę sie do ciebie zima o kilka takich wachadeł bo jak bedzie taki stan wod jak w tym roku to nie popływam a wachadłem do przykosy dosięgnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 22 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 Nie ma sprawy Piotrek . Tylko zanim zaczniesz machać takim wahadłem to trzeba będzie trochę na siłkę pochodzić , co by ścięgien sobie nie pozrywać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 23 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Dzisiaj wkleiłem stery do dwóch mniejszych woblerków , przygotowuję je na zawody spiningowe. Mają po 2,9 cm długości , 4 gramy i niesamowicie zamiatają kuperkami . Jeden ma szerszą a rugi węższą pracę . Korpusy z piany bardzo twardej - tonące .Malowane przez miotełkę tak jak to pokazywał Piotrek . Zdjęcia robione telefonem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Ładne duszki ... Panie Pawle, warto się bawić w pianie? Jak Pan to ocenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mysz Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Też miałem pytać P.Pawle planuje zrobić formę i się zastanawiam czy warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 23 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Panie Pawle, warto się bawić w pianie? Jak Pan to ocenia? Wczoraj szlifując nowe boleniówki właśnie zastanawiałem się nad tym pytaniem . Dochodzę do wniosku , że chyba nie bo okazuje się , że na czasie nic się nie zyskuje . Ja przynajmniej przeliczając każdą czynność w czasie dochodzę do wniosku , że szybciej zrobię wobka z klocka niż z piany . Jeszcze nie wiem czy wejdę w pianę ale jeśli tak to chyba tylko w tych mniejszych wobkach które trudniej się szlifuje na szlifierce kontowej i jest to bardziej ryzykowne ze względu na 11000 obrotów tarczy ściernej . Ponad to w pianie trzeba robić spore ilości ze względu na to , że szybko się starzeje . Doliczając koszty zakupu piany , łaczników , podkładu , to nie jest to takie cacy jak niektórzy dumają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mysz Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 i własnie takowej odp oczekiwałem serdecznie dziękuję P.Pawle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Super te pchełki, wydają sie idealne na przelewy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 12 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Na zawody które będę miał w niedzielę zrobiłem sobie nowy model bez sterowca . Myślę , że będzie dobry do powolnego prowadzenia , na tak zwanego lenia . W niedzielę sprawdzę jak się trzyma w nurcie podczas szybkiego prowadzenia . Może z jego pomocą uda mi się wydłubać jakiegoś bolesława , chociaż wydaje mi się że wraz z wysoką wodą gdzieś się z tego odcinka Warty wyniosły . Poniżej link do filmiku z jego pracą podczas próby wannowej . Czekam na Wasze opinie . Pozdrawiam . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 12 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 A to przynęta pod morską troć . Dwóch forumowiczów otrzyma po jednej sztuce na testy w WPN .Rafał i Waldek , proszę na PW adresy do przesyłki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Praca i jeszcze raz praca rewelacja na tyle gr a gdzie jeszcze nurt rzeki i prowadzenie :o i oczywiście refleksy łuski - jak dla mnie nie realne do wykonania -jestem w szoku ( ostatnio za spokojnie tu było ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Pawle migotanie cud miód malinka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper524 Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 A to przynęta pod morską troć . Praca super, na pewno się sprawdzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi