CLAUDIO Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Wyzwanie?Napewno tak!ale takie wyzwania czynia Was(majsterkowiczow) wielkimi.Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekF Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Ten leszczyk to prawdziwe dzieło sztuki . Ciekaw jestem jak będzie się zachowywać w wodzie. Gratuluje zdolności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Dobrze , że wczoraj dostałem kawałek poliwęglanu 3 mm bo przynajmniej będę miał z czego zrobić dla niego ster . Leszczyk będzie dziobał w dno więc ster musi być trochę mocniejszy . Jeszcze muszę mu zrobić jakieś płetwy ale na razie cały czas szukam na nie patentu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Paweł w razie problemów z poliwęglanem wał do mnie n aprv albo do Wojtka_B. Na pewno pomożemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 1 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Na razie spoko , kawałeczek który dostałem spokojnie starczy mi na niezłą ilość sterów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 1 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Tomek narobił zamieszania fajnym pajkiem to i ja dzisiaj posiedziałem w garażu i coś tam wydłubałem . Na razie to taka wstępna improwizacja . Szczupełek ma w tej chwili 34 cm . Oczywiście jeszcze zostanie pocięty na 3 części ,doszlifowany przy dziennym świetle , dostanie specjalne zamki przegubowe itd . Przede mną jeszcze wieeeeele pracy ale mam nadzieję , że wyjdzie niezły łamaniec . Fotki kiepskie bo przy słabym sztucznym świetle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Wow niezłe te ryjki im robicie, mi nie wychodziły jak kiedyś próbowałem :blush: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Wystarczy wystarczająco długo dłubać w drewnie . Pajk fajniutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 ...ciekawe czy ktoś jeszcze myśli, że założenie wątków przez każdego czarodzieja było chybionym pomysłem. Moim zdaniem na wariacji nie było takiego ruchu jak mamy teraz... Paweł - skoro już bawisz sie w takie szczupaczki to nie lepiej zrobić od razu chociaż dwóch ponoć nakład pracy przy wiekszej ilości jest bardziej kalkulujący się Fantastyczna zapowiedź esoxa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 2 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Paweł - skoro już bawisz sie w takie szczupaczki to nie lepiej zrobić od razu chociaż dwóch ponoć nakład pracy przy wiekszej ilości jest bardziej kalkulujący się Fantastyczna zapowiedź esoxa... Choroba , spodziewałem się , że ktoś to powie . Czy Ty zdajesz sobie sprawę ile czasu mi zajęło wydłubanie tego paja w topoli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 E no kurzcze Paweł bajeczka,bajeczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Wystarczy wystarczająco długo dłubać w drewnie . Pajk fajniutki. Przydałyby się do tego jakieś urządzenia znacznie ułatwiające życie Może pokombinuję na dniach jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Hihihi szczuple z Hiszpani juz sie podobno boja!Dowiedzialy sie co robisz i z glebin nie wychodza! ale Ja im sie do skury dobiore! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 2 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Hihihi szczuple z Hiszpani juz sie podobno boja!Dowiedzialy sie co robisz i z glebin nie wychodza! ale Ja im sie do skury dobiore!A z jakiej głębokości chcesz je wydostać . Masz windę do trola ? Nie wiem jeszcze ile kilogramów ołowiu w niego wlać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Glebokosc na jakiej siedza to od 15-do 20paru metrow. Ale czesto z rana mozna je dostac nieco plycej3,5,8 metrow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 2 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 No to trzeba go będzie sporo przeciążyć . No no , kolejna zagrycha . Żeby czasem go nie unieruchomić . Chcę zrobić mu przeguby jak w tym z filmiku czyli klocek w klocek bez drucików ale czy będzie ładnie chodził taki przeciążony to nie mam zielonego pojęcia . Czas jednak wszystko pokaże . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Pawle w pierwszej części (w głowie) można wcisnąć dużo obciążenia, w pozostałych nie bardzo - z wiadomych przyczyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 2 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Pawle w pierwszej części (w głowie) można wcisnąć dużo obciążenia, w pozostałych nie bardzo - z wiadomych przyczyn Ale to też nie tak jak piszesz bo ja chcę zrobić przeguby drewniane . Jeśli obciążenie nie będzie w każdym segmencie rozmieszczone poprawnie to będą się wzajemnie zaciskać na zasadzie dźwigni . Żaden z segmentów nie może mieć nierównomiernej pływalności . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 W konstrukcjach z plastyku to te przeguby klocek w klocek są ok.Drewno jak pomalujesz to nie wiem czy przez pracę lakier się nie wyświechta z czasem.Też nad tym myślałem może jakieś podkładki zastosować?No nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 2 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Masz rację Tomku . To jest nie lada problem do rozwiązania . Żaden lakier nie wytrzyma tarcia . Wiesz na razie mam czas i nic na siłę nie zamierzam robić . Mam wiele myśli w głowie z mechaniki i wydaje mi się , że coś wymodzę ale ostatecznie to czas i doświadczenie zweryfikuje moje pomysły . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Moim zdaniem najlepiej by było z pierwszego elementu wypuścić oczka w poziomie w drugim wyfrezować pod nie rowki i od góry w drugim elemencie wywiercić otworek{nie za blisko krawędzi}.Pierwszy element z oczkami wkładasz w drugi z rowkami i od góry przez ten otwór ładujesz kawałek mocnego drutu-elementy połączone i można to zrobić po malowaniu co mocno je ułatwi.Rowki można zabezpieczyć blaszkami w kształcieC.Jeżeli chodzi o łączenie klocek w klocek to może podkładki teflonowe między elementami by coś dały.Jestem bardzo ciekaw jak to rozwiążesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Nhooo Ja tez jestem ciekaw!a co najwazniejsze nawet nie wiecie jak SZCZUPAKI sa ciekawe co tam wymyslicie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Ta.Zrobiłem dzisiaj testy tych łączeń klocek w klocek i oczko w klocek w obydwu typach musi być trzpień blokujący łączenie od góry w poprzek wobka i jest problem bo ten trzpień mimo że zrobiłem go od krawędzi ok.1cm rozcina drewno Lipa,Topola chyba że z buka by to zrobić.Trzeba dość dużej siły użyć i może na Bolka by stykło takie rozwiązanie ale przy tak dużych przynętach a co za tym idzie też konkretnych rybach moim zdaniem połączenie takie jest zawodne.No chyba że Paweł coś wymyśli bo można to wzmacniać cudować ale to już będzie przekombinowane.Jestem bardzo ciekaw rozwiązania Pawła,ja połączę na oczka tradycyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 A czy klasyczne łączenia na oczkach z drutu nie zdadzą egzaminu? A jak boicie się o odpryski na krawędziach łączeń to przyklejcie tam 1mm plasterki jakiegoś miękkiego materiału i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 4 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 A czy klasyczne łączenia na oczkach z drutu nie zdadzą egzaminu? A jak boicie się o odpryski na krawędziach łączeń to przyklejcie tam 1mm plasterki jakiegoś miękkiego materiału i będzie git Tak sobie pomyślałem , że może uda się zrobić coś bardzo podobnego do szczupaczka z filmiku . Na razie nic nie robię bo czasu mam niewiele . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi