Skocz do zawartości

Paweł B. i jego garażowe rękodzieło .

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj wieczorkiem poszedłem do garażu aby wydłubać kolejnego kaczodziobego mag kwoka . Ten jest szczuplejszy i o długości około 7,5 cm . Będę chciał zrobić więcej takich przynęt i jak dobrze pójdzie nadać im trzy rodzaje pracy , czyli typowy popper , ciężki chlapak  powierzchniowy i jako wibrującą przynętę przydenną  . Sam jestem ciekaw co mi z tego wyjdzie . Przeznaczenie przynęty , przede wszystkim boleń ale i szczupaczek .

attachicon.gifDSC00905.JPG  attachicon.gifDSC00906.JPG

Co Stary Wróbel, to jednak Stary Wróbel. Szacun!

Proszę o odłożenie dla mnie dwóch przynęt robionych w kooperacji. Nawet jakby nie chciały chodzić, to mają w sobie tą wyjątkowość, dzięki tej wspólnej pracy. 

Nie ma takiej opcji , wszystkie robione będą według najstarszego wzorca , czyli z pierwszego pomysłu . ;)  Klameczki ładnie lusterkują zarówno w opadzie jak i w trakcie spływu , przy szybszym przeciąganiu nie za szerokie wychylenia ogonka na boki . Oczywiście przynęta stabilna zarówno z prądem jak i pod prąd . Typowa boleniówka , chociaż i morskie trotki próbowały je zagryzać . Pierwszych 12 sztuk już po testach wannowych  :D  . Teraz kilka warstw podkładu według receptury babci i w przyszłym tygodniu pojadą do Tomka , - oczywiście jak dobrze wyschną bo to podstawa .

Pawle, jak napisałeś, że nie ma takiej opcji, to serce mi zamarło, bom pomyślał pospiesznie, że nie załapię się na te klamki. Na szczęście całkiem serio ;)  potraktowałeś dopisek - "nawet jak nie będą chodzić".  :)

Czasami warto popatrzeć czy przypadkiem w starych śmieciach nie leży jakaś stara aluminiowa klamka , bo można w ramach recyklingu przerobić ją na całkiem użyteczny kawałek metalu .  ;)

Robert H. , szacunek za pomysłowość , pozdrawiam Paweł B .

post-46759-0-01009100-1369916326_thumb.jpg  post-46759-0-79928200-1369916369_thumb.jpg 

• Like 1

Oj widzę ze mifek jednak coś dobrze wywróżył :D będą metalowe woby :D :D :D .Paweł najpierw alu potem stal i na koniec ołów i wolfram  ;) .

Oczywiście tylko żartuje , nie chciałbym wyjść na złośliwca  :) uwielbiam maksymalnie przeciążone konstrukcje :rolleyes: . A klamka super , mam jedną na zbyciu tylko dziurawa w środku jest :huh: .

Edytowane przez wedkarzyk1

Zbyszek , Mifek już tak w sobie ma , że potrafi człowiekowi w życiu zamieszać .  ;)

Igor , oj było z tym roboty , było . Powiem jednak , że warto bo przynęta ma naprawdę duży potencjał . Po testach rzecznych papa po prostu mi się śmiała gdy patrzyłem jak to ustrojstwo pracuje .

Nie zniechęcaj się i zmajstruj sobie to cacko a przekonasz się , że było warto . Nie dziwię się , że te przynęty osiągały tak duże ceny , a z drugiej strony ze względu na jubilerską robotę , że tak mało tych przynęt powstało .

Waldku , raczej na pewno nie będę robił tych bransoletek bo musiały by zbyt drogo kosztować . Po prostu za dużo przy nich jest pracy . Zrobię dla siebie jeszcze z jedną sztukę , dłuższą o jeden segment i cieńszą . Zrobię ją z czystej ciekawości bo wydaje mi się , że jeszcze coś można z tej przynęty wyciągnąć .

Nowy pajo , tym razem w wersji skróconej , czyli około 20 cm . Nie wiem jeszcze czy dać mu ster czy pozostawić bez steru . Inna sprawa to jaką nadać mu pracę , wężowatą , kolebiącą , czy jeszcze jakąś inną ? Lipa ......... , pewnie kolejny pomysł pójdzie do muzeum garażowego .

post-46759-0-74361400-1370065554_thumb.jpg post-46759-0-01626200-1370065590_thumb.jpg post-46759-0-60202900-1370065677_thumb.jpg

Paweł nawet gdyby ten pajo trafił do garażowego muzeum, to i tak fajnie, że spróbowałeś wyrzeźbić takiego szczupaka, bo jest klasa. Może kiedyś przyjdzie dokończyć rozpoczęte projekty.  ;)

Tak , tylko , że ja mam ich coraz więcej . Po prostu łapię się na tym , że coraz częściej mam za mało zapału .  :wacko:

Nowy pajo , tym razem w wersji skróconej , czyli około 20 cm . Nie wiem jeszcze czy dać mu ster czy pozostawić bez steru . Inna sprawa to jaką nadać mu pracę , wężowatą , kolebiącą , czy jeszcze jakąś inną ? Lipa ......... , pewnie kolejny pomysł pójdzie do muzeum garażowego .

attachicon.gifDSC00933.JPG attachicon.gifDSC00935.JPG attachicon.gifDSC00938.JPG

praca wezowa

ster SDR

wsadzic do koperty i wyslac do szczecina :D bo sie powazne ryby ruszyly...