Skocz do zawartości

Paweł B. i jego garażowe rękodzieło .

Rekomendowane odpowiedzi

Fajne fajne. Mnie też kuszą te wygięte stery. Nie myślałem o trollu, bardziej o jakimś eksperymencie z pstragowcami. No i czymś do twichowania za szczupakiem ;)

Tyle pomysłów i projektów... Tylko czekam na przeprowadzkę i mój kacik i będę jechał z koksem.

Mam nadzieję , że jest w ich pracy jakiś dodatkowy dreszczyk bo mam spory apetyt na zrobienie i wypróbowanie kilku kształtów  . Dobrze , że opanowałem już to gięcie sterów na dwie strony bo wcześniej wychodziło mi lecz jednostronnie . Pomyślę jeszcze nad wykorzystaniem sterów łyżeczkowych czy jak to ktoś wcześniej określił chochelkowych , takich jak wcześniej pokazałem przy dyskusji o sterach giętych .

Michał - wygięcie takiego steru jest bardzo proste . Wystarczy najpierw wygiąć go w jedną stronę a jak jest już wszystko ładnie to potem w drugą .  :D

To tak nie , żebym nie chciał powiedzieć jak to się robi , po prostu w ten sposób chciałem Ci podziękować za osobliwe wyrazy uznania .

Rafał wiedziałem , że tobie nie dogodzi . Ledwie zacząłem a ty już , że za duży , że siedem do dziewięciu cm w zupełności wystarczy . I co ja mam z Tobą zrobić ?  :D   :D   :D

• Like 1

no jak dla mnie to do ... kuszenia zywe srebra nadadzą się idealnie :) choć przyda się też wersja ok 7-9 cm :)

No Pawle Rafał dobrze prawi ,te 7-9 cm to taka wersja użytkowa, najchętniej łykana ;) :D

Jak by to tak prawie w miejscu robiło ,to było by w niektórych miejscach i sytuacjach niezastąpione :ph34r:

Rafał wiedziałem , że tobie nie dogodzi . Ledwie zacząłem a ty już , że za duży , że siedem do dziewięciu cm w zupełności wystarczy . I co ja mam z Tobą zrobić ?  :D   :D   :D

no opcji jest kilka:

- wzorem pewnego pana ktory czasem się tu jeszcze pojawia mozesz dodac mnie do ignorow

- moze sie nieco skrzywic i .... dostosowac sie do moich potrzeb

- mozesz kazac mi się stuknąc w czolo i powiedziec ze albo tak albo siak :P

wybor nalezy do Ciebie ;)

A czy ta jednostka nie ma 3 miejsc ? ;)

Paweł - ta jednostka może i 3 os zmieścić... ale jak będzie potrzeba to zawsze można Salmona wysadzić na najbliższej rewce i odebrać go w drodze powrotnej ;)

a póki co trzeba czekać bo temp morza jest taka, że jajka mogą podskoczyć na wysokość migdałków...

S_0_T_small.png

Chodził dzisiaj za mną jakiś smaczek . "Coś bym zjadł ale nie wiem co ." Nakroiłem więc cebuli do tego pokroiłem odrobinę boczku wędzonego i szyneczki . Powolutku uprużyłem i na koniec wszamałem z moim synem to straszne i jakże niezdrowe danie . Na to 25 gram kropelek na rozbicie  tych wstrętnych i szkodliwych tłuszczów . Teraz mogę chwilkę posiedzieć w fotelu i porozmyślać nad tym jak to kiedyś niezdrowo i niesmacznie się odżywialiśmy .  ;)

Ale teraz jest inaczej , w każdym markecie możemy zaopatrzyć się w same i jakże zdrowe  frykasy .

Siedzę teraz i nawet pisać nie mogę bo tak niezdrowo się zapchałem . Pewnie jutro będę musiał sobie przypomnieć jakieś kolejne bida-danie .  ^_^

• Like 1

Chłopaki!

Ślinotok dostałem przez te Wasze kulinarne dywagacje.

Pawle, brytyjscy lekarze stwierdzili, że tłuszcze nasycone są niezbędne dla dobrego zdrowia! Co więcej, naturalnie pomagają obniżyć poziom "złego" cholesterolu. Jedz na zdrowie :D

Piotrze, jak być na diecie, to najlepiej na takiej, gdzie się je wszystko, tylko pół. Wiesz, pół chleba, pół świni i pół litra :P

• Like 6

Paweł jesteś okropny narobiłeś mi smaka, a ja od 3 tygodni na diecie :P

Piotrek pewnie to dieta .................................................................................................................... golonkowo-piwna  :P  :lol:  :lol:  :lol:

Chodził dzisiaj za mną jakiś smaczek . "Coś bym zjadł ale nie wiem co ." Nakroiłem więc cebuli do tego pokroiłem odrobinę boczku wędzonego i szyneczki . Powolutku uprużyłem i na koniec wszamałem z moim synem to straszne i jakże niezdrowe danie . Na to 25 gram kropelek na rozbicie  tych wstrętnych i szkodliwych tłuszczów . Teraz mogę chwilkę posiedzieć w fotelu i porozmyślać nad tym jak to kiedyś niezdrowo i niesmacznie się odżywialiśmy .  ;)

Ale teraz jest inaczej , w każdym markecie możemy zaopatrzyć się w same i jakże zdrowe  frykasy .

Siedzę teraz i nawet pisać nie mogę bo tak niezdrowo się zapchałem . Pewnie jutro będę musiał sobie przypomnieć jakieś kolejne bida-danie .  ^_^

Pawle , bida dania są cudowne bo przypominają młodzieńcze czasy ^_^ .

Ja też mam takie ulubione bida danko PRAŻUCHY  :wub:  czyli świeżo ugotowane ziemniaczki ugniecione z dodatkiem mąki ziemniaczanej na sprężystą masę , do tego tłuszczyk i skwareczki z kawałka słoninki i zsiadłe mleczko od bidy kefir  :D  uczta godna bogów  .

Edytowane przez wedkarzyk1

Pawle , bida dania są cudowne bo przypominają młodzieńcze czasy ^_^ .

Ja też mam takie ulubione bida danko PRAŻUCHY  :wub:  czyli świeżo ugotowane ziemniaczki ugniecione z dodatkiem mąki ziemniaczanej na sprężystą masę , do tego tłuszczyk i skwareczki z kawałka słoninki i zsiadłe mleczko od bidy kefir  :D  uczta godna bogów  .

Danie bogów i....... mojej pierwszej teściowej. z 15 lat się tym zażerałem okazjonalnie. Później.................. zmieniłem teściową :lol:  :lol:  :lol:

Ostatni raz trafiłem na to danie, w gospodzie, na parkingu pod grodziszczem w Biskupinie.

Inna nazwa (według teściowej), to "nędza". U mnie, ze skwareczkami i kiszoną chodziła  ;)

Edytowane przez popper

A pamiętacie jak dawniej smakowało zsiadłe mleko posypane cukrem i krojone po kawałeczku łyżką ? Do tego ziemniaczki z podsmażoną cebulką . Masakra  , jak to sobie przypominam to mam tak silny ślinotok , że cały czas muszę przełykać .

• Like 3