asafa Opublikowano 15 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 Witam wszystkich Jestem na forum dość długo a jeszcze nie założyłem tematu w jednym z moich ulubionych wątków... Tak więc czas zacząć, choć przyznam od razu, że moja pasja to jedynie jesienno-zimowe dłubanie, z którego powstaje w porywach 20-30 woblerów - słabo, wiem Zawsze przeglądając tematy największych pasjonatów tego hobby, jestem pełen podziwu dla osób, które potrafią z tak wielkim zaangażowaniem, przez cały rok dłubać, produkować a przy tym robić postępy - szacun! Moja przygoda z woblerami zaczęła się około 6 lat temu. Od początku do dzisiaj bawię się w balsie i w 90% są to woblery 2-5cm, czasem zdarzy mi się zrobić coś większego pod szczupaka. Początkowo były to farby w sprayu motipa a od zeszłego roku jest aeorograf. Tutaj trochę moich najnowszych wypocin, w późniejszym czasie wrzucę również garść starszych brzydali ] Najbardziej zadowolony jestem z okonków. Były 4, ale jeden, który od początku tego sezonu skusił dużo ryb, spodobał się również sumowi... Walka była świetna, pewnie nie zapomnę jej nigdy, ale niestety odpłynął z przynętą... a był na wyciągnięcie ręki dosłownie... 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ars25 Opublikowano 15 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 dobra robota, wyglądają starannie -pewnie następnym razem przechytrzysz suma Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebait Opublikowano 15 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 Woblerki ładne i dopieszczone. GUD DŻAB :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 15 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 Bardzo fajnie, że wreszcie się ujawniłeś. Zwłaszcza, że masz się czym pochwalić. Witaj we własnym wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmorces Opublikowano 15 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 Bardzo ładne, najbardziej podobają mi się te okonki z ostatniego zdjęcia i sumowi jak widać też przypadł jeden z nich do gustu Powodzenia w dalszej produkcji i czerpania z tego jak największej frajdy, bo o to w tym najbardziej chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Hej! Schludnie i estetycznie te woblerki wyglądają, widać na pierwszy rzut, że nie spod ręki laika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Woblery ze zdjęcia nr 2 normalnie kosaaaaaa!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 (edytowane) Woblery ze zdjęcia nr 2 normalnie kosaaaaaa!! o tak! są mega! Edytowane 23 Maja 2016 przez Voiteh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 O i kolega jest z Tarnowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 1 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 (edytowane) Dzięki za pozytywny odzew. Teraz powrót do przeszłości (2-3 lata wstecz). Niestety zdjęcia tych starszych gdzieś się zapodziały Coś nowego też jest w przygotowaniu, ale tempo marne... 2014 rok - końcówka zabawy ze sprayami Edytowane 1 Marca 2017 przez asafa 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Fajne wobasy rybki też pewnie chwalą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 26 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 (edytowane) Sezonu kleniowego niestety jeszcze nie rozpocząłem, ale zrobiłem głównie dla nich, kilka mam nadzieję ciekawych kąsków Jeszcze tylko wklejenie sterów oraz w przypadku szerszeni - odnóży i skrzydeł. Pierwszy raz podjąłem się wykonania owadów, momentami brakowało mi już cierpliwości, doceniam jeszcze bardziej osoby, które specjalizują się w tego typu przynętach Edytowane 26 Marca 2017 przez asafa 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 (edytowane) Cześć Tomasz! Nawet nie wiedziałem, że w temacie wobków tak dobrze Ci idzie.Ciekawie i do tego estetycznie wykonane; działaj z tymi owadami bo masz gdzie tego typu przynęty testować pozdrawiam ! Edytowane 26 Marca 2017 przez Piotr Gołąb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Prezentują się bardzo fajnie. Mam tylko takie osobiste pytanie. Należysz może do KPBT? Bo mało kogo po nicku z jerka tam znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 27 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Prezentują się bardzo fajnie. Mam tylko takie osobiste pytanie. Należysz może do KPBT? Bo mało kogo po nicku z jerka tam znam Niestety nie należę. Mam tak mało czasu (nawet na ryby nie ma kiedy wyskoczyć), że moja osoba w tym klubie nie przyniosłaby mu żadnego pożytku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 (edytowane) Wspomniane wcześniej "jeszcze tylko" odnóża i skrzydełka było wersją bardzo optymistyczną jak się okazało majtory do odnóży poszły w ruch, próbowałem z różnymi piórami, ostatecznie skończyło się na kupnych. Stery wklejone, szerszenie ustawione, gotowe do sezonu. Edytowane 23 Kwietnia 2017 przez asafa 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Szerszenie prezentują się bardzo ładnie. Czy próbowałeś wykonać skrzydełka z innych materiałów niż piórka. Jeżeli tak to z jakich, ja właśnie poszukuję materiałów do wykonania skrzydełek do ważek. Próbowałem z piórkami, siateczkami, folią ale nic nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 20 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Szerszenie prezentują się bardzo ładnie. Czy próbowałeś wykonać skrzydełka z innych materiałów niż piórka. Jeżeli tak to z jakich, ja właśnie poszukuję materiałów do wykonania skrzydełek do ważek. Próbowałem z piórkami, siateczkami, folią ale nic nie pasuje. Dzięki. Niestety szerszenie robiłem pierwszy raz i próbowałem tylko z piórami. Z plastikiem po butelce z wody mineralnej próbowałeś ? Są różnej grubości. Wracając do tematu - tym razem coś na szczupaka i sandacza, 12-15cm. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi