Skocz do zawartości
  • 0

program do tworzenia map własnych na Lowrance ELITE 7 HDI

bankroot

Pytanie

Witam wszystkich kolegów,

to mój pierwszy post na tym Forum, zatem jeszcze raz dzień dobry.

Starałem się poszukać na wielu forach odpowuedzi na nurtujące mnie pytanie, coś tam wyczytałem, ale proszę mimo wszystko o pomoc.

Chciałbym stworzyc wreszczcie dokładną mapę swojego jeziora (300 ha - wiem, że sporo pływania, ale będę ją już miał na całe życie) na moją Elitkę.

Znam (tzn. wiem, że są :)) trzy programy, które służą temu celowi:

1. Dr Depth

nie kontynuowany (ale mam)  i z tego co wiem to nie "współpracuje z Elitkami" - chciałbym prosić o potwierdzenie, aby całkowicie wykluczyć go z rozważań

2. Reefmaster

"robi" z Elitkami i oczywiście płatny - jeśli ktoś korzysta prośba o krótką ocenę 

3. Insight Genesis

darmowy, ale tylko do batymetrii. Rośłiny i charakter dna za dodatkową opłatą - jeśli ktoś korzysta równieżprosiłbym o króciótkąopinię

pozdrawiam

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam. Miałbym prośbę do osób w temacie. Potrzebuje mapy zalewu mietkowskiego do echa hook 4. Ogólny zarys zalewu mam z wiki, ale brakuje wysp które widać np na mapie Google. Pływałem trochę koło tamy, wrzyciłem logi do Insight Genesis, stworzyła się mapa, ale po włożeniu karty do echa widać tylko ślady. Brak jakiejkolwiek mapy. Będę wdzięczny za pomoc.

• 0
Gość Michal Sz

Masz tam możliwość tworzenia w trybie rzeczywistym

Ok mam ale w starszych wersjach można było dodawać własne obrysy jeziora a tu jest inaczej takie mam wrażenie. Chodzi mi o dodanie do map obrysu jeziora którego nie ma zrobionego za pomocą np. Google Earth .