Skocz do zawartości

Samoróbki - Marcin K

marcin k

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem dzisiaj na testach z tymi boleniówkami, fajnie pracują. Próbowałem nagrać jakieś filmy, ale za cholere mi nie wychodziły, w jednej ręce kij, w drugiej aparat, do tego spory wiatr i falka na powierzchni, mało tego- jeszcze trzeba wycelować w wobka żeby go było dobrze widać, masakra.. Jutro jeszcze raz spróbuję.

Ten srebrny kolor to akryl MOTIP metalic- na wieczku jest taki numer: Fiat 647 858000

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Cześć czy mógłbyś mi powiedzieć, w jaki sposób robisz tak fajnie wyglądające łuski? Odciskasz jakąś rurka, czy może w inny sposób? Z góry dzięki za odpowiedz.

Bardzo podobaja mi się twoje woblery. Aż ciężko uwierzyć, że takie przynęty można zrobić samemu w domu. Pozdrawiam :D

post-3990-1348917161,7621_thumb.jpg

Cześć czy mógłbyś mi powiedzieć, w jaki sposób robisz tak fajnie wyglądające łuski? Odciskasz jakąś rurka, czy może w inny sposób? Z góry dzięki za odpowiedz.

Bardzo podobaja mi się twoje woblery. Aż ciężko uwierzyć, że takie przynęty można zrobić samemu w domu. Pozdrawiam :D

Nie ma problemu, bardzo prosty sposób. Najzwyczajniej odcisnąłem je końcówką wybijaka. Końcówka ta nie jest gładka, tylko ma okrągłe nierówności więc wychodzi fajny efekt łuski.

http://vlep.pl/img/quwa6f.jpg

• 9 miesięcy temu...

Czy w pierwszym na samej górze ster jest wklejony pod właściwym kątem? Nie miałeś problemów z jego "uruchomieniem"?

Żółtobrzeżek z ostatniego zdjęcia ma rewelacyjny grzbiecik - gratuluję. Ja tak nie potrafię :)

Czy w pierwszym na samej górze ster jest wklejony pod właściwym kątem? Nie miałeś problemów z jego "uruchomieniem"?

Żółtobrzeżek z ostatniego zdjęcia ma rewelacyjny grzbiecik - gratuluję. Ja tak nie potrafię :)

Ster wydaje się być za poziomo ale bez najmniejszych problemów chodzi i to ma dość mocną pracę.

Na zdjęciu słabo widać grzbiecik żółtobrzeżka ale właśnie wyszedł fajny efekt przebijającego podkładu, e tam nie potrafisz.. wystarczy troszkę rozrzedzić farbkę i z wyczuciem docisnąć pyndzel ze średnio twardym włosiem :)

• 2 tygodnie później...

Panowie, nagrałem kilka filmów z pracą wobków, ale straszna lipa wyszła, mało wyraznie widać, więc wrzucam tylko jeden i postaram się w najbliższym czasie nagrać coś lepszego.

No Kolego praca wobka pierwsza klasa. Nie spodziewałem się, że przy takim ustawieniu steru i oczka wobek będzie tak ślicznie zamiatał. Myślę, że będzie łowił i to konkretnie  :D Jeżeli jest do kupienia to daj znać na priv. jestem bardzo zainteresowany. pzdr.

No Kolego praca wobka pierwsza klasa. Nie spodziewałem się, że przy takim ustawieniu steru i oczka wobek będzie tak ślicznie zamiatał. Myślę, że będzie łowił i to konkretnie  :D Jeżeli jest do kupienia to daj znać na priv. jestem bardzo zainteresowany. pzdr.

Troche stawia opór w dużym nurcie bo ster ma dość szeroki ale pracuje naprawdę super, obciążenie ma w miejscu nietypowym, do wolnego poprowadzenia idealna, o ile dobrze pamiętam to ze dwa bolki skusiła w tamtym sezonie. Zrobiłem tylko jedną sztukę, postaram się zrobić coś podobnego to podrzucę do testów.