Skocz do zawartości

Moje pierwsze wędki

osiak

Rekomendowane odpowiedzi

No i nadeszła chwila, kiedy to na forum użytkowników j.pl mogę podziękować Kubie vel @Osiak :D za poświęcenie swojego cennego czasu na złożenie tego kijaszka :mellow:.

Od razu na wstępie muszę powiedzieć, że jest to mój pierwszy kij hand made ;) , który myślę,że idealnie sprawdzi się przy połowie mętnookich własnymi kogutami :D Niedługo wybiorę się nad wodę potestować z brzegu na sucho możliwości rzutowe tego Batsona. Oczywiście swoim pierwszym wrażaniem podzielę się tutaj z wami B)

No, a po głowie chodzi mi już pomysł na kolejny kijek... :D

Pozdrawiam.

• 1 miesiąc temu...

Dzisiaj czeka mnie kolejna wycieczka do FC:)

Cel w miarę uniwersalny kijek na Wisłę. Chce sprawdzić różnice między DSS1143-2, IST1143-2, i 1143 MHX.

Jakie waszym zdaniem są różnice między IST a wymienionym wyżej MHX?

I czy seria DSS Batson różni się czymś od starych ST. Oczywiście po pomacaniu w pracowni dam znać z czym wróciłem :D

Zapomniałem, ma to być raczej budżetowa konstrukcja do łowienia ryb a nie do wyglądania :D

Byłem Kuba przetestować z brzegu Batsona i jego możliwości rzutowe przy kogutach. Testy odbyły się na włochowskich stawach :D

Więc tak, latają pięknie i daleko :D. Jego porządana praca zaczyna się koło 13g . Próbowałem też okoniowymi do 10g i też jest ok, jednak kijek woli większe gramatury w przedziale, 13 - 40g. Największe kuraki jak zakładałem to 38g. i przy tym ciężarze wyrzutu kończą się jego możliwości, ale więcej nie potrzeba :D

Pozdrawiam

Byłem Kuba przetestować z brzegu Batsona i jego możliwości rzutowe przy kogutach. Testy odbyły się na włochowskich stawach :D

Więc tak, latają pięknie i daleko :D. Jego porządana praca zaczyna się koło 13g . Próbowałem też okoniowymi do 10g i też jest ok, jednak kijek woli większe gramatury w przedziale, 13 - 40g. Największe kuraki jak zakładałem to 38g. i przy tym ciężarze wyrzutu kończą się jego możliwości, ale więcej nie potrzeba :D

Pozdrawiam

test to będzie na Zegrzu jak zatniesz 2m suma :D

• 2 miesiące temu...

Kolejny Kijek z pod mojej ręki, tym razem jednoczęściowy kij sandaczowy. Batson ISB 802.75. Zbrojenie skromne: Pianka na rękojeści, czarne omotki, przelotki Forecast V i L. Typowa sandaczowa wędka do opadu, delikatna szczytówka i mocny dolnik. Więcej na fotkach:)

post-2782-1348917480,5051_thumb.jpg

post-2782-1348917480,5722_thumb.jpg

post-2782-1348917480,635_thumb.jpg

post-2782-1348917480,7079_thumb.jpg

post-2782-1348917480,7837_thumb.jpg

Piękna robota.

Forecasty nie zaszkodziły? Nie stracił na szybkości?

Raczej nie zaszkodziły, są lżejsze, komplet Forecastów waży o 0.2gr mniej niż komplet Alconitów w tym samym rozmiarze i tych samych ramkach. Po co przepłacać prawie 2 razy tyle:) Pomijam wagę przelotek szczytowych bo ich po prostu nie znam . Jest to dość krótki i mocny blank więc myślę, że nawet jeśli była by ta niekorzyść na stronę Forecastów rzędu 0.2gr kij nie stracił by znacznie na swojej szybkości.

@Gugcio, wojciiech, dzięki za miłe słowo Embarassed