ark70 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 świetna rękojeść, cóż naturalny korek sam się broni, kijaszek bardzo w moim typie czyściutko schludnie aż chce się patrzeć..a nie myślałeś nad DPS 16? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 23 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 dzięki,co do DPS 16 to mam za duże dłonie do niego 17 bardziej mi pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 13 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 idzie nowe Lekka sandaczówka, kolejny projekt "niska waga + 100% zadowolenia" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 22 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Kolejny minimalistyczny projekt bez fajerwerków.Tym razem padło na blank z serii M1 Phenixa a dokładnie MX-S69L-B dł. 6'9" moc 4-10 lb, cw. 1/8-3/8 oz.Waga blanku 41 gr, 11mm w dolniku i 1.6mm na szczycie.Blank bardzo szybki i czuły. Ładnie się gnie ale to pokaże po pierwszych testach nad wodą. Wędka ma działać z lekkimi gumisiami 2"- 3" na główkach do 10 gr. Może też texas lub carolina okoniowa.Rękojeść z naturalnego korka, na końcach cienki plaster korkogumy+ burnt. Długość reargripu 230mm dł fore 36mm.Dolnik. Korkoguma 6mm i i burnt 4mm.Foregrip 36mm, korkoguma 4mm, 2 plastry flora, burnt i korkoguma 4mm.DPS 17 przycięty do 105mm osadzony na dwóch 25mm arborach grafitowych.Reargrip lekko zwęża się w kierunku uchwytu kołowrotka.Wyważenie przy dł. dolnika 23cm całkiem całkiem :)W tle bardziej spostrzegawczy dostrzegą kolejny projekt o którym już wkrótce...Naklejka, długo zastanawiałem się czy będzie pasowała do projektu.Poprzycinałem, zalakierowałem i wyszło przyjemnie dla oka.Przelotki to minimy match od 20 do L4.L4Na szczycie PacBay Micro z cyrkonowym wkładem. Gotowa wędka waży 97gr. Przy zastosowaniu rękojeści dzielonej można by zejsć o ok. 10 gr...ale dzielone nie są dla mnie:)Testy nad woda za jakiś czas, opisze wrażenia.Czekam na komentarze, krytyka bardzo mile widziana:) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Kolejny minimalistyczny projekt bez fajerwerków.Tym razem padło na blank z serii M1 Phenixa a dokładnie MX-S69L-B dł. 6'9" moc 4-10 lb, cw. 1/8-3/8 oz.Waga blanku 41 gr, 11mm w dolniku i 1.6mm na szczycie.Blank bardzo szybki i czuły. Ładnie się gnie ale to pokaże po pierwszych testach nad wodą. Wędka ma działać z lekkimi gumisiami 2"- 3" na główkach do 10 gr. Może też texas lub carolina okoniowa.Rękojeść z naturalnego korka, na końcach cienki plaster korkogumy+ burnt. Długość reargripu 230mm dł fore 36mm.Dolnik. Korkoguma 6mm i i burnt 4mm.Foregrip 36mm, korkoguma 4mm, 2 plastry flora, burnt i korkoguma 4mm.DPS 17 przycięty do 105mm osadzony na dwóch 25mm arborach grafitowych.Reargrip lekko zwęża się w kierunku uchwytu kołowrotka.Wyważenie przy dł. dolnika 23cm całkiem całkiem :)W tle bardziej spostrzegawczy dostrzegą kolejny projekt o którym już wkrótce...Naklejka, długo zastanawiałem się czy będzie pasowała do projektu.Poprzycinałem, zalakierowałem i wyszło przyjemnie dla oka.Przelotki to minimy match od 20 do L4.L4Na szczycie PacBay Micro z cyrkonowym wkładem. Gotowa wędka waży 97gr. Przy zastosowaniu rękojeści dzielonej można by zejsć o ok. 10 gr...ale dzielone nie są dla mnie:)Testy nad woda za jakiś czas, opisze wrażenia.Czekam na komentarze, krytyka bardzo mile widziana:) Wędka piękna, wykonana czyściutko i estetycznie wiec nie bardzo jest co krytykować.Warto zwrócić uwagę na korek b. dobrej jakości i precyzję toczenia .Jak już mam się na siłę czepiać to przy dłuższym użytkowaniu krawędzie korkogumy zaokrąglą ( wykruszą) się same i wcale to nie musi być symetrycznie - fazowanie ,zaokrąglenie krawędzi zaoszczędziło by korkogumie cierpień. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 23 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Wędka piękna, wykonana czyściutko i estetycznie wiec nie bardzo jest co krytykować.Warto zwrócić uwagę na korek b. dobrej jakości i precyzję toczenia .Jak już mam się na siłę czepiać to przy dłuższym użytkowaniu krawędzie korkogumy zaokrąglą ( wykruszą) się same i wcale to nie musi być symetrycznie - fazowanie ,zaokrąglenie krawędzi zaoszczędziło by korkogumie cierpień. Dzieki, masz rację co do jakości korka. Znalazłem dobre źródło i plastry zazwyczaj w większości są bez wrzerów. Nie stosuję szpachli, żeby nie miał co za kilka lat powypadać Co do fazowania korkogumy na zakończeniu rękojeści, to bardzo cenna rada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Bardzo ładnie i czyściutko. Ja "przyczepiłbym się " ewentualnie do przejścia uchwyt-fore .Możliwe że z jakichś względów jet to efekt zamierzony ale osobiście zrobiłbym przejście bardziej płynne bez tego milimetrowego "schodka" ale wędeczka wykonana ze smakiem i z dużą dbałością o szczegóły .Brawka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 23 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Fakt, przejście można zniwelować do zera. Właśnie byłem na pierwszych testach i wogole tego schodka nie czułem, wiec to raczej tylko optyka.Najważniejsze, że wędka fajnie gra z głowkami 6-12gr bo takie było założenie. Bardzo dobra transmisja brań, kilka maluchów wyjechało mimo bardzo delikatnego podskubiwania:)Projekt udany! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 25 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Nastepna wędeczka. MHX 1142 9'6" 4-8lb 3/16-1/2 oz.Podobno ma holowac medalowe jazie i klenie:)całość:fore:DPS 17 Goldbuttczarne omotki z złotymi wstawkami:naklejka:złoty zaczepLkolejna L na szczycie Fuji SiCwyważenie kija z docelowym kołowrotkiem Gotowa wędka waży 148gr.Można by spokojnie zbić wagę o ok. 10 gr przy zastosowaniu cieńszych plastrów korkogumy ale klijent nasz Pan:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 29 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Dawno nic nie pokazywał , co nie znaczy, że wędeczki sie nie kręcą. Na przyszły tydzien do wykonania 2 okoniówki Suzuki RXF 601 i Elixir 601-1.Obydwa blanki 6" i 6lb, Suzuki ma stanowczo grubsze ścianki i jest o kilka gr. cięższy od elixira.Suzuki będzie w piance i Minimach tich, Phenix w korku flor + Minima hard chrome Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Jak juz skonczysz to opisz roznice miedzy tymi blankami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 30 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 wieczorem pstryknę fotki z ugięciem gołych blanków pod obciążeniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 7 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 (edytowane) Phenix fx 601-1, waga gotowej wędki 66 g.ugięcie, ciężar podczepiany do przelotki szczytowej50 g100g300g500g Edytowane 7 Listopada 2015 przez osiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieqbw Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 bez urazy..... ale ugięcie w moim odczuciu wygląda jak "kwadratura koła"........ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 7 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Suzuki RXF-6lb-601-1, waga gotowej wędki 60 gPrzelotki minima match od 16 do W3 i alconite na szczycie.Czarna pianka FUJI + czarny DPS16ugięcie, ciężar podczepiany do przelotki szczytowej50g100g300g500g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 7 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 bez urazy..... ale ugięcie w moim odczuciu wygląda jak "kwadratura koła"........Wiesz przy 300g i 500 gr szczytówa cześć wędki sie praktycznie prostuje i cała praca wchodzi głęboko w dolnik, kije do 6 lb niestety tak muszą mieć.a i żeby nie było żyłka na zdjeciach nie jest poprowadzona przez przelotki a doczepiona tylko do przelotki szczytwej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 "a i żeby nie było żyłka na zdjeciach nie jest poprowadzona przez przelotki a doczepiona tylko do przelotki szczytwej." I wszystko jasne. Co to za kolor i nić (ta niebieska) w omotkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 7 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 FISHHAWK Metallic P (polyester core)Kolor: 9245 Royal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Suzuki za to bardzo ladnie sie gnie. O nitke tez jmialem sie pytac, ale juz podales Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 FISHHAWK Metallic P (polyester core)Kolor: 9245 Royal Podesłał byś mi próbkę tej nici (najlepiej zdartą z lakierem omotkę) do porównania. Chyba że nitki chcesz się wyzbyć nie mając już z nią żadnych planów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 (edytowane) Suzuki chyba po prostu mają takie ugięcie.http://jerkbait.pl/topic/54304-suzuki-blanks/?p=1655420http://jerkbait.pl/topic/22832-rodbuilding-skalka-choroba-nieuleczalna/?p=1724188 Edytowane 8 Listopada 2015 przez Apioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 8 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Podesłał byś mi próbkę tej nici (najlepiej zdartą z lakierem omotkę) do porównania. Chyba że nitki chcesz się wyzbyć nie mając już z nią żadnych planów. ok, postaram sie przy następnym lakierowniu zrobić jakąś probną omotke na kawalku blanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 1 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 skrobanie, wcieranie, polerowaniebędzie Batson SH1143-2 w nowej odsłonie.Blank już po wcierce, czekam na pastę polerską i pokaże jak to wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 29 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Jako że mój stary Batson SH1143-2 wyglądał już jak po 2 wojnach światowych postanowiłem go gruntownie odmłodzić.Blank oskrobany, wtarta żywica z barwnikiem, nowa rękojeść i przelotki Y zamiast V. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 29 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 pierwsze przymiarki przed wklejeniem rekojeśći Batson ISB 802.75 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi