Skocz do zawartości

Kije Shimano Aspire AX

verwa

Rekomendowane odpowiedzi

ok, ale w jakim celu ?

chyba w celu irytacji tym dźwiękiem. a tak na prawdę to liche toto , powleczone warstwą korka grubości 2mm kartonika.

szczerze to ju?ź powoli ?źałuję tych choć promocyjnych to jednak słusznych pieniędzy. zastan?łwcie się dwa razy czy to rzeczywiście wy łapiecie okazję, czy jednak okazja łapie was :unsure: ;)

1. pare dni temu był na forum wątek o pekającym takim grzechoczącym rozwiązaniu - jak dla mnie zwykly bajer kt?łry poza lepszym (???) samopoczuciem i wiekszym drillem kieszeni niewiele wnosi

2. 550 pln to juz niemal cena kija w pracowni w wersji ekonomic. czy warto? to juz sam musisz stwierdzić...

Witam, ja myśle,?źe ta grzechotka jest najmniej wa?źna.Liczy się dobry blank i dobre przelotki.Wykonanie tej wędki te?ź jest bardzo dobre, dotego jest tuba.Wątpie,?źeby kij z pracowni w tej cenie 550 zł był lepszy. . Niedawo te wedki były w du?źej cenie,teraz myśle ,?źe warto się skusić.Decyzja nale?źy do ciebie.

blanki dość grube, do najszybszych raczej nie nale?źą - ale ja takie lubię. chyba ?źe mocniejsze modele no to wiadomo subiektywnie mo?źe być sztywniejszy..

zbrojenie ok, z tendencją do nadlewek na większych przelotkach, klikanie.

co do uchwytu, jest naprawdę kruchy. widzę ?źe kijki masz w słusznej gramaturze dlatego dziwi mnie ?źe jeszcze się u ciebie nakręcany fore nie posypał, i nie piszę wcale złośliwie.

mam nadzieję ?źe masz gwarancję :mellow:

witam

dzięki za podpowiedzi,jeśli chodzi o grzechotkę to mnie nie interesuje (temat grzechotki wynikł nie inspirowany prze ze mnie,zresztą zupełnie niepotrzebnie) istotą jest jakość blanku ,uzbrojenie,i praca kija jeśli zaś idzie o kij z pracowni to r?łwnie?ź wątpię by za 550 pln mo?źna kupić coś rozsądnego

• 7 lat później...
Gość EdekZfabrykiKredek

Panowie poszukuje jak najwięcej informacji na temat tej wędki Shimano Aspire co to to to itp. ( jest fajny model na klenia 270 L, ale o każde info będę wdzięczny )
Przez przypadek trafiłem na parę sztuk i nie wiem czy sobie jednej nie przywieść.

Ps: temat jest dość pilny bo jutro wracam i po drodze chyba znowu podjede do jegomościa.

Kilka postów wykasowałem,

Proszę nie rozwijać tematu w kontekście handlowym,

od tego jest giełda lub priv...

post-60043-0-89561000-1519973899_thumb.jpg

Edytowane przez Jano

Rewelacyjne wędki !!!

Mam ich kilka .

Ta 2-12 gr-delikatna na pstrąg,kleń, jaż (nie przestraszy się dużego !!! przyłowu ) (jigi , wachadlówki , woblery ,obrotówki ,gumy itp)

druga 15-40 gr - rewelacyjny !!! rzeczny uniwersał .(jeszcze większy przyłów ) już  od 10 gr .

Te wędki to seria Salmon ,Stellhed - akcja Fast , głęboki ugięcie progresywne pod rybą , piękne czycie przynęty, doskonale się ładują w trakcie wyrzutu.

Węgiel LRC 300 + włókna Biofibre ( czyli finezja + moc )

Miałem różne serie wędek Shimano i innych robionych na zamówienie -Aspire są klasą samą w sobie .

Aspire zostaną u  mnie na zawsze.

Przelotki Fuji Sic .

Edytowane przez JACOB01
  • Like 1