Skocz do zawartości

UWAGA-NIESUMIENNY SPRZEDAWCA!!! (KONDZIU)

ODYSEUSZ

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Powiem szczerze " Moderator nie ingeruje " ...OK !  , ale ....!

Jeśli jest już np; dwóch oszukanych , to jednak moim skromnym zdaniem Moderator powinien chociaż zablokować sprzedaż w/w Pana "Kondziu " i napisać żeby naprawił swój błąd. Czy to jest naprawdę wielka ingerencja..Moim zdaniem jest to chociaż takie minimum uczciwego podejścia i dbania o JERKBAIT. Skoro widzimy zło, to mamy wszyscy dalej chować głowę w piasek i śmiać się w duchu z oszukanych. Sorki, taki styl , to nie moja "bajka "

A moderator to niby skąd wie, że @kondziu nadal się nie wywiązał? Od chowania głowy w piasek cudownie został oświecony? 

Moderator nie gówniarz i sam wie, co ma robić. I robi. I bzdurnych porad do tego nie potrzebuje.

Drogi Januszu. Ochrzaniłeś mnie za posta, a teraz zupełnie się pogubiłeś. Jak będziesz w kółko otwierał i zamykał to w końcu wątek się uszkodzi. 'Redakcja posiada pewne instrumenty nacisku i dyscyplinowania forumowiczów...' oraz '... administracja portalu nie pośredniczy w wyjaśnianiu sporów pomiędzy stronami transakcji...'. Trochę masło maślane. Może jednak czas zmodyfikować regulamin i zdecydowanie ingerować w przypadkach naruszania dobrych manier zamiast zasłaniać się paragrafem 22?

Widocznie moje możliwości nacisku zostały wyczerpane i dla dobra wszystkich poprosiłem o pomoc. Dla dobra klientów, którzy towaru nadal, mimo solennych zapewnień nie otrzymali i dla dobra @kondziu, który może swą karierę na jerku definitywnie zakończyć, że o kłopotach prawnych nie wspomnę.

O wątek się nie martw. Nie uszkodzi się.

• Like 1

Nie wiem co może być przyczyną nie wywiązywania się z transakcji ale jakoś nie chce mi się wierzyć aby gość który tworzy przynęty i jest już jakiś czas

na forum zje....ł sobie opinię za 50 zł

przerabiałem taką syt. na  innym forum i nie o 50 czy 100 zł chodziło tylko o ok 12 tysi 

szum policja a facet bogu winien leżał w szpitalu po wypadku na motocyklu

i bał się babie powiedzieć ,że opchnął kilka przedmiotów bo sobie lepszy motorek chciał kupić /podał by jej nick i hasło do forum i by sprawe wyjaśniła/

a że łapki miał połamane i nóżki też to kontakt miał utrudniony notabene było to w 2007 lub 2008 r i internet nie był tak w komórkach powszedni jak teraz

notabene wsio sie wydało bo policja do domu mu zawitała

Sam Janusz mi napisałeś ,że opinię łatwo zniszcyć a potem ciężko wizerunek odbudować i zwykłe przepraszam nie wystarczy

Edytowane przez seiken

Pytanie było czy ktoś zna Kondzia, jeżeli nie znasz nie komentuj.

Moderacja jest ciężkim kawałkiem chleba, WzB jak widać działa i nie chowa głowy w piasek.

Osoby pokrzywdzone proszone są o przekazanie danych kontaktowych na Kondzia.

Trzeba problem rozwiązać.

ezehiel;

Moderacja to jest kawałek ciężkiego chleba i nikt nie twierdzi inaczej.

A mój wpis odnosił się nie do osoby Kondzia ( bo go osobiście nie znam ) , tylko do tematu podejścia niektórych sprzedających. Byłem oszukany parę razy w życiu  i coś w tym temacie wiem. Proszę czytać ze zrozumieniem, bo nikt nie ma zamiaru tu się z nikim spierać . Spuśćmy troszkę wszyscy powietrza.

Osoby pokrzywdzone proszone są o przekazanie danych kontaktowych na Kondzia.

Trzeba problem rozwiązać.

Konrad 

al.Racławickie 

Lublin

Mam nadzieję, że ktoś zna człowieka i jakieś info co się z nim dzieje pojawi się wreszcie.

Nigdy nie praktykowano podawania pełnych danych i adresu na otwartym forum. I nadal nie będzie takiej praktyki.

Edytowane przez woblery z Bielska

Konrad

al.Racławickie

Lublin

Mam nadzieję, że ktoś zna człowieka i jakieś info co się z nim dzieje pojawi się wreszcie.

Nigdy nie praktykowano podawania pełnych danych i adresu na otwartym forum. I nadal nie będzie takiej praktyki.

Na priv nie można było?
  • Like 1

• 1 miesiąc temu...

Niestety z całą przykrością muszę odświeżyć wątek.Niestety tytuł powinien zostać zmieniony na "UWAGA OSZUST!!!".

Dla przypomnienia,ponieważ początki wątku giną w mrokach dziejów:

W dniu 21 kwietnia zakupiłem zestaw woblerków,tego samego dnia przelałem pieniądze,które zostały zaksięgowane 25 kwietnia.

Od tego momentu zaczęły się schody brak przesyłki,ignorowanie wszelkich wiadomości,wreszcie post na forum.

Po kontakcie z moderatorem i naciskach z jego strony "TWÓRCA" KONDZIU przesłał do mnie w dniu 17 maja wiadomość,którą pozwolę sobie zacytować:

Witam
Dopiero teraz znalazłem czas żeby zajrzeć. Serdecznie przepraszam za zawalenie sprawy.
Proponuje 2 wyjścia
1)wysłanie przynęt z gratisem w piątek (niestety do piątku pracuje i nie dam rady w inny dzień)
2)zwrot pieniędzy

Pozdrawiam
Konrad

Niestety był to ostatni kontakt z "TWÓRCĄ" zarówno mój jak i moderatora.

Po dwóch miesiącach od obietnicy poprawy i prawie trzech od zakupu chciałbym uprzedzić wszystkich potencjalnych klientów.

UWAŻAJCIE NA OSZUSTA KRYJĄCEGO SIĘ POD NICKIEM "KONDZIU"

Mam nadzieję,że dalsza jego kariera na forum ulegnie zakończeniu.

Przy kilkunastu a nawet kilkudziesięciu transakcjach,w których miałem przyjemność uczestniczyć wszystkie poza jedną zakończyły się w pełni profesjonalny sposób (szybko,krótko i na temat ku obustronnemu zadowoleniu).

Mam nadzieję,że czarna owca zostanie usunięta z forum i nie będzie rzucać cienia na innych uczestników YB.

Pozdrawiam.Marcin

• Like 4

Wiem co to znaczy zostać oszukanym przez taką osobę. Konrada nie znam osobiście, jednak kiedyś jeszcze mieszkając w Lublinie chyba od niego coś brałem z odbiorem osobistym właśnie na Spadochroniarzy (dla nie znających Lublina - boczna al. Racławickich).

W rozwiązaniu sprawy, czy też nawiązaniu kontaktu z tym "twórcą" niestety nie pomogę, ale dziwi mnie też inna rzecz. Kilka osób z tego forum ( i to znanych oraz szanowanych użytkowników) zna doskonale tego pana. Wiem, że wspólnie jeździli na rybki, klepali się po plecach i takie tam. Wiem także, że nie znaczy to, że powinni brać odpowiedzialność za jego oszustwa, ale moim zdaniem, tak z własnej woli koleżeńskiego rozwiązania sprawy mogli by skontaktować się z nim i napisać co sie dzieje. Może także mogli by pomóc dokończyć tą sprawę...

No ale to tylko takie moje gdybanie. Każdy ma swoje sprawy, a to że znajomy kogoś oszukał to już wina kupującego zapewne....

• Like 5