juby3004 Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Witam serdecznie, mam ww. Silnik rok produkcji około 1986 i są w nim wylamane 2 zęby od przekładni gazu tej zębatki w rumplu i mam pytanie czy da się to wymienić, może jakieś namiary, czy muszę rzeźbić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sołtys Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Obok siebie wyłamane, czy w różnych miejscach?. Jeśli zazębia i działa to daj sobie spokój. W moim Evinrudzie też mam wyłamany jeden ząb, nie przeszkadza w bezproblemowym działaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 juby3004 Opublikowano 17 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Jedna jest wylamane przy skrajnym położeniu a druga w okolicach obrotów trollingowych i to mocno denerwuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sołtys Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Denerwuje, niech będzie. Czy sprawnie manetka działa?, jeśli tak to zostaw w spokoju. Jeśli nie to szukaj części na http://www.boats.net/parts/search/BRP/JOHNSON/1986/parts.html, wybierz który masz model silnika i szukaj części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fefko Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Panowei nie chce zakladac nowego watku. Mianowicie mam Johnsona 9,9 km z 1980 roku 2t i mam problem ze zlaczką/klipsem w silniku gdzie się podlącza linię paliwową. Otóż cieknie z tej złączki jak odepnę linie paliwową. Czy tak ma być czy jednak jest ten klips do wymiany? Na moje odczucie pewnie jest tam jakieś ustrojstwo na zasadzie zaworu zwrotnego ale pewny nie jestem. Coś ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czoper Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Pewnie wymiana gniazda paliwowego i powinno być ok.ja tak miałem w starszej yamaha 8hp 2suw. W moim przypadku był to koszt ok.70zl wymieniłem sam bo zabieg prosty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -Power- Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Kup w motoryzacyjnym zaworek zwrotny i wepnij w układ zaraz przed złączka w silniku. Być może masz tam już taki zawór tyle że nie sprawny, mogła się membrana posypać albo coś podlazło. Ogólnie w nowszych konstrukcjach jest to już rozwiązane w złączkach i nie ma problemu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 W starszych modelach stosowano złączki bez blokady zwrotnej. Od ok 87 byly złączi z blokadą zwrotną. Kup nową złączke i po sprawie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esoxlucius1 Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Kup w motoryzacyjnym zaworek zwrotny i wepnij w układ zaraz przed złączka w silniku. Być może masz tam już taki zawór tyle że nie sprawny, mogła się membrana posypać albo coś podlazło. Ogólnie w nowszych konstrukcjach jest to już rozwiązane w złączkach i nie ma problemu.Ale po co taka rzeźba , wymienić złączkę i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
juby3004
Witam serdecznie, mam ww. Silnik rok produkcji około 1986 i są w nim wylamane 2 zęby od przekładni gazu tej zębatki w rumplu i mam pytanie czy da się to wymienić, może jakieś namiary, czy muszę rzeźbić?
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi