Drwalhunter Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Witam. Jestem tutaj pierwszy raz. Nie znalazlem watku powitalnego wiec robie to tutaj. Moja glowna pasja jest lowiectwo a najbardziej bowhunting. Wedkarstwo to taka perelka na torcie. Chce nabyc tani zestaw do polowu nieduzych drapieznikow. Mysle o abu garcia vendetta cast 762ml 232cm cw 5 do 20g i do tego multiplikator niskoprofilowy abu garcia black max 2. Wystarczy na poczatek? Czy to totalne badziewie? Jaka plecionke do tego zeby gralo? Jakimi wagowo wabikami bedzie to dobrze pracowalo? Blagam nie linczujcie mnie za (jak dla Was ) dziecinne czy totalnie laickie pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Witam. Jestem tutaj pierwszy raz. Nie znalazlem watku powitalnego wiec robie to tutaj....Tutaj: http://jerkbait.pl/topic/15638-powitanie-na-jerkbaitpl/page-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Tylko ten bowhunting ni jak się ma do naszego c&r.Mam nadzieję że masz inny stosunek do ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drwalhunter Opublikowano 16 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Bowhunting to poprzeczka duzo wyzej niz lowiectwo z giwera. Poluje od 16lat z bronia i pare lat z lukiem (w krajach w ktorych luk jest dopuszczony do polowan). Rybe lubie, ale miesiarzem nie jestem. Tak w lowiectwie jak i wedkarstwie stosuje zasade ze nie zabiore wiecej niz zjem.Kota nie mam by go karmic tym co tylko wpadnie mi w lapy. Gdybym zlowil np metrowego szczupaka to raczej wrocil by do wody. Tak wiec nie martwcie sie Koledzy. Nie jestem wrogiem przyrody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Bowhunting to poprzeczka duzo wyzej niz lowiectwo z giwera. Poluje od 16lat z bronia i pare lat z lukiem (w krajach w ktorych luk jest dopuszczony do polowan). Rybe lubie, ale miesiarzem nie jestem. Tak w lowiectwie jak i wedkarstwie stosuje zasade ze nie zabiore wiecej niz zjem.Kota nie mam by go karmic tym co tylko wpadnie mi w lapy. Gdybym zlowil np metrowego szczupaka to raczej wrocil by do wody. Tak wiec nie martwcie sie Koledzy. Nie jestem wrogiem przyrody."Raczej wrócił by do wody"? - No cóż... Z takimi deklaracjami, to RACZEJ się nie uda... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Black Max to generalnie słaby multik. Średnio z niego lata... Podobnie ProMax i inne kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Bez przesady - c&r to podstawa ale tez zdrowe podejście - ja tam nigdy nikomu nie bronię zabrać jednej ryby na kolacje ( choc sam wypuszczam wszystko ), ważniejszy jest dla mnie rozsadek. Ale wracając do tematu - tak zestaw bedzie grał ze sobą - kolega minencjusz miał ten multik i nie narzekał - oczywiście cudów nie oczekuj - to takie "polo" Oczywiście jeżeli mowa o nowych zobacz na shimano citica jeszcze albo revo sx. Moze Dawia agrest - tudzież teraz na forum jest wystawiona Dawia sol. Z używek polecał bym Dawia t3 1016, tatule, shimano curado, Scorpipn. plecionkę cos około pe 1, 1,2 ( w funtach bedzie to 14-18 lub ) albo żyłka 0,25 - co do przynęt bedzie to mniej więcej zakres 8-25 moze 30 - dobrze tego kija nie znam. Na początek zestaw zgrany i dobry 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drwalhunter Opublikowano 17 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Dzieki Koledzy. Ja nie oczekuje c6dow. Zdaje sobie sprawe ze to nie jest sprzet wysok7ch lotow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drwalhunter Opublikowano 17 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Co do zasady no kill (jesli chodzi o ryby) to tak jak powiedzialem. Lubie zjesc rybe ale foka nie jestem i ryba nie stanowi 100% mojego menu, podobnie dziczyzna. Zdaje sobie sprawe ze zyje w kraju o wysokim zageszczeniu ludnosci, gdzie zasoby przyrody nie sa w stanie pokryc zapotrzebowania ludzi tak jak np w kanadzie gdzie jedynym limitem na rybach jest stara zasada WEZ TYLE ILE ZJESZ A JAK NIE ZJESZ NIE IDZ NA RYBY. Zadawanie cierpienia dla sportu tez mozna roznie rozpatrywac ale lepiej nie polemizowac. Polowanie, lowienie, 8alenie ognia to cechy atawistyczne i kto je posiada to go ciagnie. Najwazniejszy jest rozsadek i umiar. U mniw w Blachowni dziadki nie wypuszczaja niczego co sie zapnie i siedza codziennie od rana do wieczora, gdy zbiornik byl w 70% spuszczony to wedkarze w tych kaluzach lowili szarpali i Bog wie co jeszcze. Taka ich etyka. Nie poradzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Miałem, a raczej mam ProMxa ze starej złotej serii i do dzisiaj kręci płynnie i nie czuć przekładni.....w Curadziakach 51 już czuć Promax to taka namiastka Revo SX, wiadomo buda plastikowa, więc trwałość i górne CW będzie mniejsze. Szpulka w moim waży 24gr więc sporo i 10gr to taka dolna granica komfortu, aczkolwiek po treningu wahadła 6gr posyłałem nim bardzo daleko, dalej niż curadziakiem, ale to już była rzeźba, a odległości były efektem dużej średnicy szpulki 36mm. Nie wiem czy budżetowo nie wybrałbym Haibao steed 51 z aliexpress....za ok 50USD Na sąsiednim forum ktoś ma i chwali Kraj pochodzenia jest taki sam jak Chińskie Abu serii Max więc i jakościowo będzie podobnie, a przy kiju 5-20 na pewno będzie łatwiej. Dodatkowo za 25USD można dokupić lekką szpulkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drwalhunter Opublikowano 17 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Kurcze. Teraz tylko czekac jak H6SQVARNE zaczna zoltki robic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 No ale produktów wyprodukowanych w Chinach już nie podrabiają w Chinach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Podrabiają Przykład: Podróbka podróbki GoPro - SJ4000 i klony;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Ale każdy produkt wyprodukowany w Chinach nie jest już podróbką, bo to w 100% Chiński oryginał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drwalhunter Opublikowano 17 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 No gdyby np marka Abu zastrzegla sobie rezimy produkcyjne to swiec Panie. Tak np niemiecka marka produkujaca wysokiej klasy celowniki optyczne stworzyla produkcje na Wegrzech. Produkty zarowno niemieckie jak i wegierskie sa identyczne. Generalnie wiele marek, nawet produkowanych w swoich fabrykach, idzie na psy. Materialoznawcy sa dzis w stanie okreslic z gory zywotnosc produktu. Tak to juz jest gdy firmami ostatecznie rzadza ksiegowi a nie inzynierowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drwalhunter Opublikowano 17 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Ja w wedkarstwie nie pujde raczej w drogi sprzet gdyz mam pare drogich zabawek do polowania i chyba grozilo by to rozwodem :-).jadac do mysliwskiego czy luczniczego musze sobie kase wyliczac i karte w domu zostawiac bo ile mam tyle wydam :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Nie wiem czy budżetowo nie wybrałbym Haibao steed 51 z aliexpress....za ok 50USD Na sąsiednim forum ktoś ma i chwali Kraj pochodzenia jest taki sam jak Chińskie Abu serii Max więc i jakościowo będzie podobnie, a przy kiju 5-20 na pewno będzie łatwiej. Dodatkowo za 25USD można dokupić lekką szpulkęSorry za offtop ale masz może link do tego tematu na sąsiedzkim forum albo namiary na użytkownika? :-) sam używam tego multika i chętnie wymienię się opinią na jego temat. Wysłane z mojego Letv X500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Podrabiają Przykład: Podróbka podróbki GoPro - SJ4000 i klony;)Nie do końca to jest to samo po za tym ma inną nazwę i nie jest to podróbkaale oryginalny czajna telefon Xiaomi jest w chinach podrabiany i podróbka ma ta samą nazwęzresztą tak samo jest z kamerami SJ to oryginalny chiński produkt który jest tez podrabiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David72 Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Tylko ten bowhunting ni jak się ma do naszego c&r.Mam nadzieję że masz inny stosunek do ryb.Bez przesady, trochę luzu. Przepraszam, za offtop, ale mierzią mnie ciągłe tego typu uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi