szpiegu Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 balsa sam korpus bez obciazenia i bez oczek 5 min max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Oj dużo muszę się jeszcze uczyć duuużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 przybij albo podklej sobie na listewke szeroka na 1,5 2,5 cm max d papier scierny 80 robi za bardzo lekki pilnik a mozna bardzo szybko szlifowac zaokraglajac kanty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Dziś nie miałem chęci do roboty bo mnie chyba grypsko łapie. Doszlifowałem tylko drewienka i naciąłem poliwęglanu. Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Bardzo fajne, ja też niby ze wsi, a lipy nie mam skąd załatwić Ostatnio tylko przycinka drzew była to kilka grubszych gałęzi wziąłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Ja załatwiłem od gościa co kiedyś rzeźbił figurki. Teraz czekam bo wiem, że wzdłuż drogi będzie u mnie wycinka a jedna lipka stoi. Załatwię taki metrowy klocek to mogę otwierać lipowy biznes. Ale to może na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 krisu najlepsza taka sezonowana rok dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Ta co do Ciebie jedzie Szpiegu to była sezonowana osiem lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 jak wino im starsze tym lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 No ale mnie zaskoczyłeś Krisu,oczywiście pozytywnie,będę czujnie obserwował twoje postępy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Szpiegu a gdzie kurcze Twój wątek? Ile każesz nam czekać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 nie ma czym sie chwalic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 nie ma czym sie chwalic to moze chcesz bana w zamian no przeciez ni ebede otwieral Twojego watku tym co mam w pudelkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Pamiętnika ciąg dalszy. Dziś najpierw trzeba było nagiąć drutów. Ja gnę prostym patentem, czyli gwoździe na desce które odwzorowują stelaż. Uploaded with ImageShack.us Wklejam na poxipolu, zanim wkleję stelaż to go ustawiam do steru tak jak to później ma być. Uploaded with ImageShack.us Kiedyś strasznie się męczyłem z wypełnianiem szczeliny w wobku. Przełom nastąpił kiedy zczaiłem, że szpachlę do drewna da się nakładać strzykawką z igłą taką co najmniej 1mm. Może dla wielu osób to oczywiste ale dla mnie to był moment porównywalny do tego jak małpa po raz pierwszy wzięła kij do ręki Uploaded with ImageShack.us Z całego wieczora roboty robi się pół godziny. Poza tym szpachlaidealnie wypełnia wnętrze woblera i mam pewność, że nie ma pustych przestrzeni. Jedyny jej minus to taki, że długo schnie dlatego po zaszpachlowaniu wszystkiego można iść spać. Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Moja szpachla jest za gęsta na strzykawkę Może rozejrzę się za nową... Ale za to schnie około 4godz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Krisu a może wrzucisz swój patent ze szpachlą także do wątku: www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=227609m sg_227609 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zabawy ciąg dalszy. Całą wiedzę na temat wobków posiada mój pies który kilka miesięcy temu gruntownie przestudiował zeszyt z notatkami. Więc trzeba się pobawić w testy. Z racji tego czym się zajmuję mam możliwość zrobić sobie dobry poligon do doświadczeń. Uploaded with ImageShack.us Wanna ma 6m długości, głębokość ok 0.8m. Puszczając wodę rurkami mogę sobie wytwarzać takie warunki jakie chcę rzeka, woda stojąca itp. Zrobiłem parę korpusów z nawierconymi dziurami które się teraz suszą po impregnacji. Postaram się nakręcić film z różnymi wariantami steru i obciążenia. A później wrzucić tu linka. Jak już będzie to zapraszam do dyskusji. Może ktoś bardziej doświadczony coś podpowie. Nie robię z ociążenia tajemnicy bo moje wobki są bardzo proste a może komuś to się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Brawo Krisu. Patent z wanną jest świetny.Z 10 lat temu próbowałem namówić kolegów robiących duże ilości w piance (do chwili obecnej) i nie zrobili tego. Wobki ustawiali w wanience do kąpania niemowląt z efektem jak dla mnie żadnym. Skutek taki że kilka dopracowanych modeli nie cieszy się powodzeniem bo po wyjęciu z pudełka niechodzą jak trzeba.Na marginesie - sam ustawiam w Odrze, mam do niej 200 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Nie wiem czy da się z tego coś zobaczyć. Dałem dwa halogeny po 150W a wyszło jak w katakumbach. Krótki opis, pierwszy wobler już robiłem taki z dużym sterem. Ma zamiatać i chodzić jak najgłębiej. Drugi ma mieć akcję bardziej nerwową i drobniejszą z myszkowaniem. Trzeci pod powierzchnią akcja drobna i migotliwa. Jak ktoś ma ochotę się wypowiedzieć to przyjmuję każdą krytykę nawet najgorszą. http://www.youtube.com/watch?v=y3e70MPKo3w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 @Krisu23, chyba jestem pierwszy który ten film oglądał i chyba pierwszy który go skomentuje - na horror, na pewno się nada, te dźwięki i co jakiś czas coś uciekające Tak poważnie, zrób coś z tym światłem, a na pewno będzie co oglądać. Warunki masz świetne.Postanowienie na jutro - czekam na nowy filmik w lepszym świetle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Jaz ze światłem będzie trudno bo to jest hala 40 na 20 metrów i wysoka na pięć oświetlić tak, żeby nie uciekały luksy na boki jest ciężko. Tak jak mówię dwa halogeny po 150w dałem i g...no. Jak będzie dalej śmiech to kasuję filmik. Jutro nici z horroru bo jadę na ryby a później na imprezę. Może w niedzielę coś przykombinuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 A te dźwięki to woda która się cały czas tam leje ze wszystkich stron. Bo to jest w wylęgarni robione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Kurde Krisu ja dzisiaj śpię przy zapalonym świetle.Dźwięk, wyłaniający się z ciemności SDR i te latające światła cie piernicze.Resident Evil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Kurde Krisu ja dzisiaj śpię przy zapalonym świetle.Dźwięk i ten wyłaniający się z ciemności SDR-Brrrrrr. - @Tomy nie załamuj Krzyśka, bo chłopina nie nakręci nam następnych odcinków. Teraz siedzę i się śmieję, bo naprawdę jest śmiesznie, ale privy poszły do Krisa i nakręcam go do dalszych odcinków (tak na poważnie), bo warunki ma rewelka. Niejeden producent chciałby mieć taki kanał wodny, no może (teraz dla podtrzymania śmiechu) bez tych wodnych (dźwięk) efektów, bo po 7-miu godzinach ustawiania wobków, pracownik miałby siwe włosy ze strachu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Postanowione, filmik wisi do polewki. Następny odcinek z podkładem z Czasu Apokalipsy, przerywany co jakiś czas szumem wody spadającej z aparatów wylęgowych. W przyszłym tygodniu postaram się coś sklecić. Myślę, że jak będą halogeny wzdłuż zbiornika na rantach to będzie lepiej. Ja już dzisiaj nie oglądam bo nie zasnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi