Skocz do zawartości

Wypociny Krisa

Krisu23

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 272
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Kriss, z poliwęglanu milimetrowego najszybciej nożyczkami. Grubszy to już piłka włosowa. Genialny filmik jak robić stery pochodzi od Pawła Brzuskiewicza który ma tu sąsiedni wątek. Znajdziesz na Tubie wpisz tylko: Wobler wzornik steru. Pozdrawiam

surwki.jpg

Uploaded with ImageShack.us

wykończone woblery przeznaczone pod gruntowanie. Gradacje papieru ściernego: 80, 160, 400, 600.

Jeśli chodzi o stery, to tylko poliwęglan. Opakowania po margarynie kasety magnetofonowe itp są dobre do testów. Jak robić stery pokazał Paweł w swoim filmie na you tube. Moim zdaniem w tym temacie nic lepszego nie da się wymyślić. Z milimetrowego poliwęglanu najszybciej jest nożyczkami tylko muszą być pożądne polskie z gerlacha. Grubszego wycinać w ten sposób nie polecam bo strasznie bolą ręce. Ster doszlifowuje się na samym końcu jak już jest wklejony w wobler. Najwygodniej dremelem z końcówką posiadającą płytki z papieru ściernego. Jak ktoś nie ma to papier o wysokiej gradacji np 400 a później 600. Wtedy ster wychodzi jak z fabryki.

Zpodkady.jpg

Żeby nie było, że się opieprzam, zbliża się całość ku finałowi. Na razie masakrycznie bez oczu wyglądają, ale tylko do wieczora.

Na razie tylko podkłady nałożone na to pójdą właściwe wzorki. Długo schodzi, bo na każdą farbę idzie lakier.

A tak będą wyglądały mniej więcej moje bezstery ad 2011. Tylko, że malowanie było na próbę jedno na drugim. Pomiędzy warstwami powinno wyjść lepiej. +- 16gr

http://img233.imageshack.us/img233/9759/siudakmalowanie.jpg

Coś w tym stylu kiedyś zrobiłem ale ponieważ sam nie łowię boleni i nie chciałem mocno przeciążać wobka to zaprzestałem prac, chociaż ostatnio mocno mi po głowie chodzi.