minecjusz Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 No i co gorsza bez polaroidów Jak znajdę to wstawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Proponuję taki wędkarski styl, bez membrany, kamuflażu, ale za to oryginalnie, stylowo i przewiewnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 18 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Byl taku skecz KMN, w ktorym lesniczy z mysliwym wystepiwali...mysliwy w stroju w podobie powyzszego...i padl tekst - Jacykow mi projektowal ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Często wracając z pracy zatrzymuję się na 30min nad Wisłą. Wtedy łowię w pantoflach, koszuli i spodniach od garnituru. Ewentualnie zmieniam pantofle na jakieś półbuty schowane w samochodzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 (edytowane) Dawno to było,... dawno, jeszcze w poprzednim wieku. Jakaś impreza odbywała się nad sandomierskim brzegiem Wisły, nie wędkarska.... harcerska, turystyczna, jakieś zawody przełajowe czy coś w tym stylu. Uczestniczyłem w niej i jako harcerz co się zowie, jakieś nawet triumfy święciłem. Odwiedzili mnie tam moi Ś.P. Rodzice. Tato, zapalony wędkarz, raczej do brzegu Wisły nie zbliżał się bez wędki. To i tym razem miał, a jakże. Ale jako, że okoliczności były świąteczne pojawił się w wersji eleganckiej - jasne spodnie , ciemna marynarka, koszula, krawacik, ciemne okularki. Gdy już synowi pogratulował wziął wędkę w garść i jazda. Wyglądał nietypowo, ale szykownie. Niestety wiślany brzeg nie uszanował jego elegancji. Przemieszczając się po nim kilka kroków, na oczach sporej rzeszy publiczności, wywinął spektakularnego orła......... i jego wędkarski szyk miast budzić powszechny podziw zmienił się w groteskę. Tato nie powtarzał więcej podobnych modowo - wędkarskich eksperymentów, a ja czerpiąc, choć trochę, z Jego doświadczeń też nie próbowałem....... i nie zamierzam, bez względu na poglądy Szanownych Kolegów.Uniformizacja mi nie przeszkadza, bo niezależność to stan ducha i osobiście nie odczuwam potrzeby podkreślania jej poprzez brodzenie w krawacie .Nowoczesne wędkarskie ciuchy, te wszelkie zuniformizowane "......texy", uwielbiam, bo tyłek mi w nich nie moknie, a byle deszczyk nie jest w stanie zniweczyć planów długo oczekiwanej wędkarskiej wyprawy. Elegancja wędkarka wydaje mi się pojęciem dość abstrakcyjnym i bardzo szerokim pojęciowo. Inny będzie jej wymiar dla muszkarza, inny dla karpiarza, ważne, że raczej w zamierzchłą przeszłość odeszły czasy gdy wielu na ryby i na grzyby zakładało na grzbiet to, co przez przeoczenie nie trafiło wcześniej na śmietnik.A na marginesie - czy dążenie do wprowadzenia jakichś wysoko wysublimowanych wzorców wędkarskiej elegancji, czerpiącej z dawnych epok, z odrazą odrzucających "polsko - plebejskie camo" i "szaro - metalowe" Simmsy ciemnoty (do której jako wielbiciel "gore texu" bez wątpienia należę), nie stanowi przypadkiem także próby nowej uniformizacji..... , tyle, że według innych kanonów ?A pocić się nie lubię..., jak mogę uniknąć to unikam,....bo..... śmierdzę później, czego nie lubię. Edytowane 18 Maja 2016 przez robert.bednarczyk 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Uniformizacja mi nie przeszkadza, bo niezależność to stan ducha i osobiście nie odczuwam potrzeby podkreślania jej poprzez brodzenie w krawacie .W samo sedno kolego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 We fraku może nie.. ale w smokingu się da 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 18 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 (edytowane) Ale panie mialy nie byc zniesmaczone, a tu mina i postawa wyraznie wskazujace na dezaprobate! Edytowane 18 Maja 2016 przez coloumb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Moja nie zgodziłaby się na pozowanie do zdjęcia, gdzie widać wędkę, więc nie jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 masowo usatysfakcjonowano i ujednolicono goreteksem - co zmieniło niedawnych wieśniaków w pseudonowoczesny ludzki kołchoz zjednoczony strachem przed spoceniem. Uffffffff czyli już luz już za chwilę w moich kochanych gumofilcach będę wyglądał oldskulowo i hipstersko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Lepszy wędkarz w membranie na rybach niż we fraku przed kompem wylewający żale na forum 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 We fraku może nie.. ale w smokingu się da Łowiąc w parkowej fontannie... Można połączyć. Uszyć garnitur z materiału w kolorze moro czy innego "wędkarskiego"... Wiem ze słyszenia o istnieniu jednego garnituru moro, po tym jak żona stwierdziła... ciągle w tym moro chodzisz, garnitur byś sobie uszył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 (edytowane) Mój typ na gorące dni do wędkowania z łodzi - bardzo subtelne elementy camo podkreślają przeznaczenie : Edytowane 18 Maja 2016 przez Szymon82 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Nie wiem ... ale to chyba GORETEX. Dobre na zasiadkę ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Nie wiem ... ale to chyba GORETEX. Dobre na zasiadkę ... Tak zwane industrial camo. Jak nic można by się pisać w krajobraz puszek po piwie, paczek po chipsach i butelek po Mountain Dew. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marckus Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 (edytowane) Można połączyć. Uszyć garnitur z materiału w kolorze moro czy innego "wędkarskiego"... Ciekawe jakie buty do tego Edytowane 18 Maja 2016 przez marckus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Ciekawe jakie buty do tego To oczywiste... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marckus Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 @Szymon82 Chyba zakupie taki zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Fagum..... firmówki, nie jakieś badziewne nonamy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Ciekawe jakie buty do tego Wyobrażacie sobie miny innych wędkarzy mijających łódkę z takimi gentelmenami na pokładzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Nowoczesne i wygodne ubranie może być eleganckie. Nie mam na myśli jakiejś ekstrawagancji, ale odstępstwo od kamuflażu czy wszelkiej maści zieleni nie jest złe, i fajnie spotkać nad wodą kogoś kto wygląda inaczej niż kolejne wcielenie Rambo Tak z przymrużeniem oka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 18 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Coraz bardziej podobaja mi sie propozycje...dzieki ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Jak widać - a przez ciuchy też wdać - nie jesteśmy w żaden sposób kulturotwórczy. Ani trendsetterscy, ani stylowi, ani oryginalni.. Wiadra po ekośnieżce, demobil, oddychacze - naszym cocktailem firmowym.. I choć fishing jest boski , a może tylko półboski, zewnętrzne znamiona to tylko wieczna ułuda, pseudoprofesjonalizm, zmyślenia, farmazon.. i przebierańcy. Pijar doprawdy fatalny, bez śladu treści ani formy jakiejś - czyli bezkształt doskonały.. A miało być wysokie C.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Sławku Mój Drogi... wyłam... przebij... nie to banalne... wyłoń się... niczym Venus na obrazie Botticellego Przypomina mi się dowcip. Cytuję, gdyż leniwy jestem i nie che mi się przepisywać: Wpada facet do gabinetu dyrektora cyrku i mówi:- Panie, mam taki numer, że ludzie oszaleją! Będzie pan milionerem!Dyrektor na to:- Spadaj mi pan! Mam dobry program i nie potrzebuję żadnych nowych numerów.Facet: - Niech pan posłucha przez 30 sekund, na pewno pana przekonam.Dyrektor: - No dobrze, mów pan, ale szybko.Facet: - Niech pan sobie wyobrazi cały sufit cyrku obwieszony balonami. Balonami z gównem. A na arenę wjeżdżają konie. Na każdym koniu amazonka. Z łukiem. I amazonki zaczynają galopować w koło. Unoszą łuki. Zaczynają strzelać do balonów. Przebijają je po kolei a całe gówno spada na dół. Przebijają wszystkie. Na dole wszystko jest nim pokryte.Widzowie w gównie, arena w gównie, orkiestra w gównie, konie w gównie, amazonki w gównie...I wtedy wchodzę ja... Cały na biało. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ender Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 A te dwa rumcajse z fotki ciut powyżej to z Wędkarza Polskiego. Na Bugu koledzy łowili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi