Skocz do zawartości

Żałoba z powodu Woblerowej wariacji

and67

Rekomendowane odpowiedzi

Łezka się w oku zakręciła,zginął śmiercią nienaturalną mój i chyba nie tylko mój najbardziej ulubiony temat Woblerowa Wariacja.Ten temat zawsze był u mnie numero uno i nie wiem dlaczego został zamordowany.Czemu zmieniać coś co było bardzo dobre i pobiło rekord forum w ilości postów,coś co przynosiło taką radość w czytaniu wręcz pochłanianiu postów i zdjęć.

Stworzono indeks wytwórców ale to już nie to samo.

Ogłaszam 3 dniową żałobę!!!

Jakie są Wasze opinie?

Wszystko ma swoje plusy i minusy.

Z wielostronicowymi wątkami jest taki problem, że czasem jak człowiek chce do czegoś wrócić, musi grzebać w kilkudziesięciu stronach. A tak, pamiętając o czyje informacje chodziło, może zaczerpnąć ich bezpośrednio w jego autorskim wątku.

Myślę, że to kwestia przyzwyczajenia, tak na pewno jest bardziej przejrzyście.

Pozdro

Kamil

Główną naszą troską która stała za tym pomysłem było to, żeby rękodzieła nie ginęły w otchłaniach wątku - wątku wyjątkowego i historycznego, ale jednak grzebiącego dokonania wielu osób w swoich kilkudziesięciu stronach. Muszę przyznać że mi też w pewnym sensie jest żal że ten wątek-instytucja został zamknięty, ale z drugiej strony wolę patrzeć z optymizmem w przyszłość i dostrzegać pozytywne strony i potencjał drzemiący w obecnie wprowadzonych zmianach - będzie dobrze :D

hejka mi też żal tego wątku mój ulubiony temat każdy mógł zamieścić tam swoje wobki teraz jak ktoś zrobi 5 wobków na rok to nie za bardzo sie opłaca otwierać swój temat także woblerowa wariacja powinna być reaktywowana a kto chce autorski proszę bardzo :mellow: nie dało by się tak????????????

Nie, nie daloby sie

Jak robisz 5 woblerow na rok to bedziesz mial swoj watek, o ile bedziesz chcial, i w nim umiescisz zdjecia swoich 5 woblerow, o ile bedziesz chcial.

Nie ma wymogu minimalnej liczby sztuk by miec swoj watek jako strugacz. Nie ma kryterium OPLACALNOSCI.

Po prostu watki strugaczy nieaktywnych beda z uplywem czasu coraz nizej wsrod postow aktualizowanych w dziale majsterkowicza. A z czasem dostep do nich bedzie tylko przez index.

To tak jak z ulubionymi butami. Aby dojść gdzieś dalej trzeba od czasu do czasu sprawić sobie nowe. A sentyment do starych pozostaje - i dobrze. Wątek o woblerowej wariacji został włożony do szklanej gablotki i będzie wspaniałą pamiątką. Teraz więcej twórców woblerów będzie miało okazję zaistnieć. Pytanie tylko czy zechcą z tej szansy skorzystać...

Znasz temat, więc bardzo dobrze wiesz o czym piszę. To był moment kiedy wątek stał się areną sporu pomiędzy, komercyjnymi producentami . Do samego sporu nic nie mam, wiadomo rynek sam się nie zbuduje. Natomiast wykorzystanie do tego wątku, który był miejscem dla wielu drobnych hobbystów, przyczynił się do stanu obecnego. Temat „woblerowa wariacja” , był budowany przez lata, przez wielu użytkownikó. Wszyscy przyczynili się do licznika, który urósł w tym czasie . Dziś każdy sam napędza swój wątek i sytuacja jest jasna.

To był dobry wątek, ale tylko do pewnego momentu. Ten moment skończył się na długo przed obecną zmianą. Redakcja podjęła bardzo dobrą decyzję. Dziś każdy każdy rękodzielnik ma swój licznik i swój wątek. W dodatku całkowicie za free… tylko w Polsce :unsure:

To jest dobre rozwiązanie, rękodzieło trzeba reklamować a skutecznie reklamować znaczy nie przekrzykiwać się a dać każdemu swoje poletko reklamy, u mnie tak funkcjonuje od miesięcy :D