rocky Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 Ot na co idą unijne pieniądze na ochronę przyrody Rzygać mi się chce http://www.namuche.pl/viewtopic.php?t=1092 Piętnaście lat temu w okolicach rezewatu Kamienne Kręgi widziałem pierwsze w życiu potoki 70-aki.Na spokojnej gładkiej tafli zbierały sobie jęteczkę-nie do podejścia,dały się tylko oglądac ze skarpy oczywiście z dobrego ukrycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukomat Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 Az mi sie wierzyc nie chce... Ja stawialem swoje pierwsze kroki pstragarskie jako 8-latek na Brdzie i Wdzie wlasnie. Ojciec celowo wybieral szerokie rzeki, zebym trafil w koryto wody. Chyba moje dziecko nie bedzie mialo tekiej okazji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 Lukomat nie bedzie tak zle. Jak zabierzesz dzieciaka nad wode i postawisz go w srodku smierdzącej plytkiej olbanej betonem struzki to bedzie sie ona sciagnac w linii prostej az po sam horyzont <_< <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rognis_oko Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 Smutne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rocky Opublikowano 14 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 Niestety wczoraj zajechałem tam by na własne oczy ujrzeć apokalipsę.Te skur..le zasypali wszystkie boczne koryta a wysepki i brzegi ogołocili z drzew Mam niestety jeszcze gorsze podejrzenia. wczoraj byłem również na chyba najpiękniejszym odcinku Wdy na którym kiedyś dozwolona była tylko mucha.Znów rójka jak cholera a zbierały tylko jelce! Przez trzy godziny nie złowiłem żadnego pstrąga ani lipienia!!!Zastanawiam się czy te kopanie nie zaszkodziło czasem rybom w dole rzeki Powiem wam jeszce jedną ciekawostkę.Na stronie PZW Gdańsk przeczytałem w dziale historii okręgu ,że w 2000 r władze doszły do wniosku że wody górskie okręgu mają ograniczoną pojemność ze względu na postępującą urbanizację i kurczącą się bazę pokarmową. W związku z tym zarybienia zostały ograniczone do 50tyś wylęgu!!! pstąga i 20tyś wylęgu!!! lipienia Kto się orientuje to wie że kiedyś w takich ilościach to wpuszczano smolty i palczaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IMMORTAL Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 no ja wizde ze kogos tu z ta melioracja niezle popierdo.... juz nic na to nie poradzimu smutne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 witek Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 Żygać się chce... To chyba tylko w tym p...nym kraju jest możliwe. Ciekawe, komu z miejscowych urzędników podniosła się nagle stopa życiowa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
rocky
Ot na co idą unijne pieniądze na ochronę przyrody
Rzygać mi się chce
http://www.namuche.pl/viewtopic.php?t=1092
Piętnaście lat temu w okolicach rezewatu Kamienne Kręgi widziałem pierwsze w życiu potoki 70-aki.Na spokojnej gładkiej tafli zbierały sobie jęteczkę-nie do podejścia,dały się tylko oglądac ze skarpy oczywiście z dobrego ukrycia
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi