-Kowal- Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Witam wszystkich, mam mały problem z wyborem multi do wędziska . Zestaw będzie służył również do rollingu po odrze.Potrzebuję pomocy bo to będzie mój pierwszy multiplikator .Przeznaczyłem na niego maksymalnie 500 zł.Dzięki z góry za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Ma być "okrągły" czy "płaski"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Kowal- Opublikowano 19 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Myślałem o niskoprofilowym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polifem8 Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 U mnie kijek ten z tym, że mocniejsza wersja do 120gr. z powodzeniem współpracuje z multiplikatorem Abu Garcia Orra Winch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Kowal- Opublikowano 22 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 A co sądzicie o tym GUNKI BC200ST Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Kup któregoś Abu, nie ważne czy S,SX czy STX i będziesz Pan zadowolony, solidne i sprawdzone konstrukcje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnietek Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Ewentualnie poszukaj jakiegoś C4, ale to już okrąglak. I też będziesz zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Multiki Gunki i podobne "firmowe" mają to do siebie, że... są słabe. Tak jak koledzy Ci doradzają, sprawdzone abu na początek super. Nie pakuj się w eksperyment firmowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Za niewiele większy budżet można pokusić się na Abu Revo Toro Winch 51 lub jeśli myślisz o trollingu to większy model 61Ja postawiłem na 61 sparowany jest z kijkiem Dragona X-Force 140C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Za niewiele większy budżet można pokusić się na Abu Revo Toro Winch 51 lub jeśli myślisz o trollingu to większy model 61Ja postawiłem na 61 sparowany jest z kijkiem Dragona X-Force 140CTak jak Karol napisał w tych maszynach jest moc!!!!!ale mają jedną wadę!mały nawój chyba 64cm i przy holowaniu dużych ryb jest to nie wystarczające! i jak rybka czmychnie Ci w górę to nie nadążysz kręcić korbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 To zostaje zawsze bliźniak toro czyli salty stage z nawojem 6,4:1 i coś koło 80 nawoju chociaż osobiście do takich przynęt wolałbym z niskich sprawdzone curado 201d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Salty Stage moim zdaniem odpada. Wchodzi za mało linki. Toro NaCL ma taki sam nawój i głębszą szpulkę. Winch jak dla mnie za mały nawój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Salty Stage moim zdaniem odpada. Wchodzi za mało linki. Toro NaCL ma taki sam nawój i głębszą szpulkę. Winch jak dla mnie za mały nawój.Zwykłe toro ma 5,4 a salty ma 6,4 chyba, że utrafimy model toro HS właśnie z przełożeniem wyższym. Co do mało linki to wielu osobom(między innymi z tego wątku, jak i rodbuilderowi) z forum to nie przeszkadza, proponuję wziąć do ręki i sprawdzić faktycznie ile można nawinąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 ale mają jedną wadę!mały nawój chyba 64cm i przy holowaniu dużych ryb jest to nie wystarczające! i jak rybka czmychnie Ci w górę to nie nadążysz kręcić korbą.Powiedz, miałeś kiedyś taką sytuację czy są to tylko spekulacje? Wyholowałem tym multikiem dużo dużych ryb (szczupaków) i ani razu nie zaistniała sytuacja o której piszesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 (edytowane) Rafał ma ten szybszy czyli salty z tego co pamiętam, mi wolne toro z nawojem styka, żaglic nie łowię póki co, a ostatnio po udanym holu rybki na muchę, która poszła w stronę łodzi to już w ogóle. Przesiadka na multika, który miałby przełożenie 3:1 byłoby komfortem w stosunku do łapania sznura ręką lub przełożeniu 1:1 w kręćku muchowym Edytowane 25 Maja 2016 przez Tomek88 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Rafał ma ten szybszy czyli salty z tego co pamiętam, mi wolne toro z nawojem styka, żaglic nie łowię póki co, a ostatnio po udanym holu rybki na muchę, która poszła w stronę łodzi to już w ogóle. Przesiadka na multika, który miałby przełożenie 3:1 byłoby komfortem w stosunku do łapania sznura ręką lub przełożeniu 1:1 w kręćku muchowym Z tego co pamiętam miał Ja przy odrobinie wprawy dawałem radę wolniejszym więc z Salty'm nie powinno być żadnego problemu, tym bardziej, że korba długaśna i niezłe bomby na końcu, jest za co złapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi