Skocz do zawartości

Rapala Flat Rap

sebek

Rekomendowane odpowiedzi

A dlaczego rapala zdecydowła się zaprzestać produkcji tego modelu? Nie mają w ofercie czegoś na zstę

Dlaczego wycofali taki fajny model.(często zadawane pytanie).

Jeszcze rok temu byłem przekonany,że zamierzają całkowicie

zrezygnować z balsy.

Jednak po zapoznaniu się z pracą CD Elite,doszedłem do 

wniosku,że jednak balsa prędko nie odejdzie do lamusa.

Tak więc pytanie pozostaje nadal aktualne.Tym bardziej,że

..... ósemki niczym jak dotąd nie zdołałem w pełni zastąpić.

Ryby uczą się omijać, często stosowane przynęty, stąd każdy dobry wędkarz a szczególnie ten, który musi często obławiać stałe miejsca, gromadzi podobne lecz nie identyczne przynęty aby mieć w swoim menu zmienność. Oprócz przynęt ważny jest też repertuar a ja posuwam się do tego, że zmieniam też wędki pod kątem ich sztywności i materiału z którego są zrobione...nawet agrafki mam niestandardowe bo Darek Mleczko, zrobił mi małe ale z grubego drutu... itd. FL jest dobry i dobre są też inne fleszujące woblery, nie będę powtarzał po Arku, dodam do nich jeszcze zabójczy model silm od Tapsa czy skiper od Siek-a... często było tak, że wodę otwierał rozmiar 4-6cm bo od 7cm w górę nie chciały...Ostatnio sporo łowię na woblery bez steru, które nie mają pracy korpusu ale za to pływają po ciekawym i małoprzewidywalnym torze są zdecydowanie zabójcze mają tylko taką wadę, że nie można ich kupić. Janusz Wideł, zrobił mi płytkie bandziorki o spłaszczonym korpusie, które potrafią zmieść ryby z miejscówki jak pionki z planszy...jest więc sporo woblerów jakie warto mieć, zmieniać i wcale nie musi to być FL, który notabene jest już dość dobrze znany wśród ryb ;)

• Like 6