Lepton Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 A dlaczego rapala zdecydowła się zaprzestać produkcji tego modelu? Nie mają w ofercie czegoś na zstęDlaczego wycofali taki fajny model.(często zadawane pytanie). Jeszcze rok temu byłem przekonany,że zamierzają całkowiciezrezygnować z balsy.Jednak po zapoznaniu się z pracą CD Elite,doszedłem do wniosku,że jednak balsa prędko nie odejdzie do lamusa.Tak więc pytanie pozostaje nadal aktualne.Tym bardziej,że..... ósemki niczym jak dotąd nie zdołałem w pełni zastąpić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 Podobnie z Floating Magnum. Bardzo dobry wobler, ale dostępność baaaaaardzo mała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 Ryby uczą się omijać, często stosowane przynęty, stąd każdy dobry wędkarz a szczególnie ten, który musi często obławiać stałe miejsca, gromadzi podobne lecz nie identyczne przynęty aby mieć w swoim menu zmienność. Oprócz przynęt ważny jest też repertuar a ja posuwam się do tego, że zmieniam też wędki pod kątem ich sztywności i materiału z którego są zrobione...nawet agrafki mam niestandardowe bo Darek Mleczko, zrobił mi małe ale z grubego drutu... itd. FL jest dobry i dobre są też inne fleszujące woblery, nie będę powtarzał po Arku, dodam do nich jeszcze zabójczy model silm od Tapsa czy skiper od Siek-a... często było tak, że wodę otwierał rozmiar 4-6cm bo od 7cm w górę nie chciały...Ostatnio sporo łowię na woblery bez steru, które nie mają pracy korpusu ale za to pływają po ciekawym i małoprzewidywalnym torze są zdecydowanie zabójcze mają tylko taką wadę, że nie można ich kupić. Janusz Wideł, zrobił mi płytkie bandziorki o spłaszczonym korpusie, które potrafią zmieść ryby z miejscówki jak pionki z planszy...jest więc sporo woblerów jakie warto mieć, zmieniać i wcale nie musi to być FL, który notabene jest już dość dobrze znany wśród ryb 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi