pablo__20 Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Witam Podczas pływania zauważyłem, że woda wylatująca z silnika jest bardzo gorąca.Silnik pracuje normalnie i strumień wody też jest ok. Dotknąłem spodziny i ta także mocno gorąca Silnik dwusuw z 2004 r 8kmCzy ktoś może zna powód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pablo__20 Opublikowano 23 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Dzięki za odpowiedzi. Mam jeszcze jedno pytanie ten simering -uszczelniacz , który jest w spodzinie można wymienić zaraz po ściągnięciu śruby czy trzeba rozebrać całą spodzine i wciska się go od środka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 (edytowane) A sprawdziłeś OLEJ w spodzinie ??????????? I czy zrobiłeś mieszankę (dolałeś oleju do paliwa)????? Edytowane 22 Maja 2016 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pablo__20 Opublikowano 22 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Mieszanka jest zawsze. Na 5l paliwa daje 100 oleju . Olej w spodzinie wymieniony, ale byl troche. "Mleczny" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mpruszek Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 1. sprawdź wirnik pompy wody, może już niedomaga i słaba ciśnienie podaje = woda bardziej ciepła2. olej w spodzinie o kolorze kawy z mlekiem = nieszczelna spodzina i woda dostaje się do środka. Konieczna wymiana simeringów za parę zł. Jeśli zlekceważysz wymianę to spodziewaj się że za niedługo będziesz wymieniał całą spodzinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 minecjusz Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Spaliny trochę nagrzewają. Sprawdzałeś wcześniej, czy dopiero teraz pierwszy raz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 To uklad chłodzenia. Woda będzie gorąca. Ale mleczny olej, to oznaka nieszczelności i woda dostaje się do oleju. Tak jak kolega napisał - napraw, bo będzie bolało. Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
pablo__20
Witam
Podczas pływania zauważyłem, że woda wylatująca z silnika jest bardzo gorąca.
Silnik pracuje normalnie i strumień wody też jest ok.
Dotknąłem spodziny i ta także mocno gorąca
Silnik dwusuw z 2004 r 8km
Czy ktoś może zna powód?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi