Krisu23 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Może ktoś poradzi. Bo to moja największa krwawica. Nie chodzi o samo cięcie tylko o wyznaczenie prostych kresek na korpusie pod takim kątem jak ma być ster wklejony. Zeby było widać gdzie trzeba naciąć. Czekam na pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszA Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Tutaj Paweł opisał cały proces robienia woblera > http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=17441&am p;start=0& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 zrob tak jak pawel nic lepszego nie da sie wymyslec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Przy pojedynczych sztukach (powiedzmy takich dla siebie) wystarczy wziąć nożówkę i... jakby to opisać . Wobler ustawiasz przed swoimi oczami tak aby oczy były dokładnie (nie tylko równolegle, ale dokładnie na niej)na płaszczyźnie przewidywanego steru. W tej pozycji pomiędzy swoje oczy i wobka wprowadzasz ostrze nożówki (także dokładnie w tej samej płaszczyźnie). I powoli nie zmieniając pozycji nacinasz wgłąb.Jeżeli natomiast musisz ominąć drut stelażu to tylko naznaczenie Ci pozostaje. Jednak i je możesz w podobny sposób zaznaczyć (pamiętaj tylko, że oznaczysz tylko płaszczyznę a nie głębokość nacięcia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Tak jak robi Paweł jest super, ale on robi z twardego drzewa i szlifuje. Próbowałem nacinać w kwadratowym klocku, ale później przy struganiu jest dramat. Nie wiem jak to ominąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Sławek co to jest nożówka? Pytanie może durne ale nie wiem. To, że druty trzeba wysoko dawać żeby nie przeszkadzały przy nacinaniu to się nauczyłem zaraz po pierwszych w życiu woblerach. Myślę, że ja to robię dobrą metodą tylko za mało jeszcze wobków zrobiłem żeby mieć właściwą wprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Ja robię ręcznie i korpus/wobka trzymam w ręce i piłkę i wychodzi prosto. Kilka fakt wyszło krzywo, ale pracują super, teraz bardziej się przykładam i robię to wolniej i wychodzą prosto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Sławek co to jest nożówka? Pytanie może durne ale nie wiem. To, że druty trzeba wysoko dawać żeby nie przeszkadzały przy nacinaniu to się nauczyłem zaraz po pierwszych w życiu woblerach. Myślę, że ja to robię dobrą metodą tylko za mało jeszcze wobków zrobiłem żeby mieć właściwą wprawę. Piłka do metalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Tak myślałem, że o nią właśnie chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi