lesiewicz Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 Opiszę jak zrobić szybko i prosto szablon do malowania płetw na woblerach.Po pierwsze potrzebne będą: kawałek kartki z bloku rysunkowego lub technicznego, ostry nożyk (najlepiej skalpel),nożyczki, taśma klejąca i dobre chęci.Do tego można zaopatrzyć się w szklaneczkę dobrego trunku i możemy zabierać się za zrobienie szablonu.Po pierwsze rysujemy na kartce kształt płetwy jaki chcemy uzyskać.Np. taki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 Następnie robimy łyk wcześniej przygotowanego trunku i zabieramy się do dalszej pracy.Paseczki wycięte wcześniej układamy na wyciętym szablonie i przyklejamy taśmą przylepną. Szablon gotowy.Zostaje dopicie reszty trunku i można zacząć ozdabiać nasze woblery oczywiście po uprzednim napełnieniu szklaneczki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 No kurcze przyznam szczerze że super.Na 100% się pobawię z tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 No kurcze przyznam szczerze że super.Na 100% się pobawię z tym Życzę miłej zabawy bo o efekty przy twoich zdolnościach się nie martwię. Czekam na twoje pomysły co do kolorów i kształtów płetw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 dobre to-a co pijemy ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 Jak zawsze prostota jest najlepsza brawo panie @lesiewiczty @tomy wykonaj sobie takie szablony na sztywnej folij wytrzymaja długo na całe serie wobkow ,mam takie porobione z okładek sztywnej foli do zeszytów ale jest taka folia do kupienia w firmach, ktore robia szablony na ploterach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 dobre to-a co pijemy ??? Co kto lubi ja akurat Tullamore Dew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 Ciekawe,ciekawe..też muszę spróbować tej opcji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Dokładnie tak samo robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Ja z takim pytaniem Czy próbował ktoś wiercić otwór/otwory w sterze, modyfikując tym samym pracę woblera? Jeśli tak to z jakim skutkiem? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Próbowałem W boleniówkach,z tego co zauważyłem dawało to tyle,że wobek stawiał mniejszy opór w wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 jak w tych woblerach rozmieścić ciężar ???By rybson78 at 2012-07-24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Dawno temu, to było tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 no to działam już -piękne dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konktenbit Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Kontynuując wcześniejsze próby z wycinaniem woblerów ze spienionego PCV tym razem coś z balsy.Kształtki wycięte z 3mm balsy. Na każdy wobler 4szt co daje 12mm grubości korpusu. Korpusy są już oszlifowane i malują się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Ja wole robić z PCV bo można je fajnie rzeźbić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 ok- a jak utwardzasz je ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superKRYSTEK1 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 jak w tych woblerach rozmieścić ciężar ???By rybson78 at 2012-07-24 A teraz jest tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konktenbit Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 ok- a jak utwardzasz je ?????? Ja czy kolega RafałWrocław? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Ziomal Ty i koledzy fajnie to opisaliście za co dzięki-dopiero doczytałem i polecam http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=67401& amp;#msg_67401 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 (edytowane) Taki mój mały patent na system szybkiej wymiany kotwic. Przydatny przy testowaniu naszych wypocin. Wcześniej nic takiego na forum nie widziałem, może komuś się przyda.Do wykonania potrzebny dosyć twardy i sprężysty drucik 0,7 - 0,9 mm, szczypce okrągłe i kombinerki Edytowane 20 Marca 2013 przez Artech 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Jeszcze jeden sposób na ułatwienie sobie pracy. Tym razem przy malowaniu, a dokładniej przy psikaniu "łuski" Do budowy potrzeba: gruby karton, ostry nóż, zszywacz, mocna taśma klejąca i siatka Robiąc sobie dwie takie ramki można w krótkim czasie pomalować w kole 10 woblerów. Przy malowaniu sprejami co ok 5 woblerów siatkę trzeba przeczyścić rozpuszczalnikiem. Przy aerografie może starczyć na dłużej. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Genialne w swojej prostocie. Dzięki Artech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 (edytowane) A może ktoś zapoda sposób na szybkie kręcenie drutu na oczka do wobów ? Kurczę, nieaktualne. Dopiero zauważyłem wiadomość na priv. od fachowca gatunku. Edytowane 20 Marca 2013 przez spinnerman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Artech fajny patent na szybka zmianę kotwicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi