Qcyk Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Witam, czy Pactra ma w swojej ofercie perłowe farby akrylowe do aero?? I czy nadają się do zrobienia efektu opalizacji na wobkach? I jeszcze jedno czy mógłby ktoś opisać jak uzyskać efekt opalizacji na wobkach?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Daniel, jest na forum temat dotyczący opalizacji a w nim kilka sposobów na uzyskanie tego efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 ok sorry za zamieszanie a czy mógłbym prosić o link bo szukałem ale nie znalazłem takiego tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 ok sorry za zamieszanie a czy mógłbym prosić o link bo szukałem ale nie znalazłem takiego tematuPolecam korzystanie z wyszukiwarki http://jerkbait.pl/index.php?app=core&module=search&search_in=forums Tu masz ten temat http://jerkbait.pl/topic/28935-jak-uzyska%C4%87-opalizacj%C4%99-na-malowanej-powierzchni/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Witam, czy Pactra ma w swojej ofercie perłowe farby akrylowe do aero?? I czy nadają się do zrobienia efektu opalizacji na wobkach? I jeszcze jedno czy mógłby ktoś opisać jak uzyskać efekt opalizacji na wobkach?? PozdrawiamWitam, Pectra to nie wiem ale Createx do aero na pewno ma. Popatrz w ich ofercie na pewno coś znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 ...czy Pactra ma w swojej ofercie perłowe farby akrylowe do aero?? Owszem ma - A55 Pearl White. Na alledrogo znajdziesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander29 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Witam Szanownych kolegow , mam pytanko otoz nie mieszkam w polsce i Domalux oraz inne powszechnie dostepne w polsce lakiery sa dla mnie niedostepne a eksperymenty z lakierami nie przynosza spodziewanych efektow . Czy ktos z was mozemi poradzic na temat tego specyfiku , za wszelka pomoc bede bardzo wdzieczny . http://www.lure-world.com/lurebuilding--envirotex-lite-epoxy-16oz-473ml-p-1476.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzoza Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 (edytowane) Envirotex to w zasadzie jedyne co używają Anglicy, którzy zajmują się wytwarzaniem jerków. Jest to żywica, która daja bardzo ładną i twardą powłokę. Zobacz jaiek znajomy z innego forum robi jerkbaity:http://fishfooler.blogspot.co.uk/p/jerkbaits.html Używa tylko tej żywicy. Myslę, że na zdjęciach widać jaka jest jakość powłoki. Edytowane 3 Stycznia 2014 przez brzoza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Witam Szanownych kolegow , mam pytanko otoz nie mieszkam w polsce i Domalux oraz inne powszechnie dostepne w polsce lakiery sa dla mnie niedostepne a eksperymenty z lakierami nie przynosza spodziewanych efektow . Czy ktos z was mozemi poradzic na temat tego specyfiku , za wszelka pomoc bede bardzo wdzieczny . http://www.lure-world.com/lurebuilding--envirotex-lite-epoxy-16oz-473ml-p-1476.htmlJeżeli tylko będziesz w stanie zapewnić warunki podane przez producenta, oraz w pełni dostosujesz się do instrukcji, to będziesz miał świństwo lepsze niż poliuretany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander29 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Super.. Dzieki bardzo za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwieczorynka Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 (edytowane) Witam wszystkich , raczkuję jeżeli chodzi o robienie woblerów i mam do Was pytanie. Macie jakiś sposób na robienie ładnych stelaży, chodzi mi nie o kopiarkę do stelaży tylko stelaż do unikalnego wobka Bo mi te stelaże takie krzywe strasznie wychodzą, tzn kształt oczek. Edytowane 19 Stycznia 2014 przez djwieczorynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Z tymi trzema narzędziami zrobisz najładniejszy stelaż świata 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spidi Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Witam wszystkich , raczkuję jeżeli chodzi o robienie woblerów i mam do Was pytanie. Macie jakiś sposób na robienie ładnych stelaży, chodzi mi nie o kopiarkę do stelaży tylko stelaż do unikalnego wobka Bo mi te stelaże takie krzywe strasznie wychodzą, tzn kształt oczek. podejrzewam że zwykłe szczypce już masz no to jeszcze musisz zakupić takie z okrągłymi końcówkami i będą ci ładne oczka wychodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Uzywam podobnych z tym, ze oczka do nie seryjnych stelazy zaciskam na gwozdziu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Albo zróbcie sobie giętarki do stelaży 5 minut roboty a stelaże wychodzą idealnie takie same. W moim wątku jakieś fotki tego urządzonka: http://jerkbait.pl/topic/12028-hand-made-by-maniek/page-11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Witam,Jak budować giętarkę do ręcznie struganych stelaży to chyba tylko taką a jak ktoś ma formę to może coś takiego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitalis24 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 (edytowane) Witam wszystkich , raczkuję jeżeli chodzi o robienie woblerów i mam do Was pytanie. Macie jakiś sposób na robienie ładnych stelaży, chodzi mi nie o kopiarkę do stelaży tylko stelaż do unikalnego wobka Bo mi te stelaże takie krzywe strasznie wychodzą, tzn kształt oczek.ja używam tego sprzętu do robienia oczek bez problemu radzą sobie z dentalem Edytowane 20 Stycznia 2014 przez vitalis24 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spidi Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 ja używam tego sprzętu do robienia oczek bez problemu radzą sobie z dentalem gdzie to kupić??? rozglądałem sie za takim ale nie widziałem po marketach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitalis24 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 (edytowane) http://allegro.pl/szczypce-precyzyjne-okraglo-wklesle-nc-1055-i3857525561.htmlteż biegałem po marketach tylko allegro bo to sprzęt jubilerski w sumie ale super sprawa ułatwia bardzo prace jest jeszcze jeden model muszę zakupić można idealny rozmiar oczek robić http://ifotos.pl/zobacz/Beztytuuj_epessew.jpg/ Edytowane 20 Stycznia 2014 przez vitalis24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol18 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Panowie poszukajcie kleszczy wklęsło-wypukłych. Jest to narzędzie protetyczne i w sklepach typu Cezal itp. można takie kleszcze dostać w różnych rozmiarach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homegeon Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 W temacie Dremela, może nie każdy wie ale pasują do niego frezy cnc innych firm niż tylko drogie oprzyrządowanie dremela.np. http://allegro.pl/listing/listing.php?order=p&string=frez+cnc&sourceid=Mozilla-search&bmatch=s10 Taki cylindryczny frez za jedyne 5zł jest idealny do robienia rowków i otworów pod obciążenie, a jego żywotność jeśli chodzi o drewno jest bardzo długahttp://allegro.pl/profesjonalny-frez-2mm-automat-cnc-okazja-i3878276845.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Miałem problem z wytypowaniem tematu w którym zadać pytanie także do rzeczy... temperatury teraz są znacznie ujemne a moja lakiernia jest w wolno stojącym garażu z blachy także i tam nie jest ciepło. Lakieruje i po 2h jak cały smród zejdzie wobki lądują w struglani - piwnicy aby się lakier utwardził :Pobawiam się, że temperatura może wpłynąc w jakimś stopniu na lakier. Może ktoś, coś podpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Jak się w tym roku ochłodziło to poliuretan zareagował mi na wszystkich woblerach i podejrzewam, że właśnie przez temperaturę. Woblery były lakierowane na wolnym powietrzu, co pewnie tez nie pomogło. Minimalna temperatura lakierowania to zwykle ok 5 st. c.- sprawdź na opakowaniu ile deklaruje producent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Niedawno lakierowałem w garażu - nie blaszanym, ale w środku na pewno minus - wobki wisiały przez całą noc w garażu, rano nie były jeszcze utwardzone... Wziąłem je do domu i w domu do końca się utwardziły, jak wróciłem z pracy to były już normalne. Nie zauważyłem, żeby lakier był słabszy, czy też miał jakieś skazy. Wszystko "standardowo" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 hartzlacka używam, optimum jeśli dobrze pamiętam tj 15 st. c. poczekam aż się ociepli. Robiłem teraz oczka 3D już w wobkach i dostawały po jednej warstwie lakieru, tak standardowo. Były w piwnicy (8-12 st.c.) ale porobiły się bąble na powierzchni i obawiam się żeby coś się nie zważyło podczas lakierowania bo bym sie strasznie wkur... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi