woblery z Bielska Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 http://jerkbait.pl/topic/33209-problem-z-przechowywaniem-lakieru/Polecam przy każdym problemie zapytać wyszukiwarki. Zwykle ktoś już miał podobny problem i jest opisane rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Pytalem ale widac ze srednio mi poszlo Dzieki za pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Wujek.Spróbuj pattex total potem kit syntilor. Klej wpływa ładnie albo jak chłopaki pisali, strzykawki i klej. Lub szeroki rowek i wklej balse 1mm. Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayo Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Witam. Zastanawiam się na czymś do wklejania stelaży i wkręcania oczek w balsę i lipę. Poxipol, superglue , cyjano coś tam czy jeszcze coś innego?ps. wiem żę takie pytania już padały ale za nim takie tematy odnajdę to ktoś pewnie odpowie, a i może zaproponuje jakąś nowość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 (edytowane) Ja wklejam zawsze Distalem Classic dwuskładnikowym...i jeszcze mnie nie zawiódł. Najlepiej zaaplikować trochę do otworu i kolejną dawkę dajemy na oczko tak aby po wkręceniu nadmiar kleju wypłynął na zewnątrz. Pozdrawiam Qcyk!! Edytowane 7 Grudnia 2014 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 distal, techniqll (ten jest rzadszy) nie wklejałem nigdy wkrętów ale podejrzewam że także te kleje będą ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Witam. Zastanawiam się na czymś do wklejania stelaży i wkręcania oczek w balsę i lipę. Poxipol, superglue , cyjano coś tam czy jeszcze coś innego?ps. wiem żę takie pytania już padały ale za nim takie tematy odnajdę to ktoś pewnie odpowie, a i może zaproponuje jakąś nowość Ja używam uhu 300kg, nie narzekam Dobry też jest cyjanoakryl techniczny, tylko trzeba uważać na paluchy, ubrania, oczy...bardzo agresywny klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Ja używam uhu 300kg, nie narzekam Dobry też jest cyjanoakryl techniczny, tylko trzeba uważać na paluchy, ubrania, oczy...bardzo agresywny klej.JA cyjano - akrylem wklejam balast i obowiązkowo okulary bo podczas wciskania ołowiu może bidy narobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Ten o którym ja mówię troszkę się różni od typowej "kropelki" Zobacz na techniqcoll 4410 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayo Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Można nabyć te kleje w sklepach typu mrówka czy jedynie drogą internetową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 (edytowane) Można nabyć te kleje w sklepach typu mrówka czy jedynie drogą internetową? Kupisz zapewne w Castoramie i innych marketach budowlanych lub z częściami samochodowymi. Edytowane 8 Grudnia 2014 przez Pasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayo Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Castoramy u mnie raczej nie ma, byłem dzisiaj w obi, distala nie było, były tylo pattex, soudal dwuskładnikowe epoksydowe, mogą być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 W carrefour mają UHU 300kg Ja tam kupowałem swój, całkiem fajna cena....chyba nawet taniej niż w marketach budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayo Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Tego marketu też chyba nie ma, uhu też nie widziałem. Jutro jeszcze poszukam w innych sklepach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Maniek, po ile ten klej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Coś koło 12zł, nie pamiętam dokładnie Dość dawno kupowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mysz Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Witam Pany od pewnego czasu mam problemik z lakierem hartzlack , po zamoczeniu woblerka po pewnym czasie jak lakier zaczyna dosychać w okolicy ogonka pojawiają się mikro bąbelki.Czy jest to wina temperatury w której dosycha lakier ? Czy może jakiś inny czynnik ? Pewnie temat był już wałkowany na forum szperam po wątkach ale zbyt wiele tego jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mysz Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 (edytowane) Witam. Zastanawiam się na czymś do wklejania stelaży i wkręcania oczek w balsę i lipę. Poxipol, superglue , cyjano coś tam czy jeszcze coś innego?ps. wiem żę takie pytania już padały ale za nim takie tematy odnajdę to ktoś pewnie odpowie, a i może zaproponuje jakąś nowość Polecam film Pawła Wobler-W1 Edytowane 14 Grudnia 2014 przez Sambor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Witam Pany od pewnego czasu mam problemik z lakierem hartzlack , po zamoczeniu woblerka po pewnym czasie jak lakier zaczyna dosychać w okolicy ogonka pojawiają się mikro bąbelki.(...)Mikro pęcherze pojawiają się w lakierze - w innych miejscach. Później spływają wraz z nim i pozostają w okolicach ogonka woblera Przyczyn może być wiele. W woblerkach piankowych jest to zwykle niewłaściwe (zbyt krótkie) odgazowanie. W drewnianych może to być problem z brakiem gruntu lub niewłaściwym zagruntowaniem woblerka (chodzi o kąpiel w Caponie). Woblerki, które wciąż jeszcze "gazują" będą tworzyły na powierzchni lakieru warstwę piany, która oblepia każdy, również nie "gazujący" wobler i te mikro pęcherze pojawią się na wszystkich woblerkach. Można też napowietrzyć samemu lakier poprzez gwałtowne zanurzanie woblera do lakierowania, gwałtowne wynurzanie, a następnie czekanie kilku sekund aż odcieknie. Poprawna technika lakierowania:Wobler jest zanurzany zdecydowanym, acz niespiesznym ruchem w czasie około jednej do półtorej sekundy, Wynurzenie powinno trwać około dwa razy wolniej, następnie szybkim ruchem należy przenieść wobler do odcieknięcia na stojak, znad lakieru. Oszczędności z kilku "odzyskanych" kropli - żadne, ryzyko zniszczenia lakieru (i w efekcie woblerów) - spore. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Witam, Panowie poszukuję osoby, która jest w stanie wykonać kompresor tgzw. lodówkowiec. Czy znacie kogoś takiego??Zabrałbym się za to sam ale przez najbliższe 2 miesiące raczej nie znajdę na to czasu... Z góry dzięki za pomocPozdrawiam Qcyk! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Poszukaj na forach modelarskich. Jest tam kilka osób które robiły takie kompresory. Fajny robił gość z Grudziądza. A tak na marginesie to na Ale.....o jest praktycznie gotowy zestaw butli z manometrami, wyłącznikiem. Wystarczy podpiąć kable i przewody. Koszt samej butli nie przekracza 100 zł z przesyłką. Do tego kompresor z lodówki, można zakręcić się w serwisie AGD. Jeden wieczór i poskładane. Nie powinno kosztować więcej niż 300 zł.A zapomniałem o reduktorze z odwadniaczem, ale to 60 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Poszukaj na forach modelarskich. Jest tam kilka osób które robiły takie kompresory. Fajny robił gość z Grudziądza. A tak na marginesie to na Ale.....o jest praktycznie gotowy zestaw butli z manometrami, wyłącznikiem. Wystarczy podpiąć kable i przewody. Koszt samej butli nie przekracza 100 zł z przesyłką. Do tego kompresor z lodówki, można zakręcić się w serwisie AGD. Jeden wieczór i poskładane. Nie powinno kosztować więcej niż 300 zł.A zapomniałem o reduktorze z odwadniaczem, ale to 60 zł.Dzięki za odpowiedź Będę musiał poszukać samych przewodów bo butlę i kompresor mam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 No to dzieła . Powoli sam zrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Tego marketu też chyba nie ma, uhu też nie widziałem. Jutro jeszcze poszukam w innych sklepachPoszukaj z modelarskim http://allegro.pl/klej-epoksydowy-uhu-plus-300kg-strzykawka-24-ml-i4805368266.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 (edytowane) Wobler jest zanurzany zdecydowanym, acz niespiesznym ruchem w czasie około jednej do półtorej sekundy, Wynurzenie powinno trwać około dwa razy wolniej, następnie szybkim ruchem należy przenieść wobler do odcieknięcia na stojak, znad lakieru. Oszczędności z kilku "odzyskanych" kropli - żadne, ryzyko zniszczenia lakieru (i w efekcie woblerów) - spore.Dodam tylko do Janusza instrukcji, że jeśli już chcesz żeby lakier więcej ociekł, nie wyciągaj wobka całkiem poza powierzchnię, podnieś go w górę tylko na tyle, żeby końcówka cały czas była lekko zanurzona... i dopiero wtedy to zdecydowane wyciągnięcie Nawet jeśli lakier przy większej ilości wobków trochę się spieni, to po czasie tak się wszystko ustoi, tylko taki "napowietrzony" lakier prędzej żeluje... Edytowane 17 Grudnia 2014 przez *Hektor* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi