Skocz do zawartości

Woblerowe patenty

Sławek

Rekomendowane odpowiedzi

Najlepiej szukać w sklepach z artykułami medycznymi. Ja osobiście kupuję tam wiele że czy które przydają się w lurebuildingu. Jak pierwszy raz kupowałem strzykawki 100 i 60 to sprzedawca był ździwiony na co mi te strzykawek. Teraz kupuję za 1/4 ceny bo odkłada mi przeterminowane.

Jako że swoje jerki robię z drzewa bukowego wycinanie kształtu łuski nie wchodzi w grę . Zrobiłem punktak w kształcie łuski , pierwsze próby na kawałku drewna wyszły obiecująco. Punktak jest ścięty w stronę od czubka do części zaokrąglonej .Na zdjęciach będzie widać o co kaman .

post-54404-0-72400100-1446488507_thumb.jpg

post-54404-0-18595200-1446488593_thumb.jpg

• Like 3

Jako że swoje jerki robię z drzewa bukowego wycinanie kształtu łuski nie wchodzi w grę . Zrobiłem punktak w kształcie łuski , pierwsze próby na kawałku drewna wyszły obiecująco. Punktak jest ścięty w stronę od czubka do części zaokrąglonej .Na zdjęciach będzie widać o co kaman .

Podrzuc zdjecie jak to wypunktowales ;-)

Co do buka to zobacz co Melanżyk robi z bukowa deska ;-) rzeźbi bez problemu z mega efektem

Tak tylko że Melek robi sobie kopyto do zalania w formie , a ja nie mam takiej możliwości . Zdjęcie nie oddaje szczegółów wystarczy przeszlifować włókniną ścierna i dędzie ok . Nie można odbijać łuski zbyt głęboko bo drzewo będzie pękać . Najlepiej będzie wychodzić na prostym kawałku.

post-54404-0-10574500-1446491027_thumb.jpg

Edytowane przez pawel79ozo
  • Like 4

Nie wiem czy już było i czy można to podciągnąć pod woblerowy patent ale napewno jest to warte polecenia bo bardzo ułatwia pracę. Gąbki ścierne dostępne w każdym markecie budowlanym za jakieś 3.50zl. Ostatnio próbuje sił w robieniu woblerków a takie gąbki zostały mi z remontu mieszkania więc spróbowałem i nie wyobrażam sobie teraz szlifowania zwykłym papierem ściernym.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Edit. Nie mogę dodać fotki z telefonu przez TT, w razie zainteresowania wrzuce później z kompa

Edytowane przez lukastrance

Witam 

Orientuję się ktoś czy nitro śnieżki takie jak tu http://www.sniezka.pl/produkty/ochrona-i-dekoracja-drewna-i-metalu/emalie-nawierzchniowe-supermal/opis/supermal-emalia-nitro?gclid=CLXei8LE-MgCFQPncgod4o0GyQ to to samo co nitro z tej puchy ?  http://alefarby.pl/farby-do-drewna-i-metalu/753-SNIEZKA-Emalia-nitro-biala-1.html     zawsze brałem te nitro z drugiego linka coś teraz u mnie nie widzę w sklepie  dali nową puche czy jak ?

Edytowane przez pawcio449

Bardzo fajny patent. Czym profilowałeś ten bolec? 

Witam. Stałem się szczęśliwym posiadaczem blachy ołowianej. Ma ona grubość ~2mm i jest dość plastyczna. Teraz pojawia się pytanie czy przetopić ją czy użyć w tej postaci ale tu pojawia się problem bo nie wiem jak :P?

attachicon.gif2015-11-0509.37.27.jpg

Ja wycinam sobie kawałek o wadze takiej jaką potrzebuję a potem przy pomocy kombinerek wyginam w kostkę czy inny kształt jakiego potrzebuję. z Tego nawet obciążenia ponad 20g do jerków robiłem

• Like 1

Taki mały patencik na lakierowanie przynęt. Podczas zanurzania dobrze jet ustawić sobie jakieś źródło światła na słoik od boku, dzięki temu doskonale widać bąbelki, które mogą popsuć efekt wizualny przynęty.

Załączam jak widać z latarką i bez niej (może się wydawać, że bąbelków brak).

3657588_12208951_867225603385354_2442064

3657587_12194244_867225540052027_5806074

• Like 6

Witam.Oto moja wypalarka. Stara dobra rosyjska robota  :) . Nie to co dziś. To nie chińskie. Ma ponad 30lat i nadal działa. Co do lutownicy, ma zbyt gruby grot (tak mi się wydaje,nie próbowałem).

Jak by ktoś widział takie cudo niech kupuje,przyda się ;) .

post-58484-0-56780600-1446846077_thumb.jpg

post-58484-0-16786800-1446846084_thumb.jpg

post-58484-0-53359300-1446846092_thumb.jpg

• Like 2

Witam.Oto moja wypalarka. Stara dobra rosyjska robota  :) . Nie to co dziś. To nie chińskie. Ma ponad 30lat i nadal działa. Co do lutownicy, ma zbyt gruby grot (tak mi się wydaje,nie próbowałem).

Jak by ktoś widział takie cudo niech kupuje,przyda się ;) .

"Malowało" się czymś takim za dziecka jakieś "Reksie" (i inne postaci z bajek) na sklejce. Ojjjj, malowało.  :rolleyes:   :)

• Like 1