Qcyk Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 (edytowane) Fajne te ostrza tylko szkoda że po 100 szt sprzedają na aledrogo. No nic trzeba poszukać gdzie sprzedają np po 10szt Edytowane 29 Października 2015 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Najlepiej szukać w sklepach z artykułami medycznymi. Ja osobiście kupuję tam wiele że czy które przydają się w lurebuildingu. Jak pierwszy raz kupowałem strzykawki 100 i 60 to sprzedawca był ździwiony na co mi te strzykawek. Teraz kupuję za 1/4 ceny bo odkłada mi przeterminowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Warto tez zapytać w sklepie medycznym w swoim miescie ;-) Skalpele jak i strzykawki się znajdą jakie się chce :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Dzięki Panowie za pomoc. Zapytam w jakimś lokalnym sklepie medycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Dzięki Panowie za pomoc. Zapytam w jakimś lokalnym sklepie medycznym.U mnie w sklepie medycznym kupuje na sztukie, jedna kosztuje 50 gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel79ozo Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Jako że swoje jerki robię z drzewa bukowego wycinanie kształtu łuski nie wchodzi w grę . Zrobiłem punktak w kształcie łuski , pierwsze próby na kawałku drewna wyszły obiecująco. Punktak jest ścięty w stronę od czubka do części zaokrąglonej .Na zdjęciach będzie widać o co kaman . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Jako że swoje jerki robię z drzewa bukowego wycinanie kształtu łuski nie wchodzi w grę . Zrobiłem punktak w kształcie łuski , pierwsze próby na kawałku drewna wyszły obiecująco. Punktak jest ścięty w stronę od czubka do części zaokrąglonej .Na zdjęciach będzie widać o co kaman .Podrzuc zdjecie jak to wypunktowales ;-) Co do buka to zobacz co Melanżyk robi z bukowa deska ;-) rzeźbi bez problemu z mega efektem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel79ozo Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 (edytowane) Tak tylko że Melek robi sobie kopyto do zalania w formie , a ja nie mam takiej możliwości . Zdjęcie nie oddaje szczegółów wystarczy przeszlifować włókniną ścierna i dędzie ok . Nie można odbijać łuski zbyt głęboko bo drzewo będzie pękać . Najlepiej będzie wychodzić na prostym kawałku. Edytowane 2 Listopada 2015 przez pawel79ozo 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 (edytowane) Nie wiem czy już było i czy można to podciągnąć pod woblerowy patent ale napewno jest to warte polecenia bo bardzo ułatwia pracę. Gąbki ścierne dostępne w każdym markecie budowlanym za jakieś 3.50zl. Ostatnio próbuje sił w robieniu woblerków a takie gąbki zostały mi z remontu mieszkania więc spróbowałem i nie wyobrażam sobie teraz szlifowania zwykłym papierem ściernym. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Edit. Nie mogę dodać fotki z telefonu przez TT, w razie zainteresowania wrzuce później z kompa Edytowane 4 Listopada 2015 przez lukastrance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio449 Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 (edytowane) Witam Orientuję się ktoś czy nitro śnieżki takie jak tu http://www.sniezka.pl/produkty/ochrona-i-dekoracja-drewna-i-metalu/emalie-nawierzchniowe-supermal/opis/supermal-emalia-nitro?gclid=CLXei8LE-MgCFQPncgod4o0GyQ to to samo co nitro z tej puchy ? http://alefarby.pl/farby-do-drewna-i-metalu/753-SNIEZKA-Emalia-nitro-biala-1.html zawsze brałem te nitro z drugiego linka coś teraz u mnie nie widzę w sklepie dali nową puche czy jak ? Edytowane 5 Listopada 2015 przez pawcio449 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Jako że swoje jerki robię z drzewa bukowego wycinanie kształtu łuski nie wchodzi w grę . Zrobiłem punktak w kształcie łuski , pierwsze próby na kawałku drewna wyszły obiecująco. Punktak jest ścięty w stronę od czubka do części zaokrąglonej .Na zdjęciach będzie widać o co kaman .Bardzo fajny patent. Czym profilowałeś ten bolec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Witam. Stałem się szczęśliwym posiadaczem blachy ołowianej. Ma ona grubość ~2mm i jest dość plastyczna. Teraz pojawia się pytanie czy przetopić ją czy użyć w tej postaci ale tu pojawia się problem bo nie wiem jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 (edytowane) Witam znalazłem w sieci fajny patent na ochronę naszego kciuka podczas strugania. Bo kto nie zaciął się w palec ten nie wie że to się przyda A tu małe How to Pozdrawiam, Edytowane 5 Listopada 2015 przez GregorS 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Witam. Stałem się szczęśliwym posiadaczem blachy ołowianej. Ma ona grubość ~2mm i jest dość plastyczna. Teraz pojawia się pytanie czy przetopić ją czy użyć w tej postaci ale tu pojawia się problem bo nie wiem jak ? 2015-11-0509.37.27.jpg Ja wycinam sobie kawałek o wadze takiej jaką potrzebuję a potem przy pomocy kombinerek wyginam w kostkę czy inny kształt jakiego potrzebuję. z Tego nawet obciążenia ponad 20g do jerków robiłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel79ozo Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Bardzo fajny patent. Czym profilowałeś ten bolec? Szlifierka , to tylko próby zobaczymy jak wyjdzie na jerku .Myślę jeszcze nad skrzelami .Rzemieślnicy robiący wachadła mają cały potrzebny sprzęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Witam.Łuskę robię za pomocą starej rosyjskiej wypalarki. To są pierwsze próby. Drut wypalarki można kształtować w różny sposób. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Mógłbyś pokazać jak ta wypalarka wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wookash Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Pewnie zwykła lutownica z grotem z drutu który wyginasz jak chcesz i wypalasz wzór łuski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Taki mały patencik na lakierowanie przynęt. Podczas zanurzania dobrze jet ustawić sobie jakieś źródło światła na słoik od boku, dzięki temu doskonale widać bąbelki, które mogą popsuć efekt wizualny przynęty.Załączam jak widać z latarką i bez niej (może się wydawać, że bąbelków brak). 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 A żeby tych bąbelków było jeszcze mniej woblery zanurzamy bardzo powoli, wyciągamy też powoli i nie czekamy aż reszta skapnie do słoja...odrazu na suszarnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Witam.Oto moja wypalarka. Stara dobra rosyjska robota . Nie to co dziś. To nie chińskie. Ma ponad 30lat i nadal działa. Co do lutownicy, ma zbyt gruby grot (tak mi się wydaje,nie próbowałem).Jak by ktoś widział takie cudo niech kupuje,przyda się . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Witam.Oto moja wypalarka. Stara dobra rosyjska robota . Nie to co dziś. To nie chińskie. Ma ponad 30lat i nadal działa. Co do lutownicy, ma zbyt gruby grot (tak mi się wydaje,nie próbowałem).Jak by ktoś widział takie cudo niech kupuje,przyda się . "Malowało" się czymś takim za dziecka jakieś "Reksie" (i inne postaci z bajek) na sklejce. Ojjjj, malowało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Za dzieciaka Reksia i takie tam ,na starość łuska na wobkach a wypalarka ta sama. Mam nadzieje że jeszcze synowi posłuży . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Ciekawy sposób malowania a i efekt fajny.https://youtu.be/mxlaVpVZLjU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Nie wiecie może czym zrobić takie paseczki jak u okonia? Jakiś szablon sobie wyciąć czy obklejać woblera taśmą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi