Skocz do zawartości

Woblerowe patenty

Sławek

Rekomendowane odpowiedzi

Można dremlem używając odpowiedniego frezu, można pilnikiem iglakiem o trójkątnym przekroju, można skalpelem.

Zależy z czego "robal". Jeżeli chodzi o te z plastiku (na pstrągale) a'la Rebel,  to flexa z grubą tarczą a później okrągły gładki pilnik.

Mam pytanie Panowie. Czy ktoś z was stosował zwykłą wyrzynarkę do wstępnego wycinania woblerów? Chodzi mi dokładnie o wykorzystanie tzw. stołu do wyrzynarki, do którego mocujemy nasze urządzenie brzeszczotem do góry i dzieki temu uzyskujemy swojego rodzaju pilarkę stołową. Jakie są wasze opinie?

Mam pytanie Panowie. Czy ktoś z was stosował zwykłą wyrzynarkę do wstępnego wycinania woblerów? Chodzi mi dokładnie o wykorzystanie tzw. stołu do wyrzynarki, do którego mocujemy nasze urządzenie brzeszczotem do góry i dzieki temu uzyskujemy swojego rodzaju pilarkę stołową. Jakie są wasze opinie?

Może Ci się przyda. ;)

• Like 3

zdarzyło mi się leżeć w szpitalu z kolesiem co mu takie coś paluszki podcięło coś mu pozszywali rok rehabilitacji i palce nie doszły do pełnej sprawności  ,tak dla przestrogi

"Takie coś"to mu samo palce podcięło ? Czy sam tam paluchy włożył ? Wszystko może Ci palce u......ić jak nie uważasz i nie przestrzegasz BHP !!!!!

Miałem taki sam problem i z pomocą przyszedł jeden z życzliwych na maxa kolegów z forum :) Doradził i piszą jak ta lala lakier ich nie tyka :D

http://architekci-sklep.pl/product_info.php?products_id=45973

najlepsze grubości wg mnie to 0,1 i 0,2

Edytowane przez Qcyk

Ja ostatnio odwiedziłem sklep plastyczny i spytałem bardzo atrakcyjną panią o cienkopis ,który nie reaguje z lakierami, po czym ta przemiła piękność bez namysłu podała mi coś takiego; http://www.sklepplastyczny.pl/pisaki-eccopigment-3222_259/ .

Sprawdziłem i faktycznie są ok. Przypuszczam , że jak dała by mi zwykły pisak do CD, też bym wziął :)

Edytowane przez stoner
  • Like 1