Night_Walker Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 http://metale24.pl/Oferta/Kadm-czda-667344.html13zł za 35g ......Kurde no, normalnie aż kusi żeby zrobić taki stop i wyklepać/odlać z niego pare łyżeczek do herbaty. Ale do woblerów to jednak drogawo lać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Pewnie to nic nowego, ani też odkrywczego, tudzież mocno usprawniającego. Chodzi o rzecz banalną i jakże istotną w woblerze, czyli nacięcie pod ster. Jeżeli robimy woblery z drewna to najbardziej idealne nacięcie zrobimy w profilu wykonanym z deski przed obróbką opływowego kształtu. Jest to o tyle dobre, że podczas impregnacji korpusu, zabezpieczamy również szczelinę pod ster. Powstaje jednak problem podczas lakierownia zanurzeniowego, tym większy im szersza jest szczelina. Mianowicie, ściekający lakier zostaje częściowo zatrzymany na krawędziach nacięcia i powstają brzydkie zgrubienia. Aby tego uniknąć po impregnacji korpusu, wkładam w naciętą szczelinę płytkę z balsy. Po zakończeniu prac dekoracyjnych przecinam z łatwością miękką balsę, brzeszczotem dopasowanym do szerokości szczeliny. Czasami są to dwa, albo trzy brzeszczoty czasowo połączone taśmą. Do płyty 3mm używam trzech połączonych brzeszczotów o drobnych zębach. Efekt bardzo zadowalający jak na tak prostą metodę. Jest to bardzo dobry sposób dla domowych dłubaczy i małej produkcji pod własne potrzeby albo przy tworzeniu prototypów. Na większą skalę lepiej dopracować sobie odpowiednie oprzyrządowanie do nacięć po zakończeniu prac. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Panowie, jakie polecicie kredki akwarelowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Używam dwóch różnych zestawów Jedne takie już dość wiekowe (ale motyw na opakowaniu mniód ) Rexel Derwent 36 Drugie podkradam Córce Kooh-i-Noor Mondeluz 48 Oba mogę polecić, choć te kredki dość mocno się różnią. Derwent są zdecydowanie twardsze - gorzej się nimi rysuje (miesza kolory) ale fajniej pracuje z wodą. Ten zestaw raczej nie do kupienia, ale jak planujesz pracować 'delikatnie' to twardsze kredki będą lepszym wyborem. Mondeluz są miększe i dużo lepiej mieszają się przy rysowaniu ale szybciej i mocniej reagują na wodę - trzeba podchodzić do tematu delikatnie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 23 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 (edytowane) Używam dwóch różnych zestawów Jedne takie już dość wiekowe (ale motyw na opakowaniu mniód ) Rexel Derwent 36 Drugie podkradam Córce Kooh-i-Noor Mondeluz 48 Oba mogę polecić, choć te kredki dość mocno się różnią. Derwent są zdecydowanie twardsze - gorzej się nimi rysuje (miesza kolory) ale fajniej pracuje z wodą. Ten zestaw raczej nie do kupienia, ale jak planujesz pracować 'delikatnie' to twardsze kredki będą lepszym wyborem. Mondeluz są miększe i dużo lepiej mieszają się przy rysowaniu ale szybciej i mocniej reagują na wodę - trzeba podchodzić do tematu delikatnie. Bardzo serdecznie dziękuję za odpowiedź! A mógłbyś pokazać woblera pomalowanego kredkami Mondeluz? Edytowane 23 Lipca 2016 przez Santiago 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 A mógłbyś pokazać woblera pomalowanego kredkami Mondeluz? Sorki że dopiero teraz, ale smażyłem się na urlopie Tu malowane Mondeluz'ami "na sucho" A tu z odrobiną wody (poza czarnymi, nie mam lepszych zdjęć pod ręką): Dla porównania malowane Derwent'ami (kiełbik na dole "na sucho", okonek "na mokro") 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_mich_ Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Witam !koledzy jakich farb podkladowych używacie do wobkow ?czy podkład nakładacie czy moczycie wobka tak jak w caponie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Poszukaj na forum, jest napisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Sorki że dopiero teraz, ale smażyłem się na urlopie Tu malowane Mondeluz'ami "na sucho" A tu z odrobiną wody (poza czarnymi, nie mam lepszych zdjęć pod ręką): Dla porównania malowane Derwent'ami (kiełbik na dole "na sucho", okonek "na mokro") Wielkie dzięki wyglądają na prawdę kozacko! Witam !koledzy jakich farb podkladowych używacie do wobkow ?czy podkład nakładacie czy moczycie wobka tak jak w caponie ?Kup sobie gruntomal Dekorala, ja jestem mega zadowolony!http://ppg.dekoral.pl/img/big/1554.png 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_mich_ Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Kolego rozumiem ze wkładasz wobka do puchy. ? Wielkie dzięki za poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Kolego rozumiem ze wkładasz wobka do puchy. ? Wielkie dzięki za poradęOczywiście, metoda zanurzeniowa Przelałem sobie trochę do słoika bo puszka za duża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Oczywiście, metoda zanurzeniowa Przelałem sobie trochę do słoika bo puszka za duża ---------Za duża?!?!?!!!! Mozesz wkładać większe wobki, ewent. kilka na raz. Za duże to są ale straty w lakierze, przy zanurzaniu w puszce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 ---------Za duża?!?!?!!!! Mozesz wkładać większe wobki, ewent. kilka na raz.Za duże to są ale straty w lakierze, przy zanurzaniu w puszce. Mi nie jest wygodnie z tej puszki 0.9 litra przelewam do takiej słoiczka 200 ml. Lakier też przelewam żeby były jak najmniejsze straty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxi1992 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Mam pytanko do dłubaczy używał ktoś farbek do aero Vallejo? czym rózni sie Vallejo Air od Vallejo Color? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Air jest rzadsza i nie trzeba jej teoretycznie rozcieńczać. Lepiej kupić zwykłą i rozcieńczać alkoholem, będzie więcej malowania. Ale do aero to chyba lepiej zainwestować w createxy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 V. Air są dedykowane do aerografu V. Color do pędzelka. W praktyce ludzie rozcieńczają Colory ale alkoholem nie radzę- woda destylowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxi1992 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 dzieki pany za odpowiedzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxi1992 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 a jeszcze jakim kolorem zrobic kreskę pod grzbietem na woblerze uklejowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxi1992 Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Dłubacze potrzebowałbym porady odnośnie woblera boleniowego.. mógłby ktoś napisać na priv? to zadam pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 A nie można na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Tajne przez poufne :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 (edytowane) Wczoraj wykonałem sobie pieska, który będzie chodził na spacery boleniowe. Myślałem, że to są skomplikowane konstrukcje ale po obejrzeniu filmu z Dog-X Jr od メガベース okazało się to infantylnie proste. Gdyby był potrzebny mały step...(długie Pb w ogonie, kuleczka Pb nad oczkiem środkowym) Edytowane 6 Września 2016 przez guciolucky 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Szybko poszło, ktoś z rodzimych twórców ubrał ostatnio taką przynętę w otoczkę dziejowego przełomu... a Ty tak legendę popsułeś. Not cool bro, not cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Wczoraj wykonałem sobie pieska, który będzie chodził na spacery boleniowe. Myślałem, że to są skomplikowane konstrukcje ale po obejrzeniu filmu z Dog-X Jr od メガベース okazało się to infantylnie proste. Gdyby był potrzebny mały step...(długie Pb w ogonie, kuleczka Pb nad oczkiem środkowym) Wątpię żeby Ci "to" pracowało jak WTD. Mogę oczywiście się mylić, więc chętnie zobaczył bym jakiegoś trailera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 (edytowane) Mogę Ci zrobić i wysłać to sam sprawdzisz a filmik w sumie czemu nie. Pisząc, że wątpisz to tak jak byś pisał, że ja kłamię i przyznam, że to mnie dziwi bo ani ja nie mam w tym interesu żeby kłamać ani Ty żeby tak myśleć, dziwne ale w prosty sposób do udowodnienia. To nie jest moja pierwsza przynęta uciekająca na boki, wykonałem kiedyś podobną i nakręciłem filmik: tłiczyk: jednostajny ciąg: Edytowane 6 Września 2016 przez guciolucky 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi