Skocz do zawartości

Woblerowe patenty

Sławek

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie potrzebuję jakiegoś źródła gdzie możliwy jest zakup kulek ołowianych nacinanych w konkretnych gramaturach. Np 1g, 0,7g, 0,6g, 0,5g, 0,4g. Może ktoś pomóc? Bo przeczesałem internety i nie znalazłem.

Pozdrawiam

Daniel

Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka

Może to nie do końca odpowiedź na Twoje pytanie, ale może się przyda.

Ustrojstwo wykonał mi tata z wałka, podgrzanie, klepanie, szlifowanie i jest.

post-49629-0-33750700-1481028848_thumb.jpgpost-49629-0-41203300-1481028849_thumb.jpg

post-49629-0-39364600-1481028850_thumb.jpgpost-49629-0-28945100-1481028851_thumb.jpg

Montuje do wiertarki stołowej i używam jako gilotyne. Na nacięcia w ołowiu też się nada bo sam tego używam.

Tnie bardzo ładnie grubości ołowianych drutów do 8mm. Przy 10mm juz trochę siły trzeba ale też od bidy się da.

Chcąc powiedzmy wycinać z drutu jednakowej długości kawałki mocujemy listwe drewnianą klampami do stołu wiertarki i w drewno wkręcamy jakiś ogranicznik. Przesunięcie i ciach, przesuniecie i ciach.

Może się przyda,.

Pozdr

M

• Like 4

Panowie potrzebuję jakiegoś źródła gdzie możliwy jest zakup kulek ołowianych nacinanych w konkretnych gramaturach. Np 1g, 0,7g, 0,6g, 0,5g, 0,4g. Może ktoś pomóc? Bo przeczesałem internety i nie znalazłem.

Pozdrawiam

Daniel

Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka

A takie Danielu?

http://wedkowo.pl/203-249-large/sruciny-olowie-balsax-od-064g-do-150g-super-soft.jpg

Uzupełniacze śrutu dla zawodników. Kulki pakowane w konkretnych gramaturach, nacinane równo i z miękkiego ołowiu. Lepiej zamawiać w internetach bo oferta sklepów stacjonarnych w stolicy jest niepełna, najsensowniejsza w Decathlonie u Wojtka. Gramowych nie ma w tej skali z tego co szukałem.

Nie ma za co :)

Dzięki Piotrek :) Pisał już o tym Tomi stronę wcześniej :) Będę szukał .

Pozdro!

U mnie paczka takich ciężarków kosztuje jakieś 12zł. 

Jeszcze są inne gramatury :)

http://www.5000.home.pl/aukcje/Balsax/olow_blue_Balsax/balsax_olow_super_soft_blue_px700.jpg

https://9.allegroimg.com/original/01af96/c97b655b4e508e27e6c8ba00cfb9

(zdjęcia zapożyczone z neta jak ktoś miałby się czepiać, że wspieram jakiśsklep na alle..! ;) )