trout master Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zależy co lakierujesz. Na malowane aerografem minimum 3. 5 jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek4417 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 Są to jerki od 10cm do 12cm, malowane sprayami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 Na jerki to daj z 8 i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 (edytowane) A ile dawać warstw lakieru? 6,8,10,12?:-)Na jerki dałbym 8-10, szczególnie gdy lakier jest świeży. Kolejna warstwa po około 10-12 godzinach, a najlepiej trzymać się tego co zaleca producent. Edytowane 5 Grudnia 2016 przez Artech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek4417 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 ok, dzieki tak wlasnie daje warstwy co 12 godzin, wstaje o 4 rano przed praca mam 6 warstw i wygladaja juz ladnie, widac ze gruba warstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 ok, dzieki tak wlasnie daje warstwy co 12 godzin, wstaje o 4 rano przed praca mam 6 warstw i wygladaja juz ladnie, widac ze gruba warstwa A nie lepiej machnąć to żywicą epoksydową na raz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lester Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 Ona chyba jest bardziej miękka niż lakier. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 Niby tak. Można poliestrową ale ta znowu pęknie przy pierwszym uderzeniu w coś twardszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Panowie potrzebuję jakiegoś źródła gdzie możliwy jest zakup kulek ołowianych nacinanych w konkretnych gramaturach. Np 1g, 0,7g, 0,6g, 0,5g, 0,4g. Może ktoś pomóc? Bo przeczesałem internety i nie znalazłem.PozdrawiamDaniel Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Może to nie do końca odpowiedź na Twoje pytanie, ale może się przyda.Ustrojstwo wykonał mi tata z wałka, podgrzanie, klepanie, szlifowanie i jest. Montuje do wiertarki stołowej i używam jako gilotyne. Na nacięcia w ołowiu też się nada bo sam tego używam.Tnie bardzo ładnie grubości ołowianych drutów do 8mm. Przy 10mm juz trochę siły trzeba ale też od bidy się da. Chcąc powiedzmy wycinać z drutu jednakowej długości kawałki mocujemy listwe drewnianą klampami do stołu wiertarki i w drewno wkręcamy jakiś ogranicznik. Przesunięcie i ciach, przesuniecie i ciach. Może się przyda,. PozdrM 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Panowie potrzebuję jakiegoś źródła gdzie możliwy jest zakup kulek ołowianych nacinanych w konkretnych gramaturach. Np 1g, 0,7g, 0,6g, 0,5g, 0,4g. Może ktoś pomóc? Bo przeczesałem internety i nie znalazłem.PozdrawiamDaniel Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą TaptalkaA takie Danielu? http://wedkowo.pl/203-249-large/sruciny-olowie-balsax-od-064g-do-150g-super-soft.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Uzupełniacze śrutu dla zawodników. Kulki pakowane w konkretnych gramaturach, nacinane równo i z miękkiego ołowiu. Lepiej zamawiać w internetach bo oferta sklepów stacjonarnych w stolicy jest niepełna, najsensowniejsza w Decathlonie u Wojtka. Gramowych nie ma w tej skali z tego co szukałem. Nie ma za co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Dzięki Piotrek Pisał już o tym Tomi stronę wcześniej Będę szukał . Pozdro! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Nic innego raczej nie znajdziesz. Dobre są też małe ciężarki przelotowe z igielitem, najlepiej jaxona bo w mikado dziura za duża. A to zwykle niedobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Dobre są też małe ciężarki przelotowe z igielitem, najlepiej jaxona bo w mikado dziura za duża. A to zwykle niedobrze Niedobrze? Do czego to ma służyć że takie szczegóły wchodzą w grę? ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Do mocowania na stelażu. Duża dziura niedobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Ciasna dziura zawsze lepsza...)) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Hahahaha :-D Dzięki Panowie za rady co do ołowiu i nie tylko :-D Do niektórych rzeczy człowiek dochodzi drogą prób i błędów jak np z tymi dziurami :-D Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Dzięki Piotrek Pisał już o tym Tomi stronę wcześniej Będę szukał . Pozdro!U mnie paczka takich ciężarków kosztuje jakieś 12zł. Jeszcze są inne gramatury http://www.5000.home.pl/aukcje/Balsax/olow_blue_Balsax/balsax_olow_super_soft_blue_px700.jpg https://9.allegroimg.com/original/01af96/c97b655b4e508e27e6c8ba00cfb9 (zdjęcia zapożyczone z neta jak ktoś miałby się czepiać, że wspieram jakiśsklep na alle..! ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Do mocowania na stelażu. Duża dziura niedobra Przecież mozna zacisnąć (zaklepać),tak jak śruciny. Ja z tym nie miałem problemu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 A kto sugeruje, że nie można? Tylko po co. Cena jest ta sama, a woblerów do wykonania np 200+ sztuk w partii. Zaklepuj i zaciskaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Przy odlewaniu w piance jezeli nie zaciśniesz, to potrafi sie przesunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek4417 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 koledzy podpowiedzcie jakka minimalna grubosc drutu do jerkow 10-12 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 8mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 (edytowane) Ja bym dał 1mm. Ale to moje zdanie :-) Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Edytowane 11 Grudnia 2016 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 0,8 mm będzie optymalne jeżeli stelaż formujesz ręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi