tom3k_lubin Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Może komuś się przydadzą Haczyki są w TESCO za około 1,50zł i jest ich 80 sztuk ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Plastik czy drut? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Drut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek4417 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Panowie czy ktoś używał sprayów Champion akrylowych? Może wiecie czy reagują z Hartzlackiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 (edytowane) Ja używam,przy sztywniejszym pędzlu jak będziesz lakierował to detale potrafią się rozmywać dlatego lakieruje przez zamoczenie w hartzlacku.Wrzucałem zdjęcia ostatnich właśnie malowanych sprayem. Edytowane 4 Stycznia 2017 przez pikeft Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Panowie wiecie może gdzie zakupię śruciny nie koniecznie zaciskowe o konkretnej gramaturze w ilości np 100 szt. Ponieważ używanie tych do spławików (mix) jest jak najbardziej ok tylko że jest ich troszkę mało a reszty nie używam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 A jakie gramatury chcesz? Cos tam mam z zapasów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Panowie wiecie może gdzie zakupię śruciny nie koniecznie zaciskowe o konkretnej gramaturze w ilości np 100 szt. Ponieważ używanie tych do spławików (mix) jest jak najbardziej ok tylko że jest ich troszkę mało a reszty nie używam.Trzy strony wcześniej było o takich śrucinach.Od postu #1065. Tomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weizen Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Mieszadełko łatwo i szybkopierwszy krok to zabieramy (kupujemy) mieszadło do miksera ucinamy np. w połowie zaginamy końce i mamy na szybko mieszadło 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Awuem Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 Witam. Ktos podpowie cos w temacie wklejenia sterow w smuzakach? Czy przy oczku czy nie? Czy pod katem czy nie? Wiem ze najlepiej zrobic kilka o roznych parametrach ale moze ktos przyblizy mi ten temat. Ciezko znalezc cokolwiek.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zawsze wklejasz pod kątem, nawet jak myślisz, że nie Popatrz na zdjęcia podobnych woblerów i zrób tak samo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Witam Jak się wie czego szukać to znaleźć łatwo:)Smużak - ma pracować na powierzchni wody.Zagłębienie niewskazane...Taką pracę osiągniesz gdy ster jest wklejony prostopadle do osi wzdłużnej woblera.Ale - można eksperymentować...Wklejasz pod mniejszym kątem i wyginasz ster.Ze sterem z poliwęglanu można tak robić. W tych Twoich smużakach widzę jeden błąd.Oczko do zawieszania kotwicy powino być na brzuszku...Wtedy kotwica fajnie "robi" za obciążenie.To oczywiście nie dyskwalifikuje Twoich woblerków:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemson Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zdecydowanie to co pisze pan Romek, cofnij oczko o 2 mm bardziej na brzuszek to poprawi prace żuka. Wklej ster pod kątem 45 stopni zawsze można lekko podgiąć. Ja w żukach staram sie nie robić nacięcia na ster przy samym oczku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Wiem że może było, ale proszę o pomoc Jak wyprostować drut przed gieciem stelażu ?Drut jest w rolce i po odcięciu odcinka wygląda jak banan. Da się go szybko wyprostować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 A po co prostować? Wyginając na stelażu i tak się zwichruje. Chyba ze robisz maszynowo i prowadnica go podaje to wtedy ona sama go wyprostuje na rolkach. Z grubszymi jest kłopot ale przy 0.8mm nie ma tragedii. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Jak Kolega wyżej napisał - nie ma potrzeby prostować.Ale gdybyś się uparł - to delikatnie w paluszkach wyprostujesz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Wiem że może było, ale proszę o pomoc Jak wyprostować drut przed gieciem stelażu ?Drut jest w rolce i po odcięciu odcinka wygląda jak banan. Da się go szybko wyprostować ? Jeden koniec w imadło a drugi mocujesz do wkrętaki obroty delikatnie prawe i lewe na zmianę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Jeszcze coś takiego na szybko 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Pieścisz tego druta. Gdybys tak miał do zrobienia tysiące sztuk to ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Pieścisz tego druta.Gdybys tak miał do zrobienia tysiące sztuk to ... To maszyna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 No niestety. Znam takich co robią po kilkaset czy ponad tysiąc wobkow i kręcą ręcznie. Sam tak robiłem i robiłbym dalej. Oczywiście wszystko na spokojnie przy TV (np. mecz) bo na szybko to ... zamówionym maszynę. Wyginanie to pikus. Kilkanaście sekund na jednego wobka. Gorzej później z prostowaniem, tu już trochę schodzi. Oczywiście nie musi być nie wiadomo jak "tip top" bo i tak wszystko zatopione w korpusie ale dobrze żeby oczka były chociaż w jednej lini razem z obciążeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 No tak i po to te dwa wpisy zrobiłem kolega myślę że przynajmniej dostał normalną odpowiedz na pytanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 No tak i po to te dwa wpisy zrobiłem kolega myślę że przynajmniej dostał normalną odpowiedz na pytaniedzięki wielkie !Odpowiedź wzorowa i dużo wniosła do tematu z maszyną tylko żartujecie czy jest coś takiego konkretnego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Fajne te przynęty robisz na maszynach owszem jest to do zrobienia ale opłacalność zaczyna się ok kilkaset złotych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Zabytkowy model ???? mój pierwszy real fish ????Dobrze że teraz level wykonania poszedł górę ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi