wobler129 Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 W 10cm wystarczy 1mm, do 15-stek możesz dać 1,2, chociaż i 1 da radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 1 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 @wobler129masz jakieś sprawdzone źródło na drut 1.2 mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 @wobler129masz jakieś sprawdzone źródło na drut 1.2 mm? Nie, kupowałem kiedyś gdzieś już nawet nie pamiętam gdzie... I tak służy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 5 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 kilka boleniówek 7 cm 10 gr w piwnicy schnie 20szt. 15mm kleniowych cukiereczków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 8 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Czekam jeszcze kilka dni i wstawię co wyszło, odłożę te na które czekasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszM Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 NIC CHŁOPIE DODAĆ NIC UJĄĆ ,OTWIERAJ SKLEP;) kolor czerwony z natury zarezerwowany dla admina forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benjam87 Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 bolenióweczki troszkę zainspirowane wabikami Tomyiego, ale co się dziwić jak on po prostu rozmnaża ukleję Świetna robota, oby tak dalej !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 15 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Sporo nowych woblerków już wykończonych czeka na nowy sezon Na początek nowy projekt Sandacz,7cm,tonący, waga w stanie surowym 6 gr(docelowo 8gr), praca drobna, ładnie wychyla sie na boki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 15 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Boleniowe 7cm, gotowe, dostały stery z 1.5mm poliwęglanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 15 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 I na deser malutkie Guziczki 16mm,drewno lipa, ster 1mm, drut 0.8mm, waga między 2gr-3gr. Ładnie latają :)agresywna praca, dobrze trzymają się nurtu. Dużo wersji kolorystycznych:)Przy nich palce ucierpiały najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 A gdzie jerki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 15 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 i kolejne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 15 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 A gdzie jerki? a jerki spokojnie czekają na swoją kolej, strasznie dużo mi się tego nazbierało. samych jerków będzie z 70 szt. surowych korpusów ale co tu zrobić, dostałem piękną deskę z wysezonowanej akacji i nie dałem jej długo poleżeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskulap Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Te kulki są z wolframu, że te woblerki ważą między 2 a 3 gramy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Hehe no to powoli bez pośpiechu Ja produkcję jerków chwilowo zaprzestałem - za to takie crankbaity krąpikowe sprawdzone jesienią będę robił... Ale teraz pstrągowe Bo do maja daleko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 15 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Te kulki są z wolframu, że te woblerki ważą między 2 a 3 gramy? zwykłe śruciny ołowiane 1.2 gr, w kilku 2x0.7 gr.jakoś tak to wychodzi, lipa, 2x capon, akryl, kolor, 4xlakier, drut ster, klej, no i śrucina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskulap Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Kawał śrutu. Jak pracują? Ten duży ster nie przeszkadza im w nurcie? Kawał oporu stawia pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 kiedyś ważyłem woblerka po każdym etapie produkcji i wyszło że mniej więcej cało powłoka lakiernicza waży przy takim wobku 0,15 gKlej i stelaż to około 0,2-0,3 gramaSter- 0,08-0,12 g Razem około 0,5 grama + śrucina 1,4 + ok.0,3 g korpusu Faktycznie może to dać nieco ponad 2 gramy, ale czasami taka masa jest nie potrzebna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 15 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 z tym oporem to bez przesady:)ale czuć pracę na kiju :)jak się trochę ociepli wstawię film z praca, na razie to nawet ustawianie w taka pogodę jest mordęgą :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 26 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Na nadchodzący sezon,7cm 12-14gr,Latają daleko, pracuja jak na moje potrzeby idealnie, stabilne w nurcie. Przeznaczenie szybkie łowienie przy Wislanych opaskach.ta takie 3 przykładowe jest tego ponad 20 szt.(będzie co zrywać ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włodi Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Kuba...znów kozak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maticsh Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Ładne wariaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Jakiej farby podkładowej używasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Jakiej farby podkładowej używasz ?jakaś biała emalia akrylowa, nie pamiętam producenta, miałem ja w słoiku ze starych zapasów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi