kubaS 1 Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Ja też mam tam jakąś bałą ale powierzchnia nie chce wychodzić równa tylko jakieś góry doliny wychodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 ja swoją rozcieńczałem i doszedłem metodą prób i błędów do właściwej konsystencji, taka prosto z puszki jest za gęsta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 kilka prototypów testy wannowe przeszły pozytywnie zobaczymy co pokażą nad wodą.7cm-15gr i 5cm-6gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Bardzo ładne wobki a te prototypki tez ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 reprezentant dużego stada uklejek 7cm - 11grna wyjście z piwnicy/lakierni czekają 9cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Całkiem ciekawa ta uklejeczka, daj znać w maju jak poszły testy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Całkiem ciekawa ta uklejeczka, daj znać w maju jak poszły testy Dzieki, to sprawdzony wzorek, troche rybek skusil w 2010 i 2011. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benjam87 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 stanę w obronie kolegi ponieważ pamiętam jego konstrukcje jeszcze z przed co najmniej 2 lat z innego forum. Także żadne kłamstewko <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 9 cm, waga 13-14 gr. do wolniejszego prowadzenia i 18-19 gr do szybszego, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomusss1995 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Bardzo Fajne! :mellow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benjam87 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 na te 9-tki czekam z niecierpliwością, mam nadzieję, że moje bolki w nich zasmakują wprawdzie pudełko boleniowe ostatnio odchudzałem, może to będzie killer w pewnych warunkach <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 na te 9-tki czekam z niecierpliwością, mam nadzieję, że moje bolki w nich zasmakują wprawdzie pudełko boleniowe ostatnio odchudzałem, może to będzie killer w pewnych warunkach <_< pod koniec tygodnia podeślę coś do testów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Za 2 tygodnie(majówka) wybieram się nad nasze polskie morze. Zatoka Pucka w przerwach między : chciał bym spróbować połowić belony, nie mam żadnego doświadczenia w połowie tej rybki. Wyczytałem , że maj jest dobrym okresem na ta rybe. Teraz nasuwa się pytanie na co łowić belone ? Myślicie, że woblerki boleniowe się sprawdzą? Jakie rozmiary, 1 czy 2 kotwice? Żyłka czy plecionka? Z przyponem czy bez? I może warto zapolować w maju na jakieś inne gatunki na zatoce/morzu z brzegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 W początku maja może być i pewnie będzie za wcześnie na belonę, byłem kiedyś od 1 do 10, przy okazji próbowałem belon i na zero. Drugi raz łowiłem po 15-stym i już belonki się ładnie kręciły, jak są powinny brać. Z przynęt próbowałem woblerów i wahadłówek. Połowiłem tylko na wahadła i zdecydowana większość ponad 40 belon na zamkerówki. Dobrze założyć przywieszkę, początkowo próbowałem bez, ale było tyle pustych brań że w końcu pękłem i dołożyłem małą kotwiczkę na 5cm kawałku grubej żyłki.wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Boleniowe bezsterowce powinny być ok, chociaż lepsze byłyby długie wahadełka 16g-18g. Co do przywieszek to ja stosuję potrójne kółeczko łącznikowe lub wstawiam między blachę a kotwiczkę dwa kółeczka i krętlik. Takie odstawienie spokojnie wystarczy. Kotwice powinny być bardzo ostre żeby zacinać nawet za dziób. Możesz spróbować też zamiast kotwiczki dać włóknisty rdzeń ze sznurówki, nie ma spiętych i pustych brań ale bliżej się tym rzuca. Włókno te skutecznie wplątuje się w ząbki belon i hol jest o wiele pewniejszy niż na kotwiczce. Poważnie. Belona pojawia się u nas jak zakwitną rzepaki, ale te rzepaki nad morzem nie w centrum Polski. Wszystko zależy od pogody więc dokładnie ciężko to określić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 łowiłeś z brzegu? jeśli nie belona to co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zawsze łowię z brzegu. Tzn. w spodniobutach Jeśli nie ma jeszcze belony a nie ma totalnej lampy to możesz pochodzić za trotką. Sprzęt ten sam, do tego ewentualnie spirulino i muszki. Ale musisz wtedy dać długi przypon ok 4m najlepiej. Zresztą belony też tak się da łowić. W niektórych miescach o tej porze można połowić śledzi na przywieszki ale tych to nie mogę rozgryźć kiedy są u mnie na plażach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 to ostatnie pytanie:) łowisz z plaży na morzu czy z plaży na zatoce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Nie no u mnie zatok ni ma Łowię z plaży głównie Gąski, Unieście i Łazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 dopiero teraz zobaczyłem, że mieszkasz w koszalinie kupiłem w zeszłym roku dziąłkę w twojej okolicy:)Gleźnowo nad samym jeziorkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Gotowe9cm-20gr, ster poliwęglan 1.5mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 kombinuje też z bez sterowcami, ciężka robota z nimi, trzeba bardzo dokładnie umieszczać obciążenie. Jednak jak już się uda praca i lotność jest rewelacyjna a ten warkocz pęcherzyków powietrza za woblerkiem....piękna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maticsh Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Jak zwykle fajne wobki Podoba mi się bardzo malowanie serii exotic na bolki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Witam na belony proponuję się wybrać jak zacznie kwitnąć rzepak. pozdro G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi