osiak Opublikowano 16 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 wykombinowałem ostatnio takiego cudaka 4,5 cm-7gr,drut 1mm, ster 1,5mm, nie skupiałem się zbytnio na malowaniu, wyszedł malutki pocisk na letnie rapy uganiające się na płyciznach za narybkiem, praca drobna, stabilny nawet w najszybszych przelewach. Na pewno muszę zrobić ich więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Belony są już w zatoce i biorą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 U nas czyli Gąski też już się belony pokazały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 16 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 ja niestety nie trafiłem na belony, trzeba było zadowolić się śledziami i dorszami z kutra. Teraz trzeba na poważnie zabrać się za normalne rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 21 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 8cm, 2 wersje wogowe 18 gr i 20 gr. Te 20 gr. drobniej pracują.3szt. idą dla @włodi, na tego kloca z dużego warkocza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 21 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Szczęśliwa rodzinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 No tak jakby się uśmiechały bardzo fajny styl malowania...taki mi najbardziej podchodzi chętnie bym jednego zakupił na testy o ile są dostępne pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 21 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 No tak jakby się uśmiechały bardzo fajny styl malowania...taki mi najbardziej podchodzi chętnie bym jednego zakupił na testy o ile są dostępne pozdrawiambędę o tobie pamiętał przy następnej partii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Doceniam. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 26 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Pierwsze Jerki 10cm prawie gotowe(zostało tylko lakierowanie).Malowanie raczej proste, w tej partii uwagę zwracałem na zachowanie klocków przy zmianach w obciążeniu. Każdy ma inaczej rozmieszczone obciążenie w różnej gramaturze. Początkowo było ich 15 szt, po testach pracy te kilka sztuk będzie można powielać. Wszystkie tonące, każdy zawraca jeden bardziej, drugi mniej.Wszystkie lusterkują podczas opadu. Materiał : Deska dębowa 18mm, drut 1,2mm. Waga od 54 gr do 72 gr. Na wykończenie czeka jeszcze cała masa surowych kształtek z dębu i akacji w długości od 7 do 15 cm. PS. Myślałem, że dąb jest twardy i ciężki w obróbce, po pierwszym korpusie z akacji szybko zmieniłem zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 To jest to - prawdziwe drewniane jerki. Twarde drewno zawsze odwdzięcza się dłuższą żywotnością tych wobków:) Ja robiłem trochę z oczyszczonej suchej sosny. Nie jest tak twarda jak dąb, a wytrzymałość bardzo dobra. Przy tak twardych materiałach dobrze jest przed malowaniem położyć kilka warstw lakieru jako podkład wyrównujący. Nie widać wtedy słojów. Jak masz jeszcze nie pomalowane korpusy to warto spróbować z tym podkładem. Wobek jest gładki i malowanie jest przez to czytelniejsze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 26 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Z tym podkładem wiem o co chodzi, kolejne postaram się zrobić gładkie, tu poszedł 2 razy capon i chyba 3 warstwy emalii akrylowej. Korpusów nie szlifowałem na gładko i może dlatego wyszło jak wyszło. Jednak mi się podoba taka faktura drewna. Zobaczymy jak to będzie wyglądało po lakierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Dzięki tym słojom drewna jerki mają swój styl, po co zakrywać to co fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 28 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 I ja spróbowałem swoich sił w oklejaniu folią alu, boleniowe 8 cm 13 gr przed malowaniem. Ten wzorek w tym roku złowił u mnie najwięcej boleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Bardzo fajne Luska odciskana?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Jak mozesz wrzuc zdjecie z gory wobkow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 29 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 łuska odciskana, kolejne fotki wrzucę jak wobki będą gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 25 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 (edytowane) Świąteczne klocki:)dąb/akacja, drut 1.2mm12cm 80gr.15cm 70gr.11cm 40gr.9cm 37gr.12cm 36gr. teraz zastanawiam się jak je pomalować, jakieś propozycje? Edytowane 25 Grudnia 2012 przez osiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 25 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 1. okoń/leszcz2.okoń3.płoć4.płoć5.ukleja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Świąteczne klocki:) teraz zastanawiam się jak je pomalować, jakieś propozycje? Naklej zdjęcia. Od góry: Teściowa, żona w ciąży, sąsiadka blondynka, sąsiadka brunetka, sąsiadka anorektyczka.Zapewniam, że będą to przynęty baaaaardzo oryginalne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 taka mała zajawka:) jeszcze 2 razy lakier,stery i jazda nad wodę ustawiać spora armię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Kilka takich klasyków zrobionych na Redę. Malowane tym co znalazłem w domu, może nie są ładne ale pracują tak jak chciałem 6cm 4-5gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-jakubnob- Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 mi sie bardzo podoba to malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 zielonkawe 8 też są już prawie gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 jakubnobnob popieram -też jestem za takim malowaniem zwłaszcza że praca zadowalająca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi