dczun Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Ma ktoś z Was doświadczenie w montażu elektronicznej windy kotwicznej na pontonie? Myśle nad tym czy jest śens montażu i jak to może działać na pontonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sucks_one Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 ktos sie orientuje gdzie mozna kupic takie mocowanie wciagarki i jaki jest koszt ?Wydaje mi się, że podstawą jest pawęż z pontonów które miały półpełną podłogę. Pawęż jakby na stelażu mocowana na przyklejonych uchwytach do dziobowego balonu.Takie cuś http://www.epontony.pl/ponton-rf-200-id-14.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ubs17 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Bardzo fajny i ułatwiający wędokonanie patent. Mam pytanie czy do Boscha 360 moźna go zastosować, na dziobie pontonu nie mam uchwytu jak na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Zawsze możesz coś dokleic ,masz cała gamę pierdół od kolibri. Fasten borika itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radmac5 Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 czy ktos wie moze gdzie mozna kupic gotowy "system" do mocowania elekrycznej winydy kotwicznej na PONTONIE ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 jak sie nie myle to chyba minn kota ma takie ustrojstwo gotowe do windy, gdzies widzialem zdieca tego na necie. ceny nie znlalzlem . Sadze ze napewno nie bedzie to tanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 czy ktos wie moze gdzie mozna kupic gotowy "system" do mocowania elekrycznej winydy kotwicznej na PONTONIE ?Nigdzie nie widziałem gotowca do dziobówek (silnik czy wciągarka) na ponton. Wiem, że na wschód od nas coś takiego mają, w sumie to nie jest jakaś wielka filozofia.Check this out:https://www.youtube.com/watch?v=-Kg0MwYwNXQTa wciągarka jest osiągalna u nas, jest sklep co to prowadzi+ alledrogo, kwestia dogadania, czy mogą coś takiego ściągnąć ze wschodu no i cena, bo wbrew kursowi hrywny tanio nie będzie. Żyć przeca z czegoś trzeba...... Organoleptycznie trzeba by mieć dojście do giętarki do blachy, wiertarki - najlepiej stołowej, szlifierka kątowa no i materiał - blacha nierdzewna 1,5mm, może 2mm bolce, pierdułki i duże uchwyty - przepusty lin na pontonie, które kosztują ok 10zł/szt + kw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radmac5 Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 (edytowane) problemy sa dwa : - brak raczki na dziobie ( dotyczy patentow z uchwytem drewnianym )- dziob nie jest plaski http://www.pontony.net.pl/bush.php ( czyl nie mozna przykleic tych czarnych uchwytow tak aby pozniej przelozyc srube/pret stalowy ) co nie zmienia faktu ze intensywnie mysle nad rozwiazaniem tego problemu ... byly dzisiaj wstepne przymiarki i jak cos z tego wyjdzie to wstawie zdjecia swojego arcydziela (ps. wymogiem koniecznym jest : TANIO i dobrze:))film co dales - jest super - patent naprawde spoko Edytowane 27 Września 2017 przez radmac5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Rozmawiałem z owym sklepem, cena w hurcie powyżej 200zł, to jest do ogarnięcia za 100 po kosztach materiałowych, Czarne uchwyty nakleisz bezproblemowo, otwór na trzpień jest w nich dość wysoko, przejdziesz nad krzywizną pontonu. Na pontonie poza podłogą nic nie jest płaskie a wszystko da się wkleić. Rączkę dziobową też wkleisz bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radmac5 Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Masz może linka do tych czarnych uchwytów? ( co mają otwór wysoko ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 sklep anmur ma najtaniej. Zasadniczo styka ci taki zestawik:https://anmur.eu/Zestaw-akcesoria-uchwyty-mocowanie-do-pawezy-p39795 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 A w polu kod rabatowy wpisz chol5 i dostaniesz 5% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radmac5 Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Macku chyba krzywina pontonu bedzie za duza zeby przelozyc trzepien ... jutro postaram sie porobic fotki to sam zobaczysz ( ten zestaw co podales jest spoko ale ta raczka mi nie bedzie potrzebna do zamocowania wyciagarki , no i te otwory to beda za nisko - ale jutro sprawdze )ja znalazlem :http://www.pontony.net.pl/kolibri_akcesoria.php#thumbpozycja 249 ( ps. mi chodzi o krzywizne na dole pontonu ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radmac5 Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Faktycznie ten dziób komplikuje sprawę. Te szpenio założone odwrotnie, dziób wlazłby może pomiędzy rurki. Mocowanie od wewnątrz:http://www.pontonik.pl/sites/default/files/imagecache/product/%252Fproduct/f1066e16ede221802c964db93d427034.jpgJeżeli nie to, to może coś na ten wzór, z krzywizną dostosowaną do średnicy balonów.Mam stary ponton fiorda, ma pawęż ze sklejki, jutro to obfocę, bo można w ten deseń wymodzić niezłą platformę pod osprzęt dziobowy. Wadą będą gabaryty trochę, bo metal ma mniejszą objętość przy tej wytrzymałości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radmac5 Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 http://mercury.com.ua/goods.php?id=10531znalazlem tanio nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Sęk w tym że na ten ostry dziób to i tak nie zamontujesz, Cena jest przesadzona w stosunku do realnej wartości. Poza tym jak to ściągnąć do nas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bubas Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Jeżeli coś pomoże ten filmik( od 17 min jest o wciągarce) Można dorobić wygięty w łuk pret na dziobie, tak by złapał te dwa mocowania z otworami i też się sprawdzi. Można założyć dwie rączki z prawej i z lewej jako punkt podparcia. No i jedną z góry. Na alledrogo wpisz proszę, pawęż pontonu . Pełno róznych mocowań. Coś można wybrać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radmac5 Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 da dammmmmmcdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Fajne, fajne.A te boczne pałąki skąd wziąłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radmac5 Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Kupiłem w sklepie anmur ( jeżeli chodzi ci o te przyklejone) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dczun
Ma ktoś z Was doświadczenie w montażu elektronicznej windy kotwicznej na pontonie? Myśle nad tym czy jest śens montażu i jak to może działać na pontonie.
45 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi