Skocz do zawartości

WOBLERY MATUSIAK

matusiak

Rekomendowane odpowiedzi

Złowienie 30-40 jaśków jest jak najbardziej możliwei do osiągnięcia w dzisiejszych łowiskach   ,jest wiele łowisk które sa bogate w ten gatunek i wielu łowi w ciągu kilku godzin takie ilości,to nic dziwnego i świadczy tylko o tym ze łowiący rozpracował dobrze wodę ,znam kilka osób co osiągają takie wyniki

PS. dzieki wszystkim za odzew w sprawie testowania wobkow ,wybrałem 3 osoby i dostana woby na testy mam nadzieje ze sie podziela spostrzeżeniami,nie będę pisał kto i co żeby nie było zgrzytów o łowiska  bo to ważna rzecz bronic wodę bo nie wszyscy maja dobre intencje   

• Like 2

Napisze to tak prosto bo nie chce nikogo urazić, szukam osoby która łowi jazie regularnie i jest w stanie to potwierdzić,bo tylko taka osoba coś zweryfikuje i  podpowie ,wobki sa do testów ale nie za darmo bo w zamian oczekuje sprawozdania gdzie co i na które modele podparte fotkami ,w zeszłym roku rozdałem trochę wobkow i co i jedna osoba sie odezwała i zdała relacje reszta olała temat z dniem otrzymania woblerow a nie oto biega ,prosze o propozycje i podanie w jakiej części polski łowicie i ewentualnie kolory jakie wam sie tam sprawdzają wtedy wybiorę 2- 3 osoby ktore dostana wobki ,do testów,

Czekam na dalsze propozycje do następnej niedzieli z osób które sie zgłoszą wybiorę testerów

Przyjedź to po testujemy je razem na Roztoczu ;) 

żadna nie jest lepsza ani gorsza,to kwestja dopracowania jednej z nich ,ja tak robie bo mam zrobione formy do nacinania i nacinam frezem ,a w sumowych,ster jest wkadany do formy i odlany korpus ,dzieki temu ze ster sie rozszerza w wobku jest nie do wyrwania bo tu chodziło o moc    

• Like 1

• 3 tygodnie później...

Ładny marmurek, właśnie malowałem przez papier ozdobny używany do strojenia kwiatów. Wychodzi taki popękany marmurek (jak dobrze pamiętam pokazywałeś taki efekt w Trwam?) w każdym razie nie jest to łatwa technika malowania   :rolleyes: .

To całkowicie inna technika ,w TV pokazałem malowanie przez sianko ,a uzyskanie takiego efektu nie jest proste i każdy z kolorów nakłada sie po warstwie separatora żeby sie nie pozlewały ,ale co najważniejsze to brak tej szablonowości i w pewnym sensie rozpoznawalność danego malowania i na końcu potwierdzenie przez ryby ,które zasmakowały w tych pomazańcach i właśnie dzięki takiej diagnozie rybnej zaczynam szukać i kombinować co poprawia skuteczność w wynikach   

mam takie pytanko skąd wziąść stery łądnie wycięte???

abo jaki masz sposób na wycinanie pproste sterów

SMAKOŁYSKI az ślinka cieknie :D

alpejskie mleczko w czekoladzie jako zanęta wędkarska na jazie :D

ale rymy :D

Edytowane przez Łukasz 050

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...