Skocz do zawartości

WOBLERY MATUSIAK

matusiak

Rekomendowane odpowiedzi

Upodobnienie przynęty do ofiary ma spore znaczenie w połowie okoni i na pewno polepszy wyniki,tego nie mam zamiaru podważać. Przerabiałem już różne przynęty.. błystki, balansówki, mormyszki, woblerki.. moim zdaniem marnujesz czas i żywicę. Te odlewy oprócz odbitki ryby powinny jeszcze mieć odpowiednie pokrycie imitujące łuskę odbijającą światło tylko w jednej pozycji, a tego raczej nie przeskoczysz. Bez tego są to przynęty-ozdoby i tyle, więcej ryb skusisz zwykłą blaszką z kotwiczką na przegubie, ale o tym może lepiej przekonaj się sam. No chyba, że znowu się nie znam i nałupiesz garbusów, czego życzę. Nie zapomnij tylko tego nagrać. Ja mam trochę filmów z lodu nie publikowanych na yt..  za dużo było na nich widać.  ;)

• Like 2

Iras wielki szacun dla twoich wyrobów/przynęt , lecz tylko na razie za wygląd , bo niestety nie mam możliwości ich zweryfikowania w czasie połowów.

Ale mam małe pytanko do ciebie i bez urazy  ;) bo to nie ATAK !!!!!!!   :

Czemu tego nie napiszesz w wątku TOMIEGO  , przecież robi  "najpiekniejsze ozdoby choinkowe oraz najpiękniejsze ciężarki gruntowe"  ???????

Jak chcesz być obiektywny to trzeba to mówić wszystkim i równo a nie tylko wybrańcom. 

PS.

Żeby nie było : "że nagle stałem się wielkim obrońcą/papugą Piotrka " 

Edytowane przez miramar69

Trochę odpowiem za Irka może się nie obrazi:) - pewnie dlatego pisze tu ponieważ wypowiedział się o przynętach okoniowych ( kto wie ten wie, co potrafi Irek w kwestii tej ryby) Tomy zaś chyba nie robi przynęt stricte pod pasiaki (mogę się mylić) 

:)

Nie,Ja robię tylko ciężarki gruntowe i ozdoby choinkowe na które biorą takie pasiaki. :D

post-46714-0-13418000-1412462379_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 4

Pytanie do @matusiak. W jakie kotwy zbroisz jerka realfish (9cm 30 gr) ? Ostatnio kupiłem u Ciebie sztukę i uzbroiłem go w 2 x nr 2 Kamatsu Grand Prix. Strasznie opadał tyłkiem w dół. Czy jak założę mu 2 x nr 4 wyważenie się poprawi ?

tak poprawi sie ,ale z założenia jest to tak zrobione bo to do opadu ,i chodziło o uzyskanie jak najmocniejsze migotanie dzięki temu to i sandacze go polubiły

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...