Skocz do zawartości

WOBLERY MATUSIAK

matusiak

Rekomendowane odpowiedzi

Krajobraz podwodny piękny ale jakoś pracę woblera trudno ustrzelić . Nie gniewaj się ale taki sprinterski napływ niewiele pokazuje . Jak masz gopro 3 to zmontuj sobie kawałek pręta fi 8mm i dospawaj śrubę fi 5 mm to będziesz miał ręczny statyw do przesuwania kamerki pod wodą razem z wobkiem . Łatwiej będzie ci wtedy pokazać jego pracę z boku i z każdej innej strony . Pozdrawiam .

Nie lubie łowic kamieniami ,przyneta ma pracowac a nie isc jak zdechlak przy tak małym korpusie leci daleko jak na 6g jak bedzie mus  to zrobie wieksze i ciezsze ale narazie te wystarczaja ,łowia bolki nawet na stojacej wodzie i to jest najwarzniejsze reszta to pikus filmiki beda na stronie niebawem z praca kazdego wobka pod woda

Edytowane przez matusiak

Nie lubie łowic kamieniami ,przyneta ma pracowac a nie isc jak zdechlak przy tak małym korpusie leci daleko jak na 6g jak bedzie mus  to zrobie wieksze i ciezsze ale narazie te wystarczaja ,łowia bolki nawet na stojacej wodzie i to jest najwarzniejsze reszta to pikus filmiki beda na stronie niebawem z praca kazdego wobka pod woda

Jak bolek jest za daleko to się zakłada inną przynętę i wcale nie musi to być wobler...Uwielbiam łowić bolenie na Shad Rapy 5-ki i 7-ki ich waga nietety bardzo często nie pozwala mi dobrać się do daleko grasujacych boleni co nie znaczy, że zrobię sobie Shad Rapa o wadze 30 gram  :blink:  :D 

...bo to przynęta do łowienia a nie do bicia rekordów w długości rzutów  ;)

heh wiedziałem, że ktoś odpowie w ten sposób :P Kolego łowię na Wiśle z brzegu a na "moich" miejscówkach muszę mieć przynęty minimum 15g by sięgnąć bolki stojące kilkanaście dobrych metrów ode mnie, nie łowię w rzeczkach kilku metrowych tylko w dzikiej Wiśle! Uwierz mi wiem co mówię Wisła jest wszędzie inna widocznie u mnie nie łowiłeś :P Do bicia rekordów mam na kręćku żyłkę 0.16 i 30g ołowiankę na końcu :blink:

Jak bolek jest za daleko to się zakłada inną przynętę i wcale nie musi to być wobler...Uwielbiam łowić bolenie na Shad Rapy 5-ki i 7-ki ich waga nietety bardzo często nie pozwala mi dobrać się do daleko grasujacych boleni co nie znaczy, że zrobię sobie Shad Rapa o wadze 30 gram 

heh wiedziałem, że ktoś odpowie w ten sposób :P Kolego łowię na Wiśle z brzegu a na "moich" miejscówkach muszę mieć przynęty minimum 15g by sięgnąć bolki stojące kilkanaście dobrych metrów ode mnie, nie łowię w rzeczkach kilku metrowych tylko w dzikiej Wiśle! Uwierz mi wiem co mówię Wisła jest wszędzie inna widocznie u mnie nie łowiłeś :P Do bicia rekordów mam na kręćku żyłkę 0.16 i 30g ołowiankę na końcu :blink:

Dajcie spokój,miejsce miejscu nie równe,potrzeba kilka rodzai przynęt w pudełku i tych cięższych i tych lżejszych,a te popki bardzo fajne na pewno sie sprawdzą na łowisku :P  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...