platynowłosy Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Witam Panowie Temat, który mnie zainteresował to:Kij sandaczowy, 265 cm, Cw 15 gr-90 gr.http://shop.zanderkant.de/produkt/zanderkant-rute/ Cena: 130 euro. A pytanie:Macie Panowie pomysł na kij o podobnych parametrach? a) pracowniany sklepowy. PozdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cys82 Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Nie mam zielonego pojęcia co to za kijek. Ale zwróć uwagę na długość dolnika. Czy dobrze będzie Ci się nim operowało..Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 15-90g wyrzutu? Taką rozbieżność miałem w e-glass Lamiglasie (15-100g), ale to absolutnie nie sandaczowy kij... W latach dziewięćdziesiątych z podobną, dużą rozbieżnością miałem kijek Zebco, ale on miał 2,80m długości i był chyba 10-80g. Dla mnie taka duża rozbieżność cw, to jest "ściema" - realne cw jest pewnie znacznie zawężone i po obejrzeniu filmu stwierdzam, że jest pewnie bliższe jego górnej granicy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Eee tam, chyba kazdym kijem da sie dosc przyzwoicie miotac skupiona, lotna przyneta 10-cio gramowa. Kijem sumowym, od szczotki, a nawet Zanderkantem ???? Jest to zapewne sprawka fizyki. Inna sprawa jest technika rzutowa i caloksztalt przyjemnosci lowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Quantumy mają to do siebie że zakres cw jest szeroki. Mam shotgun-a 2,7 5-30 i miota od tych 5 do 40g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi