Skocz do zawartości

Śmieci nad Kanałem Elbląskim.

zbi-szu

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio 22-05-2016r. wędkowałem nad Kanałem Elbląskim w okolicach wioski Nowakowo.W pobliżu mojego stanowiska odbywały się zawody wędkarskie organizowane przez koło wędkarskie nie z Elbląga.To co pozostawili po sobie na brzegu kanału woła o pomstę do nieba.Nie będę opisywał tego brudu.Na naszym terenie odbywa się dużo zawodów wędkarskich.Przyjeżdżają wędkarze z całej Polski i często zostawiają nie sprzątnięte stanowiska.Czy nie powinien zająć się tym PZW w Elblągu ,straż wędkarska czy policja?Czy na innych łowiskach jest podobna sytuacja?

Zamiast po trzech dniach zadawać tego typu pytania na forum, było wówczas od razu zadzwonić na Policję. Ustalenie organizatora zawodów raczej nie przedstawiałoby problemu. Naprawdę trudno stwierdzić, jakiej odpowiedzi spodziewasz się na swoje pytanie, czy też jakiej reakcji w ogóle oczekujesz...

Podczas następnych zawodów zajechać - znaleść organizatora i poinformować ze jak nie bedzie czysto bedzie zawiadomiona policja - w przepisach jest ze wędkarz ma zostawić stanowisko takim jakim zastał a jak są jakieś śmieci powinien je posprzątać :-) tylko nie wiem czy policja czy psr ma tu władze - poza tym czasem warto wyyjsc poza szereg zamiast taplać sie w brudzie

Ostatnio 22-05-2016r. wędkowałem nad Kanałem Elbląskim w okolicach wioski Nowakowo.W pobliżu mojego stanowiska odbywały się zawody wędkarskie organizowane przez koło wędkarskie nie z Elbląga.To co pozostawili po sobie na brzegu kanału woła o pomstę do nieba.Nie będę opisywał tego brudu.Na naszym terenie odbywa się dużo zawodów wędkarskich.Przyjeżdżają wędkarze z całej Polski i często zostawiają nie sprzątnięte stanowiska.Czy nie powinien zająć się tym PZW w Elblągu ,straż wędkarska czy policja?Czy na innych łowiskach jest podobna sytuacja?

....????W jakim celu wypisywać takie akcje na forum?Koło wędkarskie w Elblągu( jak napisałeś)organizuje zawody,więc są odpowiedzialni za porządek sprawa oczywista.Do karty wędkarskuej masz dołączony"rejestr połowów"na ostatniej stronie są podane telefony,wybierasz jeden z nich i po sprawie.????Jeszcze jedno staram się chodzić na zebrania swojego koła i mówię co mi się nie podoba , pewnie taką sytuację zgłosił bym prezesowi koła. Edytowane przez Marioo