Skocz do zawartości
  • 0

Kleń z powierzchni

Squidward

Pytanie

Witam, dzisiaj zamierzam po raz pierwszy w swoim życiu wybrać się na klenia z powierzchni. Chciałem was zapytać o pore dnia..... Czy zaatakować przy słońcu/po południu, czy może pod wieczór gdy słońce już tak nie praży? Chyba, że aktywność ryby jest taka sama i jest to bez różnicy ;) Łowisko to Wisła.

Edytowane przez Squidward
  • Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Nie napisałem, że łowienie na chleb jest złe. Sam tak wędkuję od lat. Napisałem, że mi nie odpowiada i szukam innych rozwiązań. Dlaczego? Nie zawsze mam pod ręką odpowiednie pieczywo (trzymające się porządnie haka/kotwiczki) lub przy szybkim/nieplanowanym wypadzie np. w niedzielę też jest trudniej o "naturalną" przynętę. Ot cała tajemnica.

Druga kwestia. To "sztuczne badziewie" nie spadnie samoistnie  - jest wiązane jak piankowce.

Nie widzę w tym wszystkim paranoi. Ot kombinowanie i szukanie nowych rozwiązań.

• 0

Nie napisałem, że łowienie na chleb jest złe. Sam tak wędkuję od lat. Napisałem, że mi nie odpowiada i szukam innych rozwiązań. Dlaczego? Nie zawsze mam pod ręką odpowiednie pieczywo (trzymające się porządnie haka/kotwiczki) lub przy szybkim/nieplanowanym wypadzie np. w niedzielę też jest trudniej o "naturalną" przynętę. Ot cała tajemnica.

Druga kwestia. To "sztuczne badziewie" nie spadnie samoistnie - jest wiązane jak piankowce.

Nie widzę w tym wszystkim paranoi. Ot kombinowanie i szukanie nowych rozwiązań.

To bierz kanapkę ze sobą zawsze na ryby.. ????????

• Like 1