Skocz do zawartości

Bolenie 2010

Gugcio

Rekomendowane odpowiedzi

Janku gratuluje długiej rrraaaapy.

Rowniez stosuje te same ownerrki w rozmiarze 8.

W te upały przerzuciłem sie na łowienie przed praca od 4-5...i do ,, fabryki ,,.

Jak łowiłem w wolny dzien to ucinałem sobie pod drzewkiem godzinna drzemke :mellow:

Dzięki Marcel :D .

Co do drzemania to najlepszy do tego jest delikatnie kołyszący się na fali ponton zakotwiczony na środku rzeki :mellow:

Dziś nareszcie połowiliśmy solidnie na Wiśle. Bolki hulały po bardzo płytkim środku rzeki. Dziwne łowienie bo reagowały tylko na ukleje 10 cm muskająca co chwile dno. Nie wiem czy to je właśnie wabiło, ale brały zdecydowanie. Większość ryb miał przynętę głęboko w gardle. W sumie wyjęliśmy 7 bolków i szczupaka. 6 ryb strąciliśmy w czasie holu w tym jedną co cięła równo w dół aż dym szedł z hamulca. Na fotce ostatnia najładniejsza rybka. Po 30 min rozszalało się piekło. Na szczęście zdążyłem dopłynąć do dziupli w której przetrzymałem nie jedną burzę.

.

post-158-1348914831,6112_thumb.jpg

post-158-1348914831,851_thumb.jpg

Dzięki :D U nas dziś była preferowana przeze mnie pogoda, czyli front burzowy kończący wyż. Mamy nareszcie wodę przypominająca normalną. Muszę pochwalić Redziego bo po raz kolejny znalazł skuteczną przynętę, kiedy ja jak zwykle eksperymentowałem <_<

Dziś zauważyliśmy, że Wisła pogłębiła się o około 1 m. Wynikają z tego ciekawe rzeczy a dla niektórych użytkowników rzeki nie lada problemy.

To ciekawe Marcel :wacko: Ja byłem wczoraj i pogoda niby podobna, gorąco i się na burze zbierało ale wiało równo ze wschodu. Ryby był aktywne ale wszystko olewały. W jednej zatoczce złowiłem 3 nieduże bolki. Co ciekawe, dzięki eksperymentom. Wzięły na przynętę i technikę wypracowaną w Rożnowie. Wszystko inne zawiodło.

Tomy & Paweł. ładne ryby i wobki nie tylko ładne :D

Gratulacje dla wszystkich! Mnie ostatnio trafiła się końcówka tego wyżu, bardzo chciałem pojechać tuż przed burzą, ale nie mogłem. Na końcówce wyżu ryby aktywne przez godzinę po świcie, potem studnia, brak reakcji na cokolwiek jak Warta szeroka, głęboka i długa (na odcinku 5km).. dodam, że o 9:00 miałem już prawie 30*C w cieniu.

Potem do fabryki, tylko ja tam orgazmów w pracy nie produkuję :lol:

Robert, miejscówka schron super - nawet porzucać da radę ;)

Pozdrawiam

Grzesiek