Gość Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Pływałem w sobote po wisełce, Tata miał pieknego bolenia, nie z tych średniaków chlapaków prawdziwa gruba rapa, po braniu stała kilka minut za przelewem przy dnie, kiedy się ruszyła wpłynęła konkretnie w sam wlew przelewu i tam pływała również kilka minut walcząc z nurtem i plecionką, ani na chwile nie okazywała oznak zmęczenia, jak normalne bolki to często robią wyłożą sie i jak kłoda się ciągnie. Po około 15 minutach był już pod łodzią i to co się stało - rapa rozerwała drut dentalowy w łomżyńskim bezsterowcu Mam kilka zdjęc może nie oddają wielkości tej rapy bo zdjęcia z wody ale zawsze pamiątka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiSz Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Panowie, Widzę że sporo osób chwali sobie wobler Spirit. Czy ktoś by mi mógł podpowiedzieć jak zostać jego szczęśliwym posiadaczem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monk Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 @nisz: www.wobler.com.pl i napisz maila do Andrzeja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 W czwartek odebrałem .... bardzo fajnie wyglądają. Przy najbliższej okazji trzeba będzie przetestować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Remek lameta gratis ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Remek lameta gratis ?? ano Andrzej o mnie zadbał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singor_ths Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 @Marcel po drugiej stronie widziałeś Sebka ekipę. Ja byłem dużo poniżej. Oni w nocy polowali na sandały, a ja za sumkem. W ciągu dnia nawiększy przedburzowy bolec miał 78 cm. @WykrzyknikTło maskowane na szybko, usunięty też wobek. Dlatego boleń ma pomalowane usta heheheh Pozdro, Mateo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Wystarczy priv do Andrzeja na j.pl i załatwione. Ja mam już chyba od dwóch miesięcy. Przynęta jest typowo na wodę płynącą. U mnie na zaporówce w ogóle się nie sprawdza. Ale nie na taką wodę jest zrobiona. Na Wisełce byłem ostatnio pierwszy raz od kilku miechów. Złowiłem rybę właśnie na spirita tego większego. Myślę, że to będzie dobry wabik na zlot nad Odrą i szczerze mówiąc pod tym kątem go kupowałem. W górach dzisiaj lipnie było. Lało tak, że zrezygnowałem z łódki bo musiałbym więcej czasu wodę wylewać niż łowić. Wbiłem się w śpiochy i próbowałem łowić brodząc. Trzeci rzut wyciągnąłem glucika takiego 55cm. A później już nic tylko raz odprowadził siudaka trochę większy bolek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiSz Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Ok.Dzięki panowie, już napisałem maila do Andrzeja. A taki mały offtop:Czy może ma ktoś w planach zorganizować zlot nad Bugiem na przykład? Wiem że były plany o czerwcu - ale wiadomo, wysoka woda je zmyła . Może coś we wrześniu by się ogarnęło, albo innym czasie (tutaj wybór raczej dla doświadczonych kolegów)? Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Na razie nie planujemy. Jeśli to 2011. W tym roku jeszcze mamy z 2 imprezy. Ja napalam się?na głowatkę Odrę traktuję rekreacyjnie. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Głowatkowy w planach???? Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 W sprawie Spiritów możecie pisać privy do Pasiastego Irokeza bo Andrzej się nie może odłączyć od kompa tyle ma maili i privów. Niedługo Spirity będą miały nowe stery, bo w kilku przypadkach zdarzyło się, że strzelały na kamieniach. Dam znać. Remku! Baaardzo bym chciał znowu Was spotkać na głowacicach. Zobaczymy w... listopadzie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Dla mnie skoczyć na Głowatkę to tyle, żeby wjechać na szczyt góry i prawie do Krościenka na luzie się dotoczę . A nad Odrę kupa kilometrów, i tak pojadę. Taki mały OT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Remku! Baaardzo bym chciał znowu Was spotkać na głowacicach. Zobaczymy w... listopadzie?? Tak, na 99%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Po około 15 minutach był już pod łodzią i to co się stało - rapa rozerwała drut dentalowy w łomżyńskim bezsterowcu quote O widze chyba znajoma miejscowe. Szkoda ze nie udało sie szczesliwie zakonczyc łowow.Dla mnie kolejny dowod, przeciw plecionce. ( Zartowałem )Trzymam kciuki za kolejna rapke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 O widze chyba znajoma miejscowe. Szkoda ze nie udało sie szczesliwie zakonczyc łowow.Dla mnie kolejny dowod, przeciw plecionce. ( Zartowałem )Trzymam kciuki za kolejna rapke. Jeśli łapiesz na wiśle na lubelszczyżnie to może być to twoja znajoma miejscówka, my odkryliśmy ją ostatnio, jednak miejscówka sezonowa ponieważ w odnodze wisły, jak woda zacznie spadać pewnie rapki uciekną stamtąd, ogólnie odrazu śmierdziało tam grubymi bolkami zero chlapnięc a tylko ogrom ukleji wyskakiwał ponad powierzchnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 No to nic tylko musicie ,, przypilnowac ,, miejscowki i odegrac sie poki - tak jak piszerz - bolenie polubiły to miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaDza Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Coś dla przeciwników zawodów... Bolek po zmierzeniu i zrobieniu paru fotek wrócił do domciu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drolcak Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Panowie czy w Waszych miejscach również zdarza się tak, że po złowieniu jednego bolenia natychmiast kończy się żerowanie? Zauważyłem na moich wiślanych miejscówkach taką regułę i próbowałem pokombinować jednak pomysły mi się skończyły Nie jest to zależne ani od pory dnia, praktycznie nie wstaję holując rybę i cały czas panuje cisza prócz ewentualnych wybryków ryby. Niezależne jest to od tego czy branie jest pod nogami czy z bardzo daleka.Oznaki żerowania i kolejne brania powracają tak po 2h i więcej. Nawet spięcie ryby nie powoduje takich skutków ubocznych ) Może macie jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Coś dla przeciwników zawodów... Bolek po zmierzeniu i zrobieniu paru fotek wrócił do domciu ------------------------------------------------------------ ------ ------------------------------------------------------------ ------Bywają takie przypadki że garbaty,garbatego położy na łopatki i przeciwników zawodów to nie przekonuje.Ot wyjątek który jest potwierdzeniem reguły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Panowie czy w Waszych miejscach również zdarza się tak, że po złowieniu jednego bolenia natychmiast kończy się żerowanie? Zauważyłem na moich wiślanych miejscówkach taką regułę i próbowałem pokombinować jednak pomysły mi się skończyły Nie jest to zależne ani od pory dnia, praktycznie nie wstaję holując rybę i cały czas panuje cisza prócz ewentualnych wybryków ryby. Niezależne jest to od tego czy branie jest pod nogami czy z bardzo daleka.Oznaki żerowania i kolejne brania powracają tak po 2h i więcej. Nawet spięcie ryby nie powoduje takich skutków ubocznych ) Może macie jakieś pomysły? Może boleń jest tylko jeden? Na Odrze na niektórych miejscówkach jest podobnie, boleczki są ostrożne. Tak poważnie to myślę że w danym miejscu żerujących boleni jest tylko kilka i płoszą się pomimo naszych starań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Coś dla przeciwników zawodów... Bolek po zmierzeniu i zrobieniu paru fotek wrócił do domciu Podoba mi się takie info - może to jednak jaskółka zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drolcak Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Tomek, na to nie wpadłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Gratuluje @gaDza złowienia pięknego bolenia Ile miał cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaDza Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Do 80 troche mu brakowało Równe 76,0cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi