Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Zwyczaje żywieniowe boleni oraz ich łowców nieodgadnione czasem bywają .. O naszych kompanach w pasji , tzw nieugiętych , nieuleczalnych głodomorach , się nie będę rozwodził , bo mnie to mierzi .. Ale łowię w miarę regularnie i z rozmysłem , na stojącej wodzie zaporówki , na duże 14-18 cm rybopodobne , wolno prowadzone jerki całkiem niezłe bolenie . Pierwsze wprawiały mnie w osłupienie , teraz jakoś przywyknąłem :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Hej Slawku, Jakie to sa calkiem niezle? bo jak widziales ostatnio w watku miara subiektywna tu u nas mocno sie rozjezdza, w zaleznosci kto mierzy Bolenie na 18 cm jerki ...napisz cos wiecej prosze Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Największego z 2003 wymierzyłem na 88 cm . A w tą sobotę mw 65 cm . Reszta złowionych była pośrodku , raczej bliżej dolnego rozmiaru ..Pierwsze złowiłem przypadkiem , a następne w przedziwnych zazwyczaj próbach i kombinacjach Są jak inna wersja szczupaka , tyle że mocno płochliwe , jak zielsko się skończy , to jest nieodwołalnie po zawodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 88cm - FANTASTYCZNA RYBA. Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 Ładne stworzenie Danielu , faktycznie .. Ale jedni moi koleżkowie trollujący notorycznie po zalewie niczym słodkowodny tuńczykowiec , biją mnie rozmiarami boleni na łeb . Na wielkie woblery , takie bycze jaja Dorado z długim sterem łowią prawdziwe krowy z tego gatunku . Ja od trollingu stronię , bo zaraz śpiączki z nudów dostaję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 bo zaraz śpiączki z nudów dostaję Ksiazke wez... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 http://img59.imageshack.us/i/zdjcie002000.jpg/Tak to wygląda w naturze . Wielkość ryby taka sobie , ale żarłoczność nieprzeciętna ..Książki nie wezmę Kuba , trolling bez szans .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 W tym miejscu sa tak podejrzliwe ze sprawdzaja ukleje ogonami A czy oby to nie normalne zachowanie bolenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys Opublikowano 7 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 kumpla...na muchę ! . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mons Opublikowano 7 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Gratulacje. Ładna sztuka. Na moje oko ok.70cm. Ładnie się prezentuje przy muchówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Niezła pasztetówka, jak z zaporówki Sądząc po brzegu złowiona w rzece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 tylko rzeka jest tam ich trochę więc jak woda pozwoli mamy zamiar się do nich dobrac w weekend , no i sa szczupłe...ostatnio kumplowi poszedł całkiem ładny nawet go nie zobaczył...oczywiście na muchę <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Może te bolki z zalewu Ci wywiewa? U mnie pierwsze zarybienie Chańczy boleniem wylądowało w rzece poniżej a potem pewnie Wisła. Drugie poszło do rzeki powyżej i ślad po nich zaginął. W Solinie też się bolki nie chcą trzymać. Coś tam jest ale ekspansji nie ma nie było i chyba nie bedzie. Co ciekawe w Myczkowcach ich kompletnie nie widać. Za to w Sanie poniżej są, ale drobne szybkonurtowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Ładna rapa 96cm i 8,8klocka i ciagle do zlowieniahttp://www.wmh.pl/foty_duze.php?sort=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Tia...Znowu kogoś fantazja ponosi.Boleń fajny, ale do podanych wymiarów brakuje mu trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Tia...Znowu kogoś fantazja ponosi.Boleń fajny, ale do podanych wymiarów brakuje mu trochę. Po czym wnosisz?Bo nie wcisnął w obiektyw i nie schował palcy (ja tak czasem robię, żeby nie było ) ?Według mnie ryba może mieć te 90+ cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Słusznie prawisz. Mieliśmy tu już bolka 90 co go łowca trzymał niczym piórko, brzuch nie wisiał i się nie zapadał pod dłonią, ogon nie leciał w dół, a klaka była, że ho, ho. Widać, że wątpliwości zalezą od tego kto ryba pokazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Widać, że wątpliwości zalezą od tego kto ryba pokazuje. Tak daleko wniosków bym nie wyciągał. Chyba, że chodzi Ci o gabaryty łowcy - to faktycznie np. przy Remku ryby mogą wyglądać na zdecydowanie mniejsze Raczej chodzi mi o to, że od jakiegoś czasu powstał pewien standard prezentacji ryb (który nota bene mi się podoba) i jeśli zdjęcie jest innego typu, to nagle oglądający zaczynają zarzucać, że ryba nie miała podanych rozmiarów. Sam nie podaję wymiarów i praktycznie nie wstawiam zdjęć od jakiegoś czasu, ale obserwuję sobie z boku to zjawisko. Sam lubię troszkę rybę wyeksponować i faktycznie wychodzą z tego niezłe potwory czasem. Jednak staram się trzeźwo patrzeć na inne zdjęcia. Takie jak chociażby fotka tego bolenia.Przecież dokładnie widać dłoń (swoją drogą nie jest ona 2 razy szersza od twarzy ) . Można sobie wyliczyć ile mniej więcej ten ryb miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Ryby można eksponować dowolnie, bo to wolność twórcy. Ale jak się wymiar ryby dopasowuje do uzyskanego efektu to jest to już fotościema. Szerokim kątem nie wszystko da się zmienić bo duże ryby mają inne charakterystyczne cechy jak chociażby pokrój, czego nie zmieni nawet rybie oko. Tak więc zanim się zacznie mdleć na widok ryby spod której ledwo widać łowcę to trzeba pomyśleć chwilę, bo myślenie nie boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Tia...Znowu kogoś fantazja ponosi.Boleń fajny, ale do podanych wymiarów brakuje mu trochę. Jak Ty zmierzyles tego bolenia Wloczykiju ze wiesz ze mu brakuje?Dla mnie ma spoko 90cm ten bolen i chudy tez nie jest zwłaszcza ze łowca tez jest przy kości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Piękny. Zdjęcia fatalne, ale ryba na pewno ogromna. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Dzisiejszy największy z wielu [moderator: niezgodne z regulaminem] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 no 65cm to ona na pewno nie ma Ale gratki bo u nas jak na razie połowić się spokojnie nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Kupa małych 30 cm ale trafił się rodzynek fakt potwór to to nie jest ale też cieszy powinny być niebawem większe widoczne bo zbliża się ich pora tylko ta woda w Wiśle nie chcę opaść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 i jeszcze przybierze u nas już powoli zaczyna iść w górę marny ten sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi