Skocz do zawartości

Bolenie 2010

Gugcio

Rekomendowane odpowiedzi

Patu, Lasso dzięki :D Jak podrośnie to tatuś go trochę przeszkoli i przeciągnie po wiślanych wyspach i chaszczorach.

Robert, jestem ostrożny i nie lekceważę rzeki, z rodzinką pływam po wcześniej rozpoznanych trasach, a mój odcinek znam dosyć dobrze. Odpukać jeszcze nie miałem jakiejś nieprzyjemnej przygody i uważam ponton za bezpieczne pływadło. Ponton ma bardzo płytkie zanurzenie, więc musiałbym się nieźle wpakować żeby go przebić, poza tym są 3 komory, więc jakoś do brzegu bym sie doczłapał.

pozdrawiam

J

Święte słowa Remek, tylko nie wiem dlaczego je usunąłeś??? Nie chciałem roztrząsać tego tematu ale... Kiedyś pływałem Zefirkiem po Wiśle z moją córką. Nie bałem się wówczas bo byłem przekonany, że jak coś to dam radę bo w młodości pływałem wyczynowo. Dziś stukam się w głowę jak mogłem ryzykować życiem swojego dziecka. Swoim to co innego. 3 dni temu zasuwałem kraulem za łódka która mi uciekła podczas wodowania. Dopadłem ją tuż przed dużym przelewem. Jak by mnie przeciągnęło po kamieniach to na niewiele by się przydał umiejętność pływania.

Dostalem za posrednictwem Gazety wedkarskiej paste Megastrike do testow. Zapach Okon/Sandacz. Po kilku rzutach Glodny bolus wali w drobnice pod moimi nogami. Wiedzialem ze jak nie wezme wobkow to tak bedzie. Ale nic sprobowalem gume ciagnac gora, niestety bez efektu. Po dluzszej chwili machnalem na srodek i zaczalem zwijac w szybszym tempie tak ze gumka szla 10cm pod tafla. W 2 rzucie po kilku obrotach korbka nastapilo tepe Kopniecie po krotkim Holu udalo mi sie go podebrac. Nie chcialem bawic sie w statywy dlatego trzepnalem se taka fote co by szybko mogl poplynac.

Sprzet:

Tailwalk Trinis TWC631ML

Daiwa Steez 103HL

Pletka shimano aspire 15LB

FC climaxa 0,33

Guma Mitchell pulse shad Chartreuse

.

post-2664-1348914910,666_thumb.jpg