Tomasz K Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 @MarcelCoraz cieplej się robi, http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=15965&am p;start=0&zaczną bić, niczym czerwcowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 Ciepło stymuluje na wiosnę a jesienią dział dokładnie odwrotnie. Zimno to sygnał do robienia zapasów. Jak zauważyłem nagłe jesienne ocieplenia stymulują wędkarzy, ryby niekoniecznie PS. Na naszym kanale bryndza. Woda zasuwa jak szalona Ta niżówka teraz jest potrzebna jak psu piąta noga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Forecast fajny bolek. Musisz z racji niemocy reszty łapaczy dalej ratować honor tego forum Robert 'koleżanka z pracy' też mile widziana Na razie to poganiam kolesia co mi łódkę lepi bo ma zdążyć do kwietnia a idzie mu kiepsko. Do mnie już w zasadzie dotarło, że z bolkami trzeba odpuścić. Chyba, że rzeka, ale tutaj też nie ma optymistycznych wieści więc szkoda kilometry robić. Brakuje takich miejsc jak ma Forecast. Kiedyś łowiłem bolki na Pilicy, pewnie w takich mniejszych rzeczkach teraz się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Czy to nie ciekawe, że praktycznie u wszystkich bolki siadły? W końcu jest nas tu trochę na tym forum i ogólnie zapaść. Musiały wszędzie zadziałać te same mechanizmy aby powstał taki efekt. Szkoda Krisu, że nie masz ryb w tym roku w stawach bo ciekawym by było wiedzieć czy ten rok był udany dla hodowców czy nie. Można by z tego jakieś wnioski ciagnać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Cały ten sezon był trochę pokręcony,czekać jedynie pozostaje z nadziejami na bolenioze 2011 i oglądać w tym sezonie zdjęcia Forecasta . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Ktoś coś jeszcze złowi. Ja to czuję. Robert ryby mam, ale same kupowane więc hodowla to żadna. Powodzie i anomalie pogodowe strasznie dały w dupę. Rybom się od tego pokręciło. Jedyny zły sygnał jaki mogę zaobserwować to brak ciągu tarłowego pstrągów u mnie w potoku. Zazwyczaj o tej porze roku to pod moim domem się kotłowało. Teraz nie ma ani jednej ryby. Zeżarły je wydry, albo ludzie, albo powódź wytłukła. A wiem, że powinny być bo mam na stawie trochę selektów potoka które sobie kupiłem. One są już gotowe do tarła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Ja mam nadzieję, że powodzie nie wytłukła ryb. Jakieś większe śniecią było by widać. Gorzej z wylęgiem bo ten nawet jak by wymarł to go nie zobaczysz. Ja to sobie tak tłumaczę, że jednak w rzece istnieje jakiś constans i jeśli powódź go zburzy totalnie to będzie taki rozpiździec jak teraz. Jeśli ryby rozproszyło i poprzestawiało to dopiero na wiosnę zacznie się formować jakis nowy ład. Obawiam się, że wiele miejscówek przejdzie do historii a nowe trzeba będzie szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Teorie zostawie dla siebie......natomiast dorwałem ostatnio trzy grubiutkie bolenie.Stały na nurtowym kancie z 2-3m.Pobrały białego twistera na 12gr prowadzonego baardzo szybkim tempem. Zmokłem jak cholera, nawet nieprzemakalne ciuchy okazały sie cieniutkie mimo ze tylko chwilami siapiło Susze sie juz drugi dzien Spedziłem 10 h ( 11-21 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 No to gratulacje. Jeśli nie masz nic przeciwko to będę nadal pisał co chce i kiedy chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 No to gratulacje. Jeśli nie masz nic przeciwko to będę nadal pisał co chce i kiedy chcę Dziekuje. Oczywiscie Robert, jak najbardziej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Gratulacje Teoria i fotki mile widziane, ocenimy, podyskutujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 O widze koledzy juz nie wierza w tresci pisane na forum.Dyskutowac niema o czym. tylko trzeba rzezbic w g...Wstawie za kilka dni, bo mi depcza po pietach ,, chamy ,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Bynajmniej, nic podobnego.Gdybyś napisał że złowiłeś trzy po 110cm, to.., ale tak nie ma chyba żadnych podstaw by nie wierzyć.Co do fotek, to sam mam z nimi zawsze problem, bo najczęściej wędkuję sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Ja zawsze wedkuje sam...I zawsze mimo to sa zdjecia. Ostatnio jednak nie lubie publikowac tuz po połowach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 ...Wstawie za kilka dni, bo mi depcza po pietach ,, chamy ,, Skąd ja to znam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Forecast tobie to mogą deptać bo sławny jesteś przez te foty z bolkami Złap coś jeszcze przed zimą to się popatrzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Ja przez wiele lat zdjęć nie robiłem wcale, teraz troszkę czasami żałuję Ale tej wiosny zacząłem. Niedługo dojdę do wprawy i uda mi się w miarę dobrym czasie, zrobić w miarę sensowne zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Forecast tobie to mogą deptać bo sławny jesteś przez te foty z bolkami Złap coś jeszcze przed zimą to się popatrzy. Fajnie jest jak ktoś docenia to co się robi i ile wysiłku to kosztuje. Mniej przyjemnie gdy delikwenci podpatrzą ... dalszego przebiegu zdarzeń nie trzeba chyba opisywać gdyż wiekszość z nas zna to z autopsji. Jak się uda to może coś jeszcze torpedowatego przechytrzę przed zimą mimo że jest coraz trudniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Chytaj ile dasz radę, im więcej ryb skłujesz tym mniej skończy w garze. Ja już myślami jestem w maju bo innej perspektywy nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Chytaj ile dasz radę, im więcej ryb skłujesz tym mniej skończy w garze. Ja już myślami jestem w maju bo innej perspektywy nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 7 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Witam ziomala i gratuluje późnojesiennego bolka. Możesz napisać czy rusza się coś poniżej TBG? Ja dziś zrobiłem 8 km w górę i w dół Świnar. Mnóstwo przepięknych miejsc, burty, poprzerywane główki, przykosy - i p... Goście z promu mówili, że nikt nic nie łowi po za jakimś zębatymi spod krzaczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 7 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 witam usunołem fotki chwilowo,pod wieczór wpadnie mój informatyk i wstawie je w odpowiedniej wielkosci,aby kogos czasen nie porazaly,wielkoscia,bo i tak czasem bywło <_< A co do bolkow,to specjalnie sie w tamte strony nie zapuszczam,najdalej po most,a tam w tym roku tez z dobrych zrodeł wiem ze lipa,3 tyg temy w gągolinie bylismy to pustka na maxa,no nic normalnie,wiec wole sandomierz,i w dło dalej a tam wiem ,ze gryza,bolki i szczupłe,ale to moze jest chwilowe,bo ostatnio bezrybie okropne było i nagle zmiana pogody i chlopaki łowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Co jest grane?Gdzie ten 78cm Boleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 7 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Dzięki za info. To by się zgadzało bo wiem od ludzi którzy dużo pływają z echem, że od Sandomingo ryby widać a w górę, pustynia. A na pustyni jak wiadomo bywają oazy i fatamorgana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi